Войник влезе в затвора за снимки във Facebook

Наказания за подобни прояви не се случват за първи път
25 апр 2008 13:09, Петя Славова
3
Войник влезе в затвора за снимки във Facebook
Снимка: backspin.typepad.com

Военнослужещ в израелската армия попадна зад решетките за 19 дни, защото е пуснал в интернет фотографии на военната база, където служи.

Фотографиите били публикувани на личната страница на войника във Facebook.

Детайлните снимки на израелските военни не разкриват нищо, но показват, че осъденият е служил в елитно разузнавателно подразделение, съобщава BBC.

Вниманието на израелското военно командване било предизвикано, след като на някои от личните страници на военнослужещия във Facebook се появили снимки с изображение на авиобазата, подводните лодки и други секретни обекти.

Командването на военно-въздушните сили на Израел е пуснало заповед до всички служещи във военните части да отдели тези фотографии от страницата.

“По-голямата част от войниците не разбират какво могат да сторят” – обяснил в интервю за  ВВС представител на израелската войска.

Подобно разпореждане било пуснато и за служещите на няколко други войски.

Съгласно новите правила в министерството на отбраната, се забранява да се публикуват в интернет фотографии на войници, както и снимки, направени по време на тяхното учение.

Службата за безопасност на Израел счита, че войници в Ливан и тези на няколко палестински територии изучават социалния сайт, в който участват израелските военни, с цел да получат секретна информация.

По думите на представител на министерството на отбраната, тази година са били наказани около 100 военнослужещи, които не били достатъчно бдителни и сами помогнали на противниците.

Нарушителите изкарали по около месец зад решетките. Други получили предупреждение, че ще бъдат сурово наказани, ако пак нарушат безопасността на поделението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е ,те тук ме утрепа,observer.Голям смях падна:)Съветвам те да пренасочиш наблюденията си към пролетното мигриране на пойните птици или да напишеш научен труд за болести по лозята;)))
1
0
 
0
 
! Отговори
observer преди 15 години
Трябва ли непременно да ровим из "социалните" сайтове на чифутската "армия", след като знаем всичко и нанасяме смъртоносен удар на възмездие върху богомерзкото еврейско племе както и когато си решим.