ЕС обсъжда Грузия, Сергей и той

Франция свика извънредна среща на върха на лидерите от ЕС, ще решават за Грузия
1 сеп 2008 08:26,
23
ЕС обсъжда Грузия, Сергей и той
ЕС обсъжда ситуацията в Грузия на извънредна среща. Снимка: БГНЕС

Премиерът Сергей Станишев ще участва в извънредната среща на върха на лидерите от Европейския съюз, инициирана от френското ротационно председателство.

Отношенията ЕС-Русия и ситуацията в Грузия ще бъдат основните теми в дневния ред на работата на Европейския съвет в Брюксел.

Работна група под председателството на началника на кабинета на министър-председателя проведе в Министерския съвет заседание по повод решението на руските власти за признаване на независимостта на Южна Осетия и Абхазия.

Експертната група бе сформирана непосредствено след началото на кризата в Южна Осетия със задача да следи развитието на обстановката в региона и да изготвя за министър-председателя и правителството експертни анализи и информация.

В състава на работната група са включени представители на Националната разузнавателна служба, служба „Военна информация” на Министерството на отбраната, Държавната агенция „Национална сигурност”, Генералния щаб на Българската армия, представители на Президентската администрация, Министерството на външните работи и Министерския съвет.

Още за конфликта в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
№ 100 преди 15 години
До 10 Кръчмаря: Пиши ми в сметката една ракия от мен ,ама да не забравиш и шопската салата. Аз ще я платя, за теб е! Добре им го каза.Сергей и той Геополитик стана, ами ний осиротяхме, кой ще се грижи за нас ? Да, не мислите ,че няма още живи пенсионери които си мислят : Грижата за човека - основна грижа на партията. Не помните ли сърцераздирателната история за Ани ,забравих й името дето кърпела чорапите на Тато. Според мен ако е истина си е пълна срамотия: Първия Български партиен и държавен ръководител ходи със кърпени чорапи, защото партията няма пари да му купи други .За партийната грижа за човека говорим. Сега 5000 пенсионера в 4 звезден хотел.Пак партийна грижа. Не е за вярване нали, оная приказка за вълка който си менял козината ,но нрава не. Какво може да очакваш от наследницата на една партия,която няма пари за нови чорапи на Ръководителя си.Дето му казват : Ръгай чушки в боба кръчмарю и NO COMMENT.
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Трябва да подържаме грузинците! Те с наше оръжие изтрепаха толкова народ в Южна Осетия. Ако не сме с тях, трябва да си признаем вината а това Керемедчиев никога няма да допусне.
20
1
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
само *** срещу Странджата :-0 Ама то бива помиярщина , то бива гомнарщина , ама чак пък толкова ? Да пазиш реномето на една скапала се , смарадлива кагебейска империя , е срамно , дори и за претръпнал на гнусотии *** :-0Странджа , знаеш си , че това са платени подложки ( подгузники на руски;-) , на *** , които ни управляват и съсипват .Давай смело , шутове по червените говнарчета :-)
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По-скоро е така:Барабар (По)Сер-Гей с мъжете. (да му се порадват)
18
1
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Разбрах те,бе човек.Вярвам,че е било така.И на нас руснаците ни надупчиха Родопите и Рила за уран.Имам отговор на това,което казваш,но сега е късно и си лягам...
17
1
 
