Грузия скъса дипломатическите отношения с Москва

Тбилиси все пак запазва консулските си отношения с Москва
29 авг 2008 17:07, Красимир Ангелов
123
Грузия скъса дипломатическите отношения с Москва
Снимка: БГНЕС

Грузия ще скъса дипломатическите си отношения с Русия, след като Москва призна двете грузински сепаратистки области Абхазия и Южна Осетия за независими държави, съобщи зам.-външният министър на Грузия Григол Вашадзе.

„Външно министерство получи инструкции и ние ще скъсаме дипломатическите отношения с Руската федерация“, заяви Вашадзе.

Очаква се в близките дни всички грузински дипломати да се завърнат от Русия.

Вашадзе все пак отбеляза, че Тбилиси  запазва консулските си отношения с Москва. 

Русия също ще закрие посолството си в Грузия, след като Тбилиси прекъсна дипломатическите отношения.

„Когато дипломатическите отношения са преустановени, посолствата се закриват“, съобщи източник от руското външно министерство. „Какво трябва да направим ние? Да, посолството ще бъде затворено и ще остане само консулството“, допълни още той.

Същевременно говорителят на парламента в Южна Осетия Знаур Гасиев обяви, че до няколко години размирната област ще стане част от Русия, съобщи BBC.

Според него този ход вече е съгласуван на най-високо ниво в Кремъл.

От администрацията на руския президент Дмитрий Медведев засега отказаха да коментират подобни твърдения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
грузинците са агресори и военопрестъпници, а руснаците просто оказаха помощ на масово избиваните си беззащитни сънародници - това е истината - другото е мозъчна промивка от CNN
81
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Мойсей ела ме хвани за жезъла и си го слагай отзад,а когато се измориш отстъпи на bdi_Fyi...
80
0
 
2
 
! Отговори
niki преди 15 години
do nomer 71: breii ti prenapisa istoriyata napravo mnogo interesna teoriya no eto kak vsushtnost sedyat neshtata.Gruzincite napadnaha purvi mnogo predi ruski tank da pristigne v Ujna Osetia az sleda konflikta ot samoto nachalo,daje gruzincite si priznaha che purvi sa atakuvali.Vyarvai na evtinata amerikanska propaganda i tup sha si ostanesh dojivot.
79
0
 
2
 
! Отговори
ВУТЕ преди 15 години
Ех де да имаше толкова коментари за тока, парното и водата и за голите ни . Все света оправяме.
78
0
 
2
 
! Отговори
Мойсей преди 15 години
Пич в САЩ, президентите не ги превъзнасят, просто ги отстрелват, когато не играят по нечия ***. И не се вживявай в това шоу. Това което наричаш Русия и Америка се управляват от едно място. Парите управляват света.КОЙ ДЪРЖИ ПАРИТЕ НА Т.Н. РУСИЯ? И не срами името на Странджата, той не е бил ***.
77
0
 
2
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
СТРАНДЖА,ти хубаво си на ток,ама я познай кой доставя "турбозарядно" гориво за Козлодуй! А КГБ е виновно за приливите и отливите,за изгрева и заллеза...Само безмозъчни *** останаха.P.S.Не ме *** на к'во си. Не е твоя работа аз на к'во съм.
76
0
 
2
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Опа.....Нещо пообъркахме датите...Ми то така,като не помним...КГБ е замесено! Май някой завива шоколада в станиол...
75
0
 
2
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
Въх! evropeec, , istorik,а неграмотен! Бегай,***!
74
0
 
2
 
! Отговори
ПАНСЛАВИСТ преди 15 години
НА ТЕБ КОЙ ТИ КАЗА, ЧЕ РАКОВСКИ, КАРАВЕЛОВ, ЛЕВСКИ И БОТЕВ СА БИЛИ ПРОТИВ РУСИЯ - ВЗЕМИ СЕ ПООБРАЗОВАЙ, МАЛКО НЕГРАМОТНИКО
73
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ГРУЗИНЦИТЕ СА ЕДНИ *** БУШОЛИЗЦИ - НАЦИЯ ОТ АБЕЗЯНИ, *** И *** - НИЩО ПО-РАЗЛИНО ОТ БЪЛГАРИТЕ
72
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНЖАТА преди 15 години
Смотльо,да не смяташ,че партийният секретар или председателят на ОФ е изкарал тоя многохиляден народ в Далас,където е станалинцидента,за който намекваш.По своя воля са излезли ненормалнико,а за куршума в" тиквата",сигурно не знаеш,че КГБи там има пръст.Що се отнася до отоплението,аз съм на ток,а ти сигурно си пазиш нафтовата печка "Юг супер",но ти излиза достадебело с нафтата на твоите "братушки"...
71
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Гнусче, *** ти си болен май?!?Аз те псувам, а ти ми кълнеш децата! Какво, да не ти е малка пи6ката? :))) Руснаците са виновни за войната! Те организираха всичко, грузинците се опитаха да се защитят от нахлуващите танкови колони с "Градове", което сега се раздува като обстрелване на Цхинвали. Грузинците са завзели града със сили за бързо реагиране и с леки оръжия, а когато идва 58-*** армия, започват да бухат направо с танкове и артилерия по къщите. Това стана през нощта на 8ми срещу 9ти, а в деня преди това хората вече се бяха евакуирали. По руската телевизия даваха как 30 000 осетинци са избягали в Русия. А жертвите им са по-малко от 100, и то повечето от т.нар. опълчение. Това е истината.Другото са измислици на руснаците. А против кадровата армия нямам нищо... Имам против наемниците, които си товарят БТР-а с тоалетни чинии и парчета краден мокет :)))
70
0
 
