Берлускони отново е премиер

Италианската десница ще разполага с абсолютно мнозинство в двете камари на парламента
15 апр 2008 10:54,
6
Берлускони отново е премиер
Берлускони отново е победител. Снимка: AP

Италианската десница, начело със Силвио Берлускони, спечели убедително парламентарните избори в страната.

Дясноцентристката коалиция на медийния магнат  "Народ на свободата"(Popolo della Libertà, PdL) ще има 340 места от общо 617 в Камарата на депутатите срещу 239 за оглавяваната от Валтер Велтрони левица.

Това показват окончателните официални резултати, огласени тази сутрин, предаде "Франспрес".

В Сената десницата също има абсолютно мнозинство от 168 места срещу 130 за левицата и 3 за християндемократите на Пиер Фердинандо Казини.

В Камарата на депутатите, свои представители, освен десният блок на Берлускони и левицата на Велтрони,  ще имат още две партии – Християндемократическият съюз на Казини – 36 места и Народната партия на Тирол -2.

Двайсет политически формации, сред които съюзът "Комунисти-Зелени", не получават достатъчно гласове, за да влязат в парламента.

Веднага, след като оповестяването на изборните резултати стана факт, Берлускони предрече, че следващите месеци ще бъдат "изпълнени с трудности" за всички италианци и това ще изисква от всички тях "повече кураж".

Силвио Берлускони ще заеме поста министър-председател на Италия за трети път в своята политическа кариера, след 1994 и 2001 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ивелин преди 15 години
хайде, да ти е честито!! и вземи малко стегни отборчето,че нещо не ми харесват!
4
0
 
0
 
! Отговори
stile_libero преди 15 години
Mi congratulo con te del tuo successo, signore Berlusconi:)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bravo na italianskata mafia(skoro ivav bulgaria shte stane taka-PRZIDENT-LIOBEN GOCEV-PRIMIER-MADJO-VATRESHEN MINISTAR-MARGINITE: I TAKA NATATAK I TAKA NATATAK.
2
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
В Италия кабинетите се сменят през има-няма година. Врно, менкат се едни и същи, но започвам да се чудя дали така не е по-добре - тъкмо си се настанил и си започнал да си въртиш далаверите и хоп - тръгваш си. В смисъл - профилактично е!!!Но то нашите политици нали са едни обикновени *** - как и да ги мориш, все се приспособяват!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
шшшт преди 15 години
Луд умора няма,ама тая власт е толкова сладка...