0
 
! Отговори
Евроскептик преди 15 години
Странджа, виж интервюто на една 12 годишна агентка от КГБ предCNN.Тя най-добре ще ти обясни кой кого пръв и как нападна.А сега аз ще ти обясна защо, и то не само от четене ,а и като очевидец.Преди години, по време на първите войни в бивша Югославия, мой роднина шофьор на международен камион го командироват да закара товар с цемент за Косово.Посрещат го Французи от кейфор ли беше,айфор ли беше не си спомням точно, но от някакъв фор.От тези, дето законите по пътищаята не важат за тях, и полицайте се обръщат на другата страна като ги видат.Та те го препращат по етапен ред в една планинска местност, в едно село да разтоварва.Минава през едно дере,отдолу пропаст и река, отдясно-скали.Път тесен, едвам върви.Стига до "селото".Благоразумно Французите са го предупредили да не говори нито на Български , нито на Сръбски, нито на Руски там, преди да го оставят да се оправя сам.Никой не го посреща на площада.французите го оставят и си заминават, и тогава от къщите излизат озверели косовари, връзват го, изтарашват целия камион и взимат каквото им хареса, после го развръзват.Цемента не пипат.Стои нашия още един два дена, само вода пие.Никой не му обръща капка внимание вече.По негови думи се е чувствал като герой от филм, в който действието се развива през 18-19 век в някоя Турска махала в България,на такова ниво са били и интелектуално и материално.На третия ден, нашия човек започва сам да стоварва торби с 25 тона цемент на площада на селото.Сигурен съм, че и днес са си там.Като се саморазтоварил,обърнал тира, и леко тръгнал да се прибира.Нула внимание от страна на местните.Минал през същото дере и какво да види?Долу в реката, въртят 3-4 американски сонди, вадят така наречените "Ядки".Спира и слиза при американците.Веднага черен *** го арестува и го затварят за изясняване на случая.Поне го нахранили.Пуснали го, но не му давали много много да гледа какво правят там.Като се върна, момче на 30 години беше побеляло за 5 дена като 70 годишен старец.И до сега е убеден, че американците са вадили проби от уран, защотоказа, че сондьдрите са били облечени като космонавти, при 36 градуса жега.Това търсят там, и за това сега Косово е независимо.Борба за енергия, приятел...Кой каквото и да ти разправя, става дума за пари, пардон, енергия....Дано само един ден не ни мобилизират нас с тебе, или синовете ни, да идем да Мироопазваме и Мироналагаме в Иран....
16
1
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Барабар Петко с... pederasite!
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Той посещава такива места с една единствена цел,да си намери булка като него.Намерете му,че да му се заличи етикета на човека.То чунким друго какво правите на тия форуми.
14
1
 
0
 
! Отговори
as преди 15 години
до номер 5.Не знам защо света трябва да се упрвлява само от САЩ и компания ние Българите можем само отбележим,че сме освободени от Русия или не трябваше?
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Истината е следната:Американците (Буш+банда) искат да усилят напрежението, за да гласуват овцете за антикомуниста МакКейн. От друга страна искат и влияние в района(Грузия), а и настаняване на ПРО в Полша. Естествено това става с помощта на Саакашвили, които драсна клечката.СССР (Путин+КГБ) иска да си върне за Косово и няма нищо против малко патаклама в района. Така ще зарадва впиянчения си електорат и спокойно ще похарчи парите от нефта за оръжия. Които ще бъдат произведени в Путиновите заводи, естествено.
12
1
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ЦИОНИСКО-МАСОНСКИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ/ПРЕМИЕР/ СТАНИШЕВ ЩЯЛ ДА ОБСЪЖДА НЕЩО В БРЮКСЕЛ!ЩЕ УЧАСТВУВА В АНТИ РУСКИЯТ ПЛАТЕН ХОР НА МАРГИНАЛИТЕ "РЪКОВОДЕЩИ" СТРАНИТЕ ОТ НОВА ЕВРОПА.ЩЕ ГЛАСУВА ВСИЧКО ПРЕДЛОЖЕНО ОТ ВАШИНГТОНСКИТЕ КУКЛОВОДИ ВЪВ ВРЕДА НА НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ И ПРИ ПРИСТИГАНЕТО СИ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ГОРДО ЩЕ ЗАЯВИ,ЧЕ ПОДКРЕПЯ ЕВРО АНТИРУСКАТА ПОЛИТИКА И ЧЕ "РУСИЯ Е СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОР НА БЪЛГАРИЯ"ЧИСТА ПРОБА *** ОТКРОВЕНИЯ!!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"Наблюдатели от ОССЕ: Грузия е виновна за кризата в КавказВ доклади, предадени неофициално на германското правителство, се казвало, че Грузия може би е извършила военни престъпления30.08.2008Грузия интензивно е подготвила военната операция срещу Южна Осетия и е започнала офанзивата си преди руските танкове да са навлезли в тунела Роки, който свързва Русия и Грузия, казват пред "Шпигел" военни наблюдатели от ОССЕ, които изпълняват мисия в Кавказ.В документите се споменава възможността Грузия да е извършила военни престъпления, като е разпоредила да бъдат нападнати спящи цивилни южноосетинци."Така че " СТРАНДЖАТА" когато фактите говорят дори и такива *** като теб които мърсят светлото име трябва да замълчат.
10
1
 
