Буш в Украйна – Украйна в НАТО?

Първо посещение на Буш в бившата съветска република
1 апр 2008 17:02,
6
Буш в Украйна – Украйна в НАТО?
Джордж и Лаура на летището в Киев. Снимка: DPA

Украинският държавен глава Виктор Юшченко посрещна официално своя американски колега Джордж У. Буш в столицата Киев. Това е първото посещение на президента Буш в бившата съветска република.

Централна тема на предвидените разговори е изразеното от украинското ръководство желание да бъдат стартирани преговори за бъдещо евентуално членство на страната в НАТО.

Страните-членки на Организацията на северноатлантическия договор ще вземат решение по този въпрос, по време на срещата на високо равнище в Букурещ, която започва утре. Президентът Буш вече се изказа положително за украинската кандидатура.

Наскоро говорителят на президента Путин, Дмитрий Песков, заяви, че "Развитието на въпроса със стремежа на бившите съветски републики Украйна и Грузия да се присъединят към НАТО ще покаже дали алиансът възнамерява сериозно да си сътрудничи с Русия". Отговорът очевидно е по-скоро отрицателен за Кремъл.

Украинското вътрешно министерство се похвали, че е взело „невиждани досега мерки за сигурност“. По официални данни над 5000 полицаи ще охраняват американския президент. Жителите на Киев бяха приканени от властите, по възможност, да избягват централната част на града.

Американският президент се приземи в понеделник вечерта във военната част на киевското летище „Бориспол“. Той е придружаван от съпругата си Лаура. Буш е изразил желание, преди да отпатува за Букурещ, да се срещне и с министър-председателката на Украйна Юлия Тимошенко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ша ма разминат-ривну преди 16 години
Ми то в Румъния,имало и много албанци бре,аз пък хич да не знаех до сега.
4
0
 
0
 
! Отговори
лелейй хвърковатата преди 16 години
Двата черни балона,нещо не ще литнат над Буките,асовете им изпиха горивото.Ей за такива пилоти си мечтае всеки бог,да им дадеш техниката в ръцете,те да изпият нафтата.Нали ти казах,че са супер неграмотни Туранага сам.
3
0
 
0
 
! Отговори
777- ТРИ БРАДВИ преди 16 години
бушменчето иска да остави след себе си "АРМАГЕДОН". Той не е измислил тази идея. Той е марионетка на висшата каста на еврейската финансова олигархия. Няма къде да бяга. Те командват и нас.Щом се питате : "Защо сме на това "дередже" не търсете отговор на друго място. Нашите "управляващи" изпълняват поръчките на тези, които се кланят на "Златният Телец".Мойсей (той не е евреин) ги е видял що за стока са и ги е извел от Египет, за да не правят поразии на страната му. Но те си продължават. Готови са да унищожат всичко. Хей така, за сеир,
2
1
 
0
 
! Отговори
777 преди 16 години
Украйна ще се раздели на две части - тези, които искат в NATO, и тези, които са против. Вторите, които са против, е рускоезичното население в източна Украйна, което е създало държавата Украйна като майка на Русия. Ония, на запад са полски шляхтичи. Поляците (предателите на славянството) искат да помомогнат с каквито стредства имат да се унищожи Русия. Това им желание ще се окаже последното. На кого се казва "Какво ти е последното желание" ?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ха-ха-ха! Студени зими ги чакат украинците!