Чудовищно земетресение в Китай, над 8600 души загинаха*

Земетресението с магнитуд 7,9 е едно от най-силните в Китай от десетилетия насам
12 май 2008 20:06,
31
Чудовищно земетресение в Китай, над 8600 души загинаха*
Към момента няма сведения за пострадали българи. Снимка: БГНЕС

Над 8693 души са загинали при днешното земетресение в югоизточната китайска провинция Съчуан, предаде Франс прес, като се позовава на местните власти.

Според Бюрото по сеизмология в Съчуан земетресението е било последвано от 313 вторични труса.

Над 80 процента от всички постройки в провинцията са разрушени.

Земетресението с магнитуд 7,9 е едно от най-силните в Китай от десетилетия насам.

Петдесет ученици загинаха, а други 850 са затрупани под развалините на училище, разрушено от днешното земетресение в град Дуцзянян.

В град Шъфан са разрушени два химически завода, което е наложило евакуирането на стотици работници и служители, както и на 6000 жители от околната област поради изтичането на 80 тона амоняк.

Към момента няма сведения за пострадали българи при земетресението в китайската провинция Съчуан, съобщи говорителят на МВнР Димитър Цанчев.

Той посочи, че българското посолство в Пекин не разполага с данни, че български граждани пребивават в засегнатата от бедствието провинция.

*Информацията е актуална към 21:15 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Един от всички преди 15 години
Чета ви глупостите и за пореден път разбирам защо сме на такъв хал... как може да сте толкова загубени бе хора... Чета тука "много са били... няма проблем... по-малко китайски ресторанти..." опомнете се хора! Ако на някой от вас му почине близък човек сигурно ще ореве орталъка (и ще е нормално), а тук са загинали 8000 души, които имат семейства, т.е. в трагедията са въвлечени далеч повече хора. Това, което искам да кажа е, че дори и да мислите глупостите, които сте написали, поне не ги пишете!!! От време на време имам надежда, че нещата при вас ще се оправят, но подобни изказвания направо ми сриват оптимизма....
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В тая нашата държава има много дисфункциониращи мозъци !
28
0
 
1
 
! Отговори
Двойник на Brad Pitt преди 15 години
Каквото и да кажете ще е безсмислено, защото сте жалки, и тази новина я превърнахте в цирк, вие сте копривки и копривчовци, които само се "парят" взаимно.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ти нещо си тралалала - много измислици четеш. Там си е сеизмологична зона - Азиатската и Австралийската плоча / нещо такова беше - не искам да се правя на много умна/ и тн ..............А пък ти - Земята ги контролира, на теб мозъка ти - кой го контролира - зелените човечета ли ------------------ В Русия съм, в Русия съм............Мир на праха на загиналите.Дано да измъкнат децата на време и да не откриват повече трупове
26
0
 
0
 
! Отговори
EDIKOI преди 15 години
ZA6TO IZOB6TO PI6ETE KATO RAZSAJDAVATE KATO ABORIGENI,SORRY MAI OBIDIX XORICATA ABORIGENI,TE SIGURNO SA PO-UMNI OT VAS
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като няма никаква връзка с БГ, тогава защо я публикуват. А ти си без коментар, такъв си копривко. Златина Савова не случайно те нарича ***.
24
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Виж какво, плужещ идиоте, статията се занимава с природно бедствие, случило се на територията на Китай и няма никаква връзка с България. Отучи се от противния навик да търсиш аналогии със ситуацията в БГ. Тук става дума за почти 9 хиляди човека, умрели на едно място просто така. Трагично е. В България ние си имаме нашите проблеми.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Moje i da sa mnogo, no tova e 4ove6ki jivot. Vsi4ki koito sa gubili blizuk znaqt kakvo ozna4ava edna smurt i kolko bolka pri4inqva tq
22
0
 
0
 
! Отговори
Bai ivan преди 15 години
Abe ne znam ama pri mene stol4eto mi se razklati nqkade drugade iz balgariq usetili sa zemetresenie.Kum sliven imashe kum 13 :11 se useti
21
0
 
0
 
! Отговори
Двойник на Брад Пит преди 15 години
ще наричаш баща си , който те на заден, ясен ли съм? Така е за семействата, но в Китай могат да се родят още толкова за една година, а не мислите какво става в нашата България, в която народът намалява.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
явно доста са си написали простотиите днес тук..загинали са адски много хора..утре може и да сме ние.
19
0
 
0
 
! Отговори
пастернак преди 15 години
молете се да няма такова земетресение в българия....в софия последиците от "мутробарока" ще са неописуеми...
18
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Павка, а ти сигурно не ползваш "благата на земята" ? Или като почнем да ги осъзнаваме, ще се чувстваме по-спокойни? Просто това са природните закони и е наивно да си мислим, че нещо зависи от нас.
17
0
 
0
 
! Отговори
maximo преди 15 години
Abe umreli 8000,mi i 8 000 000 ,za tiah kakvo znaachenie ima,po malko china resturanti shte ima po sveta i ,i gastarbaiteri,balha gi uhapala .
16
0
 
0
 
! Отговори
pavkata преди 15 години
Gledaite sled utreshnqi den taka se kazva filma misla che e realistichen kakvo moje da se sluchi i zemetresenieto dnes e samo chast ot kataklizam koito predstoi zashtoto ne moje da izpolzvame blagata na zemqta bez da osaznvame kakvo i prichinqvame
15
0
 
0
 
! Отговори
13 преди 15 години
Moze i da si prav/a - ot de da znam az ???!
14
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 15 години
Пълна глупост. В района, където това се е случило има значителен брой тибетяни. Безпочвеното ти твърдение щеше да е по-правдоподобно ако това се беше случило в Пекин например.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tova e BOJIE NAKAZANIE .Dalai Lama sigurno gi e proklel ..........
12
0
 
0
 
! Отговори
Името преди 15 години
Обаче хващам бас, че тия 8000++ човека ще се забравят в световем мащаб до един месец МАКС, а някъде дори и по-бързо, а много може би дори и няма да научат. Сега вярно това е природно явление, но какво от това умрели са 8000++ човека. В америка в кулите умряха под 5000 сигурно и аборигените в африка знаят за 9/11 и като се спомене тая дата и в стаята притъмнява и всички се умълчават. Баси много ме дразни тая избирателна емоционалност. Или е огромната трагедия, че много хора са умрели някъде си или не е. Дори няма да започвам кви количества хора умират в африка ежедневно, но на някои освен на самите африканци пука ли му...
11
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 15 години
. Нещастници, които очевидно дори не осъзнават смисъла на заглавието на тази статия, а просто четат отделните думи. НАД 8 ХИЛЯДИ ЖИВОТА СА ИЗЧЕЗНАЛИ БЕ, ПРОЯВЕТЕ ПОНЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ И НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ! КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КЪДЕ СА, КАКВИ СА И КОЛКО СА? ФАКТ ЛИ Е, ЧЕ ХИЛЯДИ СЕМЕЙСТВА СА ИЗГУБИЛИ НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ ХОРА? ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!