0
 
! Отговори
Кръчмаря преди 15 години
*** злето сте.Има една две глави тука дето са чели и могат да мислят. Другите сте папагали. Каквото сте чули по ТВ-то това плямпате. Айде сега малко да помислите в геополитически план от 15 до 50 години напред. Видяхте ли сега колко незначителни доводи пляскате - нефтопровод и тра-ла-ла. Единствено си помислете че сега в азиатския район има 2 суперсили. Всяка една от тях по-мощна от 70% от НАТО. Да, да ... Нефтопровод - който му трябва нефт ще намери как да го купи и достави, особенно ако цената е изгодна - не се заблуждавайте. Това което се прави се нарича сегментиране на зоните на влияние. Да ... бизката цел е Иран. Далечната е да се създадат зони на напрежение които да забавят бързото възстановяване на Русия като световна суперсила. За Китай подобно нещо е Тибет :-). Да не говорим че ние така се прецакахме с това НАТО че повече е трудно да постигнем в тази област. Чакай да видим сега кой е "слушкал в час": Какви интереси има България в Афганистан? Интересно нали ... и не ми разправяйте за международни спогодби - ревахте че сме участвали в Полша и съжалявахте. И за Афганистан и Ирак ще е същото. Само дето жертвите им е все тая. Те не реват щото са малко мъртви. Ами да ви припомня кой каза че признаването на Косово е грешен ход? Путин - подлеца му с подлец, *** и терорист - та той тогава намекна на ЕС и САЩ че това е много опасен прецедент който може да бъде последван от други сепаратистки настроени страни. Аха. Айде със здраве и мислете какво пиете и какво говорите, че накрая идва кръчмаря със сметката...
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ес , не трябва да доминита америка сьс двойните стандарти. Чудно ми е Саркози ,Човек много умен доблестен и справедлив, как ще угоди на америка с двойните стандарти, защото не беше отдавна, когато целият свят беше подложен на натиск от страна на америка, да признае независимо косово, вьпреки Че с това си решение, ес ,провокира голям икономически срив на сьрбите.А СЕГА НАКЬДЕ? КАК БИХМЕ МОГЛИ ДА СЕ ОБЬРНЕМЕ СРЕЩУ СЕБЕ СИ ? НИЕ ТРЯБВА ДА БЬДЕМЕ РАЗУМНИ И ДА ЗАЩИТАВАМЕ СПРАВЕДЛИВИТЕ ПОЗИЦИИ. АМЕРИКА КАЗВА ТОВА Е ЧЕРНО И НИЕ КАЗВАМЕ ЧЕРНО Е....СЛЕД МАЛКО АМЕРИКА КАЗВА ЗА СЬЩОТО ЧЕ Е БЯЛА, И НИЕ ВИКАМЕ В ХОР БЯЛО Е. НЯКАК СИ НЕ СЕ ВРЬЗВАТ НЕЩАТА. ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА СЬБРАЛИ СЕ НА ПЛОЩАД ***, В СЛУЧАЯ НИЕ И ЕС И ВЬОБЩЕ СВЕТА......КЬСАШ ЕДИН ВЕСТНИК НА ПАРЧЕТА И ГО ХВЬРЛЯШ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА, И КАЗВАШ НА ЛУДИТЕ В ЛУДНИЦАТА...ТЬРСЕТЕ ПАРЧЕТАТА И МИ ГИ ДОНЕСЕТЕ....И...ТЕ ТИ ДОНАСЯТ ВСИЧКИТЕ ПАРЧЕТА ОТ ВЕСТНИКА, НО ТИ НАСТОЯВАШ ЧЕ ЛИПСВАТ ОЩЕ И ТЕ СЕ ОТРЕПВАТ ДА ГИ ТЬРСЯТ.....ТА ТАКА И НИЕ СЬС СМЬРТОНОСТНИЯТ ТРИЬГЬЛНИК(АМЕРИКА-БРИТАНИЯ-ЕВРЕИТЕ)...ТЕ НИ ПРАВЯТ НА ЛУДИ, А ПЬК НА НАС НИ ИЗНАСЯ ДА СЕ ПРАВИМЕ?
8
1
 
