Белият дом пак ще е в ръцете на левичар

Оказа се, че много президенти и вицепрезиденти на САЩ са левичари
10 юли 2008 11:35,
22
Белият дом пак ще е в ръцете на левичар
И кандидатът за президент Барак Обама е левичар. Снимка: БГНЕС

Следващият президент на САЩ независимо от това дали ще е Джон Маккейн или Барак Обама, ще бъде поредният левичар, също както и други предишни обитатели на Белия дом.

Това сочи необичайна статистика, която направиха американските медии, предаде АФП.

От 1974г. в САЩ е имало 4 президенти левичари - Джералд Форд, Роналд Рейгън, Джордж Буш - баща и Бил Клинтън, отбелязва "Ню Йорк Сън".

Дори и след вицепрезидентите или неуспелите кандидати за Белия дом броят на левичарите е забележително голям - Ал Гор, Робърт Доул, Джон Едуардс и Рос Перо.

Съотношението на левичари към хората, ползващи повече дясната си ръка, е между 10 и 12%, което прави още по-необясним големият брой на такива политически лидери през последните години.

"Президентството е било в ръцете на левичари 22 от изминалите 34 години", изчислява "Вашингтон пост".

Левичарите използват повече дясното полукълбо на мозъка си и са по-склонни да визуализират цялостно един проблем, да правят много неща едновременно и да проявяват креативност, припомня "Ню Йорк Дейли Нюз".

Сред тях има по-често математици, архитекти и художници, отбелязват вестниците, припомняйки прочути левичари като Леонардо да Винчи, Микеланджело, Айнщайн, Мерилин Монро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
D.Atanasova преди 15 години
Diplomiran nachalen u4itel sam i Vi predlagam lesen test za "otkrivane" na po-udobnata raka - vdignete ednata "nad glava", a drugata zad garba Vi i se opitaite da dokosnete dvete si raze - vodeshta e tazi, koqto v poziciq "nad glava" dokosva drugata ... Razbira se ima neveroqtno plastichni hora pri koito i dvete race sa pochti ednakvo srachni - togava se pravqt po-seriozni izsledvaniq...Spored novite metodi za obuchenie po pisane na deteto se dava vazmojnost samo da opredeli s koq raka jelae da pishe - i oshteteni sa razbira se levicharite - te bi trqbvalo da se obuchavat imenno v ogledalno pisane - ne ot lqvo na dqsno, a ot dqsno nalqvo ; ne se razchita kato se gleda v lista, a s pogled vzrqn v ogledalo, razpolojeno perpendikulqrno i otlqvo na teksta... neobhodimi sa specialisti, kakvito ne lipsvat, no pri smesenite paralelki e prakticheski nevazmojno da se otdeli 50% ot vremeto v ucheben chas za obuchenie na dete, koeto si sluji s lqvata raka, a bolshinstvoto ne ... Sorry!
20
0
 
0
 
! Отговори
леви4арка преди 15 години
и аз аз съм левичарка,но пиша с дясната ръка/доста бой изядох докато пропиша с нея/,и с лявата мога да пиша но не може да се чете,тъй като го пиша огледално-не го правя нарочно,така ми идва отвътре-т.е. така ми е заложено да пиша с лявата ръка
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Със сигурност с лява ръка е по-удобно да се работи с мишката. Аз не съм левичар, но преди време си контузих дясната ръка и известно време бях с гипс. През това време се научих с лявата и в момента на работа ползвам лява ръка (като съм си разменил и местата на бутоните), а в къщи - дясна. Определено с лявата е по-добре. Попаднах и на статия в която пишеше, че това е научно доказано. Просто пътя от ляво разположена мишка до клавиатурата е по-къс заради навигационният панел, който от дясно разположена мишка трябва да се "прескача" всеки път.
18
0
 
0
 
! Отговори
малкия тарзан преди 15 години
Бе вие,дето си служите с лявата ръка,защо не си направите ДРУЖЕСТВО?Не бързайте да се смеете,има резон!Просто помислете!:)))
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Imali znachenie s koia raka pishem? Spored men niama! Mnogo po-vazhno e kakvo imame v glavite si! :-)))
16
0
 
0
 
! Отговори
Venera преди 15 години
Сега съм на 53. Изяла съм на едно магаре боя заради лявата ръка. Като ме метнаха в детската градина та до времето, когато вече отраснах и започнах да реагирам. В ДГ сутрин като хванех вилица или лъжица с рявата ръка веднага ме пращаха в една стая, където държаха въглища. Когато започнах училище един *** учител ми вързваше лявата ръка за чина, за да не пиша с нея. Много неприятни спомени имам. Само баба ме защитаваше. Домашното си пишех в сеното, за да не ме виждат. Всичко правя и с двете ръце с изключение на нож и ножица/даже не мога да ги държа/. Не само за мен, но мисля, че е по-удобно с мишката да се работи с лява ръка и в същото време с дясната си пишеш, ако е необходимо в момента.
15
0
 
0
 
! Отговори
sisi преди 15 години
аз помня времето на Рейгън. Кога стана левичар пък той? Когато предложи и одобриха законите, защитаващи едрия капитал и ограничаващи средствата за социални цели ли?Ама това наистина ли американци са го написали?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vie se s tezi ***.Pomiqri
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно съм особен случей.Защото държа приборите с лявата ръка, но пък пиша с дясната.Мишката държа също с дясната.Рисувам с лявата.Шашава работа :))
12
0
 
0
 
! Отговори
от №5 преди 15 години
Левак не е прието понеже се въпзриема като обида.Прието е "леворък",или "левичар", а за хората пишещи с дясната ръка десничари но то не се използва няма смисъл.До 8 малко ми е неудобно с дясната ръка когато трябва да изполвам клавишите с цифрите от дясно на клавиатурата,все тръгвам с лявата ръка и е чудя де да дяна дясната :)) но свикнах.до 7 Заложбите ти са в теб необходимо е да ги преоткриеш:))))За да разбереш че спе като всички останали:)))
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ne se li kazwa wse pak lewak? az duma desnichar ne sum chuwal no moje i taka da se narichat..
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз пък познавам 2ма левичари , и двамата са много зле във всеки вид спорт , нямам никакви заложби в каквото и да е изкуство , а пък по математика са майко мила хаха
9
0
 
0
 
! Отговори
Лора преди 15 години
Не зная дали съм левичар, защото мога да правя всичко и с двете си ръце!Само режа с лява ръка и ритам с ляв крак, но пиша с дясна ръка и съм много сръчна и бърза!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
v tazi era na internet, v koqto jiveem mai vse po-rqdko shte ni se nalaga vuobshte da pishem... a na klaviaturata i dvete ruce sa ravni :)) taka che mai izlishen shum se vdiga okolo tozi fakt, e ako e svurzano s rabotata na mozuka togava si struva da se izsledva.
7
0
 
0
 
! Отговори
Newser преди 15 години
Какво става, и аз съм левичар, но не съм много умен, къде са ми заложбите .... чудя сеее
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво толкова странно? Идете в Англия и си потърсете бюро за писане - пригодени са за левичари, и масово пишат с лява ръка. Наистина обаче е гадно насила да те принуждават, само за да не си различен, да се гърчиш да пишеш и правиш разни неща с дясната ръка. Толкова по-удобно е с лявата!
5
0
 
0
 
! Отговори
Левичар:)))) преди 15 години
Зa всички левичари които пишем тук.Ако не знаете Световния ден на левичарите е на 13 август!!!Днес се поразрових в Интернет и го научих.Замислете се хора колко е неодобно на един левичар в света в който 90% са десничари.Само си представете вие десничарите ако трябва с лявата ръка да изрязвате картинка с ножица,да вдигате наздравица с лявата ръка,да седите на масата до десничар който яде с дясната а вие с лявата-много е комично това щото все ще си удряте лактите хахахахаха:)))))ако трябва да ползвате мишката с лявата ръка,и кавиатурата ви е пригодена само за левичари.Айде стига примери,но не ни е лесно но сме се научли да се справяме и сега на мен ми е неудобно да ползвам с лявата си ръка мишката:))Пиша с лявата ръка ,но много други неща правя с дясната ръка.Един съвет към родителите който имат деца левичари-Не ги учете насила да пишат с дясната ръка,оставете ги да пишат с лявата,има вероятност да има проблеми детето като порасне,то се е родило така ,така е устроен и живота му.Нека се развива така:))))
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
celia sviat se obyr6ta naopaki,negar prezident na 6tatite????/nadal spe4eli wimbledon,ej sega 6te ni udari nyakoi meteorit
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Левичарите са готини хора, безспорно, познавам такива, но това едва ли се отнася и за левичарите негро-мюсулмани???:(((
2
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
"Левичарите използват повече дясното полукълбо на мозъка си и са по-склонни да визуализират цялостно един проблем, да правят много неща едновременно и да проявяват креативност..." :)