Зловещата прегръдка на Густав

Най-голямата евакуация в историята на Ню Орлеанс остави призрачен град. Ураганът Густав ще го стигне днес по обед местно време
1 сеп 2008 10:43,
38
Зловещата прегръдка на Густав
Той идва. Снимка: БГНЕС

Стотици хиляди побягнаха от наводненията по южното крайбрежие на Щатите.

Причината е, че се очаква ураганът от трета степен Густав всеки момент да застигне брега.

Местните власти наредиха евакуация на около 1.9 милиона души от Ню Орлеанс, които навлязоха във вътрешността на Северна Америка. Това е най-масовата евакуация в историята на щата.

Последните данни сочат, че окото на Густав се намира на около 200 километра югоизточно от бреговете на Луизиана.

Прогнозите на националния метеороличен център са, че ураганът ще достигне брега около обед местно време в понеделник.

Според данните, Густав ще удари брега със скорост на вятъра около 185 км/ч и това е предпоставка за огромни вълни, високи около 4.2 метра. Може да предизвика и отделни торнадо в районите.

Постоянна тревога бие в Ню Орлеанс, който е описван като призрачен град в момента. Цялата национална гвардия е мобилизирана за помощ от всички щати наоколо.

Пътищата, много от които са под морското равнище, са били задръстени от огромния трафик в последните дни.

Щатът беше най-засегнат и от предишния голям ураган – Катрина, който разруши крайбрежието през август 2005-та. Той също беше буря от 3-та степен, уби над 1800 души, Ню Орлеанс беше 80% наводнен, а правителството бе обвинено в прекалено бавна и нерешителна реакция на природното бедствие.

Сегашният ураган може да достигне дори по-висока степен на разрушенията.

Густав вече е отнел живота на над 80 души на Карибите. Огромни са разрушенията в Хаити, Ямайка и Доминиканската република.

Над 300 000 са евакуирани в Куба след началото на масивните наводнения.

В момента Америка е притихнала в очакване...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
engel преди 15 години
когато господ иска да накаже американците им праща урагани и торнада...когато иска да накаже останалите народи им праща.....АМЕРИКАНЦИ...майната им..
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе .Това е СЕЗОН на Ураганите - 1 Май - Краят на Септември.Стига се прави на философ.Щото си истински
15
0
 
0
 
! Отговори
df преди 15 години
градът е построен насред блата на място където вечно има урагани и не знам си какви наводнения - в ред ли са че продължават да живеят там??? не вдявам!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
евакуацията ще продължи май доста време понеже ураганът ще унищожи с 9-метрови вълни цунами почти целия град. а дали тоя град изобщо някога ще бъде възстановен е друг въпрос. след Густав се заражда пак силен ураган Хана който може да удари и Флорида и Джорджия
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
евакуацията ще продължи май доста време понеже ураганът ще унищожи с 9-метрови вълни цунами почти целия град. а дали тоя град изобщо някога ще бъде възстановен е друг въпрос. след Густав се заражда пак силен ураган Хана който може да удари и Флорида и Джордия
12
0
 
0
 
! Отговори
christian преди 15 години
До 4 и 7Не съм гей. Два града са накзани от Бог заради хомосексуализъм, Содом и Гомор. Сега там е Мъртво море. Обяснявам, Ню Орлианс е бил предупреден чрез предишния ураган да не провежда фестивала. Предишния ураган е дошъл ден преди фестивал.Въпреки явното предупреждение, фестивал все пак е бил проведенЗатов и сега вероятно пак ще има ураган за да се замислят хората.Хомосексулизмът не е нещо безобидноПевецът Емил Димитров, известен хомосексуалист например, прекара последните години от живота си на инвалидна количка.
11
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Миналата година по това време бях точно там,в Ню Орлеанс някои квартали са си все така разрушени след Катрина,все едно си в нашата *** махала! Бях в Алабама ,точно на брега на Мексиканския залив, всеки месец по едно малко ураганче ни спохождаше,за щастие не се наложи евакуация,че трябваше към България да се евакуираме направо:)! Мисълта ми е,че това не е място за спокоен живот,да не говорим,че е ужасно потискащ район ! Дано този път няма човешки жертви!
10
0
 
0
 
! Отговори
егати преди 15 години
Когато бог иска да накаже американците, им праща урагани.Когато иска да накаже някоя друга нация, им праща американците да въведат "демокрация".
9
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
function random;
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
toq gustav e nqkva razrabotka na voennite be
7
0
 
0
 
! Отговори
leo преди 15 години
Abe do nomer edno ako si gey e drug vapros, tuka govorim za prirodno bedstvie koeto sas vsiaka godina stava vse po 4esto i po 4esto
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много се бави този Густав- давай по бързо и по силничко.
5
0
 
0
 
! Отговори
jimmy преди 15 години
gorkite hora ot NEW ORLEANS vse na tqh se sluchvat nai golemite bedstviq dano nqma tolkova razrusheniq ot toq Gustav :(
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Приемам, че не съм те разбрал правилно. Какво искаш да кажеш?
3
0
 
0
 
! Отговори
dado преди 15 години
nqma takwia atrakcii
2
0
 
0
 
! Отговори
Кики преди 15 години
Пише се "югоиЗток" и "ДомИниканската република". Кажете на ИТ-то си да ви инсталира по един спелчекър на компютрите...
1
0
 
0
 
! Отговори
christian преди 15 години
Тов което избягват да казват, е че в Ню Орлианс се провежда фестивал на хомосексуалисти и ураганът Катерина се е появил ден преди хомо фестивала.След урагана обаче хомо фестивалът, все пак е бил проведен. Затова сега, вероятно ураганът Густав ще помогне на жителите да се замислят над това.