0
 
! Отговори
Сонг Ми преди 15 години
Глей ся,нема по голем кеф за истия демонократ от тва да пуца по рейсове с ора,по сватби и даскала....
7
1
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Браво моето момче.Винаги съм казвал,когато незнаете,ще питате.Ето ти питаш каква е разликата и аз ти отговарям:Пропастта,между Сърбия и Косово я изкопаха Сърбите.Антагонизмът е толкова голям,пропастта е толкова дълбока,че 10 годишните усилия да я запълнят по никакъв начин.Грузия не е водила политика на етническо прочистване спрямо осетинците и абхазците,които имат същите права като грузинците.Руснаците като видяха,че губят тунела с нефтопровода през Кавказ,с подставени лица успяха да раздухат конфликта.Да не се смяташ за най-умен ти- само слепец като теб не би разбрал провокацията на руснаците - съшита с бели конци.За щастие целият свят разбра това и никой не признава измислените държави.Ти можеш да бъдеш и 500+ за Абхазия,но това няма никакво значение,защото си заблуден руснак...
6
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
И като сме в НАТО, та какво?! Ходим да мачкаме други народи. Като афганистанци и иракчани. Скоро може и ирнаци да подпукат. Като правиш справки. Направи ли историческа справка за Южна Осетия. Нека ти направя една. В края на ХVIII век (не мога да ти кажа точната година) Осетия (тогава Южна и Северна Осветия са били едно) влизат ДОБРОВОЛНО в Руската империя. По- късно Грузия също влиза ДОБРОВОЛНО в състава на Руската империя. След това Южна Осетия преминава към Тифлиска губерния и е под юрисдикцията на Грузия. След революцията в Русия, Грузия настоява за отделяне и за самостоятелност от Руската империя. Южна Осетия не желае да се отделя. ДОБРОВОЛНО пожелава да остане в състава на Русия. По- късно тавариш Сталин с твърдата си ръка, присъединява принудително Южна Осетия към Грузия и по- този начин печели Грузия, която след това влиза в СССР. Така, че драги, хората не от днес не искат да са към Грузия. Само, че ако си чел малко по история относно Русия ще си наясно, че със Сталин човек не може да се бори. Тогава не са успели да се отделят от Грузия. Сега могат и го правят. Миналата седмица в Сочи имаше интервю по CNN където Путин много правилно каза, че на неколкостотин километра от мястото където го интервюират (Сочи) е имало американски бойни кораби, те са били почти до руския бряг. И иронично казва, че американците са дошли до техните брегове, а не руснаците да идат до американските брегове. И аз не знам руската армия да е разпръсната из цял свят. Но армията на САЩ и НАТО са по цялото кълбо. Сам прецени на кой имперските амбиции са по- големи. Руския щитове не прави, не е отишла на хиляди километра да "разрешава" конфликти и да "оправя" държави. А САЩ се забиха в Азия. Все едно Русия да иде в Южна Америка. Ако го направи такива като теб ще скочат, ама като го прави САЩ и НАТО може.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аналогии. Южна осетия- област в Грузия населена с етническо малцинство/осетинци/.Кърджалиска област-област в България населена 75% с турско малцинство.Осетинците проявяват сепаратизъм и искат отделяне от Грузия с подкрепата на Русия.Турците проявяват сепаратизъм и искат отделяне от България с подкрепата на Турция.За да защити териториалната цялост на Грузия правителството в Тбилиси изпраща грузинската войска в областа.За да защити териториалната цялост на България правителството в София изпраща българската войска в областа.На другия ден Русия / 145 мил. население/ като съседна страна на Грузия /5,5 мил население/ вероломно напада независима и свободна Грузия и я смачква.На другия ден Турция / 75 мил. население/ като съседна страна на България -7,8 мил. население вероломно напада независима и слободна България и я смачква.Това четиво не се отнася за *** комунисти, русофили и атакисти.Ако Грузия е член на ЕС и НАТО това нямаше да и се случи.Слава богу, че се откачихме от Руската мечка и сме член на ЕС и НАТО.
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Услышав о предложении проверить счета российских представителей власти в западных банках на предмет прозрачности, Путин не только будет газ давать, но и увеличит его колличество.Собствено говоря, когда проверки коснутся их счетов, тогда можно строить новый газопровод "Засраный Кремль" прямо из думы. Рассейская элита так начнет вонять, что метан будет гореть факелами денно и ношно.
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе отказа да мислиш не значи че си станал демократ, а просто празна картуна! Каква е разликата между Косово и Абхазия? 300+ за Абхазия ...