Войната престъпи оправданията за мир, Русия мачка грузинска територия*

Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия
11 авг 2008 18:42,
310
Войната престъпи оправданията за мир, Русия мачка грузинска територия*
Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия. Снимка: БГНЕС

Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия, като изпрати войници извън Абхазия- в грузинска територия, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Руски войски се придвижиха на 40 км от сепаратистката област Абхазия, в град Сенаки, който се намира на грузинска територия, съобщава и телевизия "Ал Джазира".

Руската армия се придвижва с няколко десетки бронетранспортьора.

Dnes.bg припомня, че първоначално Русия оправдаваше нахлуването си на грузинска територия като „мироопазваща мисия в Южна Осетия“.

Руските войски обаче превзеха в понеделник и град Гори, предава "Ал Джазира".

"Грузинските сили укрепват позициите си край Тбилиси, за да защитават столицата", съобщи секретарят на грузинския Съвет за сигурност Александър Ломая.

"Руските войски окупират Гори. Грузинските въоръжени сили получиха заповед да напуснат Гори и да укрепят позициите край Мицхета, за да отбраняват столицата. Това е тотална офанзива", подчерта Ломая.

Мицхета е грузински град, разположен на 24 км от Тбилиси.

Грузинските сили се изтеглят към Тбилиси, за да защитават столицата от руската армия, съобщи по-късно в комюнике и грузинското правителство.

Русия не може да преговаря с грузинския президент Михаил Саакашвили, който вече е военнопрестъпник, заяви руският посланик в НАТО Дмитрий Рогозин пред журналисти в Брюксел.

Русия се стреми да окупира цялата територия на Грузия, изтъкна грузинският президент Михаил Саакашвили в обръщение към нацията, предавано по телевизията.

„Тази провокация целеше да се окупира Южна Осетия, Абхазия и накрая цяла Грузия", подчерта той, имайки предвид сраженията, които се водят от няколко дни между грузинските и руските войски.

По-рано в понеделник Михаил Саакашвили подписа в столицата Тбилиси предложение за спиране на огъня с Русия.

Москва обаче категорично отказа предложението, съобщи Ройтерс.

Изявлението на Кремъл гласи, че Русия дори няма да обмисли документа в настоящия момент. 

„Според информацията, с която ни снабдяват миротворците ни в Южна Осетия, Грузия продължава да използва военна сила и при това положение ние няма да вземем под внимание документа“, заяви говорител на Кремъл пред журналисти. 

* Информацията е актуална към 21:50 часа на 11 август 2008

Всичко за войната в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ти напомня за воината в Сърбия. ЩПърво американците дърабъра обвиняваха сърбите.После почнаха тотални бомбадировки на граждански обекти!!Мостове и болници!!! В това число и къщи в България!!!Дори избиваха колони с евакуиращи се албанци. Щото прехвалените самолети объркали.Пак там някакъв млад лейтенат не разбрал, че срещу него лети прехваления стелт и го гътна.И накрая като тръгна пехотата да превзема Сърбия изведнъж..Ах ко стана?!?!Никой не разбрал как руснаците стоварили десант!!!И казаха ДОТУК!!!Май го забравихте!!!А сега Буш само ще *** отстрани и толкоз.А ако Салин е жив....въпреки, че е от Гори и е грузинец....досега .....не ми се смисли колко грузинци вече щяха да пътуват към Сибир с влаковете!!И пак ще кажа трябва да си много ***, ама извънредно ***, за да вярваш, че руснаците ще оставят защитниците на матушка Рус - КАЗАЦИТЕ на кучетата.:))))
268
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 15 години
Да може и да си прав, но да те питам колко пъти си ходил в Русия и кога е било за последно. Щото аз се прибрах оня ден да ти кажа доста им се е дигнал стандарта е верно аз работя в област в която принципно има пари, но като цяло не видях много бедни хора, пияни да, но си живеят добре имат всичкопо магазините, а и заплатите им са доста по - добри от нашите ти русия не я мисли. Мисли градивно и позитивно
267
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ти луд ли си??? Знаеш ли какво ще се случи в случей на намеса на НАТО в Грузия - Трета световна война!!! Това не ти е Сърбия, а Русия - страна с огромен ядрен арсенал. Русия може само за час два да изтрие от картата цели страни. Буш, Меркел, Саркози и др. лидери на НАТО много добре знаят това и подобна безумна реакция е напълно изключена от тяхна страна. Да не говорим, че суперсила като Китай стой плътно зад Русия. В момента руснаците държат всички козове - ЕС е в пълна енергийна зависимост от Русия и дори едно икономическо енбарго е напълно немислимо от тяхна страна, защото това ще доведе до задълбочаване на икономическата криза в Европа.
266
0
 
