Тадич гради коалиция за европейска Сърбия

Президентът се коалира, за да се справи с опозицията на Кощуница и Николич, съобщава сръбският вестник "Прес"
7 апр 2008 17:00,
Тадич гради коалиция за европейска Сърбия
Президентът Тадич. Снимка: predsednik.yu

"Партиите около Демократическата партия се обединиха в коалиция, за да предотвратят съставяне на правителство от Демократическата партия на Сърбия на Воислав Кощуница и Сръбската радикална партия", заяви президентът на страната и председател на Демократическата партия Борис Тадич.

В интервю за вестник “Прес” той потвърди, че Демократическата партия е сформирала предизборна коалиция с обща листа с други партии като “превантивна мярка, поради ясната заявка за коалиция между Демократическата партия на Воислав Кощуница и Сръбската радикална партия на Воислав Шешал и изолацията на Сърбия, която ще последва след това".

“Такава коалиция по мое дълбоко убеждение води Сърбия директно към изолация и към намаляване на нашия икономически капацитет, което пряко води към намаляване на потенциала в защита на териториалната цялост на страната ни”, каза Тадич.

Националистът Томислав Николич открито каза, че Демократическата партия на Сърбия е техният най-добър и най-желан коалиционен партньор. От друга страна Демократическата партия на Сърбия и "Нова Сърбия" открито казват, че са отворени за коалиция със Сръбската радикална партия и няма да работят с предишните си партньори, посочи Тадич.

Съдбовният парламентарен вот в Сърбия е насрочен за 11-ти май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание