Войната престъпи оправданията за мир, Русия мачка грузинска територия*

Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия
11 авг 2008 18:42,
310
Войната престъпи оправданията за мир, Русия мачка грузинска територия*
Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия. Снимка: БГНЕС

Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия, като изпрати войници извън Абхазия- в грузинска територия, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Руски войски се придвижиха на 40 км от сепаратистката област Абхазия, в град Сенаки, който се намира на грузинска територия, съобщава и телевизия "Ал Джазира".

Руската армия се придвижва с няколко десетки бронетранспортьора.

Dnes.bg припомня, че първоначално Русия оправдаваше нахлуването си на грузинска територия като „мироопазваща мисия в Южна Осетия“.

Руските войски обаче превзеха в понеделник и град Гори, предава "Ал Джазира".

"Грузинските сили укрепват позициите си край Тбилиси, за да защитават столицата", съобщи секретарят на грузинския Съвет за сигурност Александър Ломая.

"Руските войски окупират Гори. Грузинските въоръжени сили получиха заповед да напуснат Гори и да укрепят позициите край Мицхета, за да отбраняват столицата. Това е тотална офанзива", подчерта Ломая.

Мицхета е грузински град, разположен на 24 км от Тбилиси.

Грузинските сили се изтеглят към Тбилиси, за да защитават столицата от руската армия, съобщи по-късно в комюнике и грузинското правителство.

Русия не може да преговаря с грузинския президент Михаил Саакашвили, който вече е военнопрестъпник, заяви руският посланик в НАТО Дмитрий Рогозин пред журналисти в Брюксел.

Русия се стреми да окупира цялата територия на Грузия, изтъкна грузинският президент Михаил Саакашвили в обръщение към нацията, предавано по телевизията.

„Тази провокация целеше да се окупира Южна Осетия, Абхазия и накрая цяла Грузия", подчерта той, имайки предвид сраженията, които се водят от няколко дни между грузинските и руските войски.

По-рано в понеделник Михаил Саакашвили подписа в столицата Тбилиси предложение за спиране на огъня с Русия.

Москва обаче категорично отказа предложението, съобщи Ройтерс.

Изявлението на Кремъл гласи, че Русия дори няма да обмисли документа в настоящия момент. 

„Според информацията, с която ни снабдяват миротворците ни в Южна Осетия, Грузия продължава да използва военна сила и при това положение ние няма да вземем под внимание документа“, заяви говорител на Кремъл пред журналисти. 

* Информацията е актуална към 21:50 часа на 11 август 2008

Всичко за войната в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
разрушителят преди 15 години
Това ,че другаря НААКАШВИЛИ Е американска *** също като оня косовар ТАЧИ дето официално беше любовник на Медлин олбрайт и приказва на собственият си грузински народ на ..........АНГЛИЙСКИ само за поредн път показва ЦИОНИСТИТЕ НА АМЕРИКНСКИТЕ ЛЕШОЯДИ КОЙТО ЖЕЛЯТ СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО!!!ТО БЕШЕ ВОЙНИ В АФГАНИСТАН ИРАК сега се чува и ИРАН ?????Русите ще смачкат гнидата НААКЪШВИЛИ ГРУЗИНСКОТО Л А Й Н О което американците спонсорират с войска и специалисти над 1000 добре обучени специалити вкл и от ИЗРАЕЛ??????ПОБЕДА И МИСЛЕТЕ ЗА ОСЕТИНЦИТЕ И НАЙ ВЕЧЕ АЛАНИТЕ !!!НАШИ КРЪВНИ ГЕНО-БРАТЯ
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
PRAVI SA RUSNACITE,ETO TAKA SE PRAVI AVTORITET PO SVETA-BIY DA TE UVAJAVAT
7
0
 
0
 
! Отговори
34 преди 15 години
научи се първо да пишеш на кирилица и започни да изучаваш история,на първо време на България,а след това прочети нещо и за Русия....иначе головодни изказвания лесно се правят...не повтаряй,като папагал русофобски,проеврейско-американски драсканици....
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nikoi ne opravdava gruziq,no i rusnacite se nasraha. kakvo demonstrirat, iskat celiq svqt li da im se moli da sprat-nikoi ne e tolkova velik
5
0
 
0
 
! Отговори
heaven преди 15 години
are be otvorko, kato drugite sa tapaci ti kakav si mnogo umen li- kato mnogo ti se hodi v ada deistvai kakvo pra6ta6 drugite.
4
0
 
0
 
! Отговори
евЗЕНи преди 15 години
Както репортерите на Reuters докладваха, грузинците продължават да бомбардират Осетия. След като заявили че прекратяват непровокираните си действия.
3
0
 
0
 
! Отговори
евЗЕНи преди 15 години
Интересно колко бързо се забрави как1) Израел навлезе в Ливан, понеже там се криели терористи, които отвлякоха двама техни войници! Нито правителството, нито народа на Ливан имаха вина за този конфликт. В случая една държава атакува и избива сума ти невинни граждани, 90% от които са Руски поданици.2) Се даде право на Косово наскоро да се отцепи, ако и да не съществува такова нещо като Косовски етнос. Тук говорим за държава, която от години се е отделила от Грузия. Ако утре Сърбия почне да рути Косово цял свят ще писне.3) Както Путин много хубаво каза, САЩ обесиха Садам по обвинение че е унищожил няколко села. Грузинците унищожиха повече за 1 нощ, само че в случая САЩ им помага използвайки самолетите си да върне Грузинските войски от Ирак директно в Грузия.Справедливост и един аршин за всички... :-)
2
0
 
0
 
! Отговори
idiots преди 15 години
Ти луд ли си, бе??? Хей, кой се съобразява с теб, камо ли с нас българите?? В България има много луди! Много от тях са компетентни за всичко! Трайте си и се лекувайте! Медиите ви манипулират- вие гордо пригласяте... Пък и в България са много гъзолизците, дето чакат да им падне някое кокалче от голямата трапеза... Ще ядете само Бой- кучета продажни... Драскачи некадърни.... Всички мижитурки дават мнение- и аз с тях- *** непрокопсали.. живейте си мизерните животи в илюзии и драскайте, докато се надрискате по устенцата... смешни сте... ей, че простотия има!
1
0
 
0
 
! Отговори
reporter преди 15 години
RUSKITE BEZUMCI PRODALJAVAT OKUPACIATA SI ! PUTIN VECHE E OBIAVEN ZA VOENOPRESTAPNIK I GO CHAKA HAGSKIAT TRIBUNAL !