0
 
! Отговори
Малък Бомбер преди 15 години
Това, което ти не знаеш, а аз знам от първа ръка е например колко us доларчета е средната пенсийка на великата и могъща руска мечка. Първи жокер - тя е мнооого близо до българската средна пенсия, но е малко по-малка. Втори жокер - Москва е най-скъпия град в света, заедно с Токио (София например е на 97-мо място по скъпотия). Въпрос - колко милиона руснаци ще измрат от глад още преди да са ги ударили бомберите? Отговор - много, наистина много :-)
265
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 15 години
Абе койт се *** с руската мечка го *** съветските мечоци
264
0
 
0
 
! Отговори
Голям Бръмбар преди 15 години
*...пълен .
263
0
 
0
 
! Отговори
Братушка преди 15 години
Точно така,този *** грузинец кво си мисли,получи американска подкрепа и дай... ...американците само лаят,но истината е,че не са очаквали такава твърда реакция от Русия и сега настройват световната общественост.До няколко дни ще го открият и арестуват Саакашвили и... чао,чао момчета...много нагли американци и в Кавказ искат да властват,е няма да стане!!!
262
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 15 години
Абе чудя се къде са Ви главите, ако САЩ щеше да прави нещо вече да го е направил. Ситуацията е следната. Русия се договори с презокеанските *** за Косово, цената беше ясна правете каквото ще правите, но не ни закачайте в Кавказ. Американските Бомбери не могат да ситгнат до Русия поради простата причина, че руснаците имат най - надежното ПВО в света в момента.Изхода от ситуацията е следният Грузия губи двете области + пристанищата на черно море , но остава и без армия понеже е фактор, който дестабилизира региона.
261
0
 
0
 
! Отговори
Голям Бомбер преди 15 години
Хващам бас, че малкия бръмбар е пълен . Че за какво им е на САЩ да се заяждат с Русия. Нямат петролни интереси там а и едва ли искат да си навлекат гнева на голямата мечка.
260
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бреииии,колко мн поклонници имало на янките тук-по4итателите на хамбургера са изпаднали в транс-колко сте сме6ни...паля4овци..цялото зло на този свят идва от америка-една дарзава която няма история-сбир6тината на света...да бяхте казали не6то за германия,франция....да,но да се кланяте на тия ***.а за руснаците-по тихо....ме4ока се сабуди ве4е-ха,ха,ха
259
0
 
0
 
! Отговори
Малък Бомбер преди 15 години
Хващам виртуален бас, че ако до една седмица червените *** не са се махнали от Грузия ще им бъде отговорено и то не само от US. Прочее някой забраванковци са позабравили, че главните действащи "лица" в Югославия бяха не американските самолети, а германските и италианските такива. Затова казвам - ако до седмица червенотиквеновчетата не са се вразумили ще почне бой по каските им от страна не само на US.
258
0
 
0
 
! Отговори
Българан преди 15 години
Абе на тоя Саакашвили защо ли името му е Михаил.Че то такова грузинско име не си спомням да има!Ама то за няколко долара повече тоя ще продаде и баща си Михаил и майка си Саакашвили. Сигурно му се иска името му да е Майкъл. Вместо да приема руски туристи по Сухуми,Батуми и т.н., такива като него съсипват държавата и народа си,а след това като другия предател на една велика държава (Михаил Г.) след като си получат американската награда ще "изнасят лекции".Жалко за грузинския народ, защото са много свестни хора!
257
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма да влезе Грузия в НАТО, тук, по Канадските телевизии се изказват политици, колко голям късмет са имали, че не са го приелиГрузия.
256
0
 
0
 
! Отговори
edmon преди 15 години
Simpatizan sam na gruzintsite,no srehtu rusnatsite v momenta nqmat poveche kakvo da pravqt.Zashtoto vremeto e na Rusiq,Turtsiq,Meksiko,India i Kitai.Golemite kapitalisticheski darjavi sa v spad,zatova nikoi nishto ne moje da im kaje.Kolkoto do Ekaterina-istoriqta se povtarq.Ruskinite sa izvlekli ot Turtsiq za edna godina 600 mil. dolara.Tolkova,kolkoto e iznosa na Turtsiq za Japan,za Kuveit.Eh ,kakvvo da kajem,da e zdrav krasta na turtsite
255
0
 
0
 
! Отговори
genie преди 15 години
za purvi put se zaglezhdam v komentarite i napravo se IZUMQVAM 6to za papla4 izdevatelstva nad svobodnoto slovo. napravo sum potresen kak edna takava socialna katastrofa kato voinata se tylkuva edva li ne kato elektronna igra v koqto rusnaci i americanci imat za cel da se iztrepqt. i tuk banda OLIGOFRENI sednali da mi obqsnqwat s koj po-dobre da se ''pusne6'' s Bush ili Stalin? Abe kvo ste sednali da mi obqsnqvate RUSKITE i AMERIKANSKITE interesi sqka6 v4era s Bush i Putin razqsnqvali na po kafe. Abe q da si gledame sobstvenata ko4inka deto taka e osrana, 4e mnenito ni kato bulgari edna americanska piknq ne struva. i da se molim takiva voini da nqma po nikakuv povod 6toto i AMERICA i RUSSIA ne biha se pokolebali da ni skur6at vratlencata ako re6at 4e tova e v tehen interes bez i gram da im kolko 4esto sme se puskali s ednite ili drugite po komputernite igri.
254
0
 
