Войник влезе в затвора за снимки във Facebook

Наказания за подобни прояви не се случват за първи път
25 апр 2008 13:09, Петя Славова
3
Войник влезе в затвора за снимки във Facebook
Снимка: backspin.typepad.com

Военнослужещ в израелската армия попадна зад решетките за 19 дни, защото е пуснал в интернет фотографии на военната база, където служи.

Фотографиите били публикувани на личната страница на войника във Facebook.

Детайлните снимки на израелските военни не разкриват нищо, но показват, че осъденият е служил в елитно разузнавателно подразделение, съобщава BBC.

Вниманието на израелското военно командване било предизвикано, след като на някои от личните страници на военнослужещия във Facebook се появили снимки с изображение на авиобазата, подводните лодки и други секретни обекти.

Командването на военно-въздушните сили на Израел е пуснало заповед до всички служещи във военните части да отдели тези фотографии от страницата.

“По-голямата част от войниците не разбират какво могат да сторят” – обяснил в интервю за  ВВС представител на израелската войска.

Подобно разпореждане било пуснато и за служещите на няколко други войски.

Съгласно новите правила в министерството на отбраната, се забранява да се публикуват в интернет фотографии на войници, както и снимки, направени по време на тяхното учение.

Службата за безопасност на Израел счита, че войници в Ливан и тези на няколко палестински територии изучават социалния сайт, в който участват израелските военни, с цел да получат секретна информация.

По думите на представител на министерството на отбраната, тази година са били наказани около 100 военнослужещи, които не били достатъчно бдителни и сами помогнали на противниците.

Нарушителите изкарали по около месец зад решетките. Други получили предупреждение, че ще бъдат сурово наказани, ако пак нарушат безопасността на поделението си.


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.