Нов самолетен ужас: 88 мъртви в Русия

Пътнически самолет се разби близо до град Перм, всички пътници са загинали
14 сеп 2008 08:49,
77
Нов самолетен ужас: 88 мъртви в Русия
Самолетът е открит напълно унищожен и изгорял. Снимка: БГНЕС

Пътнически самолет се разби близо до руския град Перм, убивайки всичките 88 души на борда, съобщи ВВС.

Машината -  Boeing-737, е собственост на Аерофлот-Север, регионален клон на руската компания Аерофлот, и е изпълнявала полет от Москва. В самолета е имало доста чужденци.

Самолетът загубил контакт с въздушната кула при кацането, а по-късно останките от машината били открити в околностите на Перм, който се намира близо до планинския масив Урал.

„На борда е имало 82-ма пътници, включително седем деца, и шестима души екипаж. Всички те са мъртви“, обявиха от Аерофлот.

„Самолетът се е подготвял за кацане, но загубил контакт на височина от 1100 метра. Останките му са открити близо до Перм, машината е била напълно унищожена и изгоряла“, допълниха от авиокомпанията.

Сред пътниците на борда е имало и граждани на Азарбейджан, Украйна, Франция, Швейцария, Латвия, САЩ, Германия, Турция и Италия.

Почти преди месец в Испания пътнически самолет се разби на мадридското летище Барахас, убивайки 153-ма души, сред които и една българка - Атоанета Кожухарова, майка на 15-годишния футболист Мартин Кожухаров от младежкия отбор на "Реал Мадрид".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
prosto pri samoletnata katastrofa umirat pove4e hora na 1 mqsto i zatova stava tolkova golqma tragediq drugite ne gi use6tat 1 po 1 si izmirat bilo to s kola vlak lodka
35
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 15 години
Достатъчно е да се знае че руснаци са го управлявали...Всеки от пилотите е бил на по 2 литра водка и като са изключили автопилота вместо на летището са се опитали да кацнат на наякой планински връх.
34
1
 
2
 
! Отговори
мен преди 15 години
За съжаление самолетът няма реална алтернатива на далечни разстояния и никакви статистики не ме успокояват. От това дето е на земята, като ми се прииска мога да сляза...
33
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
.ru "Расследованием причин крушения "Боинга" займутся взрывотехникиУпавший "Боинг" развалился на мелкие части, крупных фрагментов фюзеляжа почти не осталось. Это обстоятельство может указывать на то, что самолет взорвался в воздухе. "
32
1
 
2
 
! Отговори
Алексей преди 15 години
На борту был генерал Трошев, бывший командующий Северо-Кавказским военным округом.
31
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Алексей - според статията в линка който си дал излиза че може би е било атентат, защото самолета е горял във въздуха - "По словам очевидцев, самолет летел в небе уже горящим. Сейчас весь лог между Ераничами и Крохалева в огне и дыму. Пробраться к месту пожара очень сложно."
30
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
А да не би причината за падането на самолета да е терористичен акт ? 19.08.2008"Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия Александър Бортников заяви на заседание на Националния антитерористичен комитет в Москва днес, че трябва да се засили охраната на органите на държавна власт, обекти от транспорта, промишлеността, енергетиката, животообезпечаването, както и местата, на които има масово струпване на хора.Както съобщава Интерфакс, директорът на ФСБ е заявил, че разполага с оперативна информация за подготвяни от грузинските спецслужби на терористични актове на територията на Русия. Бортников уточнил, че на първо време заплахите касаят Южния федерален окръг, но се подготвят и по-мащабни операции във вътрешността на страната."
29
1
 
2
 
! Отговори
russia преди 15 години
не е водката така работят братята янки с които и ние ще патим много още тепърва започва
28
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
почнаха с катастрофи по пътищата после влаковете и сега самолетите
27
1
 
2
 
! Отговори
,wirsf преди 15 години
това сигурно е компания на американец нищо друго която да вози чужденци в русия това не е загуба да мрът тия гадове. боингите падат защо не падне ту или ан ми защото боинг иска целия пазар и те така накрая излиза тоя продукт
26
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Напоследък взеха да стават много катастрофи с Боинги по света - даже мисля че главно такива самолети се разбиват в последно време...Руснаците казват че техническа повреда е причината за катастрофата.
25
1
 
2
 
! Отговори
майстор на спирта преди 15 години
"но загубил контакт на височина от 1100 метра"ех тая водка, тая водка...
24
1
 
2
 
! Отговори
tqnko преди 15 години
От пръст сме създадени и на пръст ще станем.
23
1
 
2
 
! Отговори
mitko преди 15 години
КАМ НОМЕР 3: ПРИЯТЕЛЮ,СЛУЧАЙНО ДА СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ОТКРАЙ ВРЕМЕ ВСИЧКО ИЗМЕРВАТ В ДОЛАРИ?? ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗАПЛАТИТЕ СИ? НАЛИ ТИ Е ЯСЕН ПОДТЕКСТЪТ НА МОЯ ВЪПРОС? ТА СЪЩОТО И ЗА БОИНГИТЕ....
22
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
най опасно при летенето със самолет е пътуването с автомобил до летището-мотото на Луфтханза.всеки момент във въздуха са 45 хиляди авиона и кво ? а всеки ден при авто катастрофи загиват десетки хиляди на тая планета. Така че шубелийте да пътуват с кола ,влак или каруца
21
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
mai nai sigorniq prevoz 6te se okage karycata
20
1
 
2
 
! Отговори
mm преди 15 години
мен ме е много страх от самолети взеки път като се кача и си мисля "ами ако"...лека им пръст
19
1
 
2
 
! Отговори
te4o преди 15 години
Da po4ivat v mir horicata. A vie kvo sa praite na golemi razbira4i.. ТУ-154 аххахаа po 2-3 lamarini li go razbra ... haxhahx bahti geniq . iskam da ti dam 1 sm par4e ot sedalka na avtomobil i da mi kajesh ot koq marka koi model i koq godina e pusnat na pazara :D axhahxa kato tolkoz razbirash daiba idiota glupav
18
1
 
2
 
! Отговори
van glock преди 15 години
ako si mislite 4e vyprosnite statistiki ne otrazqvat koli4estvoto prevozvani pytnici 4rez dadeniq metod, qvno si nqmate ideq kakvo e statistikata na pyrvo vreme...v kraina smetka zvu4i gadno, no kolkoto pove4e takiva incidenti ima, veroqtnostta da vi se slu4i na vas koga letite, pada glavolomno.RIP
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Всъщност, ако гледаме умрели на човекоизминат километър - Влака е най-сигурния, след това са самолетите.