0
 
! Отговори
Малък Бомбер преди 15 години
Когато Бог иска да унищожи някого първо му взема акъла. Това не важи за братята руси - те никога не са имали акъл. Сега Грузия със сигурност ще влезе в НАТО, а ако *** навлязат още малко в нейна територия, за велика, но гладна Русия ще настъпят изключително тежки времена.
253
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
Идиотчето от Тбилиси се е заел като Матросов да пази евроатлантическите ционистко-масонски ценности по планините на Кавказ!Преди да си отиде Вашигтонският фокусник на ционистко-масонската банда Буш-WC се реши явно да покаже на света,че всичко което прави е подчинено на една цел-унищожаване на Русия и заграбване на нейните богатства.Интересно как до сега пожарникарят от"Московска" не е намерил време да ни осветли и по тези въпроси!
252
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Такива като теб предаваха българските войски на Клокотница.Такива като теб предаваха българския си корен и ставаха мюсулмани и гъркомани,като убиваха и унищожаваха всичко българско за да скрият следите от своето предателство.Такива като теб предадоха Васил Левски и Ботев,предадохте Илинденско-Преображенските герои.Предадохте Македония и Беломорието като подложихте на геноцид стотици хиляди българи.Такива като теб избодоха очите от иконата на цар Борис в манастира Свети Наум край Охрид.Такива като теб се хвърлиха да обслужват окупатора Съветски Съюз когато окупира България на 09.09.1944г. и започнаха да избиват без съд и присъда най- добрите синове и дъщери на Родината.Радвай се на убийствата и разрушенията,сполетели един народ,който повече от 200 години се бори за свобода и независимост от Русия.Прехластвай се пред агресията и наглостта на "руската мечка" и мечтай по подобен начин да се държи и с България.Русия е страната донесла толкова нещастия на България,колкото Турция.Но когато Турция е завладявала България сме били разединени от такива предатели като теб,а Русия откакто е станала държава е работила за това - да бъдем разединени.Тя е получила от нас РЕЛИГИЯ /първия руски патриарх е българин/ и ПИСМЕНОСТ,което е прави държава ,а за благодарност донесе огромни беди на страната ни.ДЕРЗАЙТЕ ПРЕДАТЕЛИ,НЕ Е ДАЛЕЧЕ ВРЕМЕТО НА ИЗЧЕЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.РАЗРУХАТА,КОЯТО НОСИ ВАШЕТО ПРЕДАТЕЛСТВО,НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯНА ОТ УСИЛЯТА НА ВСЕ ПО-МАЛКО ОСТАВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПАТРИОТИ.
251
0
 
0
 
! Отговори
Anglus преди 15 години
Защо когато Щатите бомбардираха Белград не се говореше за военна агресия, а се говореше за постигане на мир, при положение, че сърбите по никакъв начин не засегнаха САЩ и НАТО? А сега, когато има загинали 1600 руски граждани и когато Грузия директно атакува Руската армия се пише, че Русия са терористи, че прилагат прекомерна военна сила? Американците в продължение на седмици опустошиха Югославия с ежедневни бомбардировки, а Русия засега се ограничава с 3 летища и едно пристанище. Защо не се говореше за нарушаване на териториалната цялост на Югославия, защо не се говореше за нарушаване на териториалната цялост на Ирак? Защо когато израелците тръгват с танкове и армия след всеки техен загинал гражданин към тяхният конфликтен регион и се заемат със саморазправа никой не казва, че нещо не е наред? Представете си само ситуацията, че има загинали 1600 американски граждани. Америка тогава ще нададе вой до небесата и всички ще им съчувстват... Трябва малко да уеднаквим критериите. След редицата военни действия на САЩ и след признаването на Косово за независима дърважа, при което това не беше осъдено от световната общественост, сега практически всяка държава има правото да постъпва по същия начин. Путин го казваше още през 1999 година, при офанзивата срещу сърбите, каза го и когато признаха Косово, че Русия ще преразгледа позицията си спрямо Абхазия и Южна Осетия. А за Грузия мога да кажа само, че живеят изключително бедно, имат голяма безработица, но отделиха 5 милиарда за военна техника и бюджет и тръгнаха да воюват с Русия... Къде са тръгнали? Сами са си виновни.
250
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гадни,мръсни руснаци!От *** сте по-долни!