Нюйоркска кръчма олекна с $2.2 млн. заради сексуална дискриминация

„Tavern on the Green“ в Сентръл Парк ще плати, за да избегне процес
3 юни 2008 09:39,
10
Нюйоркска кръчма олекна с $2.2 млн. заради сексуална дискриминация
Снимка: bridgeandtunnelclub.com

Кръчмата „Tavern on the Green“ в нюйорския Сентръл Парк се съгласи да плати 2,2 млн. долара, за да избегне процес за сексуална и расова дискриминация, заявиха от Комисията за равни шансове при наемане на работа.

Според комисията, в ресторанта се наблюдава широко разпространеното задиряне на персонала, включително с епитети към чернокожите служители, подигравки с испанския акцент и опипване на гърдите и задните части на жените.

Действията са били извършвани на всички нива на заетост, включително от висшия ръководен персонал, съобщиха от комисията.

„Доволни сме, че това споразумение ще осигури адекватна компенсация на личностите, които са пострадали. Също така сме доволни, че работодателят взема активни мерки, за да обезпечи работно място, свободно от дискриминация“, заяви адвокатът на комисията Кам Уанг.

Парите ще бъдат преведени във фонд за жертвите на насилието, като ресторантът се задължава също да осигури гореща телефонна линия, която служителите му да могат да използват.

„Tavern on the Green“ е единичният ресторант в САЩ с най-голям приход. Над 500 000 души годишно оставят там около 34 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 15 години
какво плювате по децата дето пишат. Като гледам коментраите е една от най-четените медии в бг. Супер сайт дано се развие още!Пък ако сте толко претенциозниbbc.co.uk
8
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 15 години
И аз съм сексуално дискриминиран! Една от комшийките не ще да ми дава, и това е! Как ли не опитвах, ама тя все ме подлага на сексуална дискриминация, щото пък на един друг комшия дава....
7
0
 
0
 
! Отговори
Blade преди 15 години
Значи средно 68 долара на посещение, добра сметка...
6
0
 
0
 
! Отговори
Che Guevara преди 15 години
Сексуална дискриминация????? Значи, ако откажа да правя секс с някоя ***, това е сексуална дискриминация?
5
0
 
0
 
! Отговори
хук преди 15 години
Тия янки под милион не признават!:)))
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е "дискриминация", а "тормоз". Дискриминация е друго, оправете си понятията малко.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Споко бе, брате! Оти се косиш? :-) Днес.бг е различната медия :-) Мен много ме кефят заглавията :-) Като не ти харесват ходи в сухарските сайтове! От тях има доста! :-)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mi super! Ama tova mozhe da stane samo v USA. Ia se opitaite da osadite tuk niakoi za diskriminatsia? Pak posle shte si govorim.
1
0
 
0
 
! Отговори
Programist преди 15 години
Абе вие друсате ли?!? Какви са тия заглавия? Егати медията...