Разрешиха мобилните телефони в Куба

Много кубинци отдавна чакаха тази възможност, май "Островът на свободата" излиза от изолацията
28 мар 2008 17:12,
10
Разрешиха мобилните телефони в Куба
Снимка: Булфото

Куба ще разреши на жителите на страната неограничена употреба на мобилни телефони за първи път в историята на острова, съобщи Ройтерс.

От кубинския телекомуникационен монополист ETECSA заявиха, че ще започнат предлагането на мобилни услуги за населението в следващите няколко дни.

Много кубинци отдавна чакаха възможност за достъп до мобилни телефони и се надяваха, че това ще е сред първите стъпки на новия президент на страната Раул Кастро, който пое управлението от брат си Фидел Кастро.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е, най-накрая някаква промяна в Куба! След като десетилития наред живяха извън времето, това си е истинска революция! Не че ползването на мобилни телефони ще промени коренно нещата, ама е доста добър знак. Така поне ще могат да се свързват с близките си, които са испели да се измъкнат от Острова на свободата.Дано само новата и придобивка не се окае краткотрайна, че там никога нищо не е сигурно. Току виж на Раул му хримнало, че мобилните телефони могат да се използват и за свързване с врага... и това край! пак всички ще замре. Дано да съм лош пророк, че от това което знам за Куба... абе хората там достатъчно са се изпатили от мичтите за комунизъм та заслужават промяна.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Viva Cuba Libre!!!Matarlos gringos!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Radi преди 16 години
Настъпва краха на една диктатура!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Мац преди 16 години
Това не е истина........четох и другите статии за Куба (на Витка за кафето ),а и имам приятели,които са ходили на екскурзия там и разправят,че за 5 долара всяко момиче е готово да се метне в колата ти и да правиш с нея каквото си поискаш.....Като се знае,че месечната заплата е около 12 долара.......Та мисълта ми беше,че дотук,всичко,което прочетох за Куба ми прилича адски много на времето,което описва Оруел в 1984.......минутките на пропагандата (омразата),дефицита на стоки от 1-ва необходимост,цензурата,липсата на информация,привилегиите на Кастроизбраните,умишленото поддържане на мизерия..........ц,ц,ц,ц.........малко ми е цинична цялата тая работа...на един такова разстояние от страната на новите технологии и неограничените възможности,а момичетата дори не знаят какво е червило......да не говорим,че сега с тия мобилни телефони ше гледат като индиянци пишешта машина...буквално...и всичко това в 21 век....
5
0
 
0
 
! Отговори
фидел преди 16 години
бе поне не им е скъпо парното щот го нямат!!за телефоните това е добре щото са симпатяги
4
0
 
0
 
! Отговори
KLO6AR преди 16 години
GOLQMA NOVINA TO PUK 6TOT SI NQMAXA TELEFONI ... KONTRABANDATA E VELIKO NE6TO :))
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само сони ериксън ;)
2
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 16 години
Dano se opravqt 6tot kubincite sa pekan narod.Az li4no poznavam 2-3 semeistva i sa strashni hora.Posto znaqt kakvo iskat i si kazvat si4ko v o4ite na horata bez da im puka i ne gi e strah ot ni6to.Fidel baq gi beshe ograni4il no se pak li4no mu se vyzhishtavam zashtoto e edinstvenia 4ovek na taq planeta koito pokaza sreden prust na USA
1
0
 
0
 
! Отговори
Изненадан преди 16 години
Ами те и досега си ползваха убавците кубински...