2
 
! Отговори
ISTORIK преди 15 години
IA KAJI KOLKO SME PLATILI NA OKUPACIONATA RUSKA ARMIA ZA ,,OSVOBOJDENIETO,, I ZASHTO RAKOVSKI , KARAVELOV , LEVSKI , BOTEV I STAMBOLOV SA BILI PROTIV OSVOBOJDENIETO NA BALGARIA S RUSKA POMOSHT ?! CHAKAM ,,ISTORIKO ,,!
69
0
 
2
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
Ъхъ! Уважават си президентите,я! С куршум в тиквата! Или cвиpkи им въртят в ОРалния кабинет! А за "кранчето" нямам думи,по-добре виж къде се диктуват цените на петрола и газта и тогава пискай! И дръвца си приготви за зимата,и велосипед си купи! А ако пресъхне на някой кранчето,тогава и землянка си изкопай,и автомат с много патрони си купи. Не говоря само за руското "кранче"...
68
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Неграмотници заблудени върнете се малко назад в историята и вижте отношението на Съветския съюз или Русия към своите ръководители/вождове,диктатори,водачи/.Хрушчов заклеймява и отрича Сталин,Брежнев отрича Хрушчов,Черненко и Андропов забравят за Брежнев,Горбачов отрича всички,Елцин ругае също всички преди него,докато беше жив Елцин Путин си мълчеше,нослед това го забрави и тръгна по нов път,същото ще стане с Медведев и следващите.Те сами те не се признават,отричат сеи открито си признават,че са сбъркали,а вие дупедавците ближетели,ближете.Признаваха донякъде само мумията Ленин,но и той ще бъде признат за грешка,дори най-голямата.Всеки бивш президент в Америка се ползва с голямо уважение и почит и то истинска,а не на сила както беше при нас.Уважават ги,защото на практика това е тяхната история - това означава,че уважават себе си.И стига вече с тай газ и тоя нефт - кранчето,та кранчето.То самотова им остана на руснаците едно кранче - нека здраво да го стискат,че като пресъхне - не знам...
67
0
 
2
 
! Отговори
niki преди 15 години
napravo cherno shte si vurjat rusnacite che tupata ,mizerna malka Gruziya e prekratila otnosheniya s tyah.
66
0
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 15 години
Добре де, какво искаш? Да призная че си прав ли?Еми добре де, аз не съм прав. Значи Левски също е предател, защото не е допускал да се съберат помощи за въстанията от Русия, която разбира се като много богата и много щедра е имала злато в изобилие. Може би тогава въстанията щяха да успеят, а?Може би затова не е успяло Априлското въстание? Защото Левски не е допуснал помощ отвън - нито от Русия, нито от Сърбия?Аз лично смятам Левски за национален герой, а не Путин, нито руския цар. Признателен съм също и на руския народ, който е дал много жертви във войната с Турция. Но също съм признателен и на финландския народ, и на още други народи, сред които е имало много доброволци!
65
0
 
2
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
Ти ли ще ми говориш за аргументи и факти,бе моето момче? Ти ли? Ти,който написа за Русия:"...виж само кой се е наел да ни освобождава!!!" Ти по-добре виж какви *** като тебе са освободили! Срам! Позор! Твоя род е трябвало да се изнесе към Анадола!
64
0
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 15 години
Когато се изчерпат аргументите и фактите следват само обиди и ругатни, на които не смятам да отговарям.
63
0
 
2
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 15 години
Приятел земи се поогледай къде се намираш на картата Мислиш ли че на руснаците им пука ако завъртят кранчето на запад я погледни къде и в кои страни отива газта и нефта им Да му мислят ей тука наще Калфинафци и РАЗНИ РОКЕРЧЕТА ТАМ бързат да се изкажат горките даже по бързо от тая Рейс