Нов самолетен ужас: 88 мъртви в Русия

Пътнически самолет се разби близо до град Перм, всички пътници са загинали
14 сеп 2008 08:49,
77
Нов самолетен ужас: 88 мъртви в Русия
Самолетът е открит напълно унищожен и изгорял. Снимка: БГНЕС

Пътнически самолет се разби близо до руския град Перм, убивайки всичките 88 души на борда, съобщи ВВС.

Машината -  Boeing-737, е собственост на Аерофлот-Север, регионален клон на руската компания Аерофлот, и е изпълнявала полет от Москва. В самолета е имало доста чужденци.

Самолетът загубил контакт с въздушната кула при кацането, а по-късно останките от машината били открити в околностите на Перм, който се намира близо до планинския масив Урал.

„На борда е имало 82-ма пътници, включително седем деца, и шестима души екипаж. Всички те са мъртви“, обявиха от Аерофлот.

„Самолетът се е подготвял за кацане, но загубил контакт на височина от 1100 метра. Останките му са открити близо до Перм, машината е била напълно унищожена и изгоряла“, допълниха от авиокомпанията.

Сред пътниците на борда е имало и граждани на Азарбейджан, Украйна, Франция, Швейцария, Латвия, САЩ, Германия, Турция и Италия.

Почти преди месец в Испания пътнически самолет се разби на мадридското летище Барахас, убивайки 153-ма души, сред които и една българка - Атоанета Кожухарова, майка на 15-годишния футболист Мартин Кожухаров от младежкия отбор на "Реал Мадрид".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
номер 15, естествено, че щом авиолиниите превозват по-малко пътници, да дават по-малко жертви от авто-транспортта. Мога да се хвана на бас например, че жертвите с пътници летяли с балон са по-малко от жертвите на самолетния транспорт :) Освен това мисълта, че при катастрофа на самолета ти, шанса да оцелееш клони към нула, тази мисъл те ужасява. Като си с кола или влак примерно, шанса да оцелееш при катастрофа е доста голям.
15
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
13 пътуването с самолет е най-сигурното пътуване в целия свят по сигурно е отколкото да се качиш на кола,влак или на някакъв ферибот.. ако не ми вярвате погледнете статистиката ;)
14
1
 
2
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
номер 8, веско, летял съм и с боинг, летял съм и с руски пътнически самолет. Боинга е по-комфортен. В руския липсваше комфорт, но за сметка на това беше по-бърз и по малко се друсаше когато минавахме през турбуленция(или там както се казва). Както казва номер 9, за мен също сигурността е 100 пъти по-важна от комфорта.
13
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
несе качвам вече на самолет та каквото,ще да става.
12
1
 
2
 
! Отговори
Retro преди 15 години
Напълно съм съгласна с номер 7! Понякога има чувството, че най-малкото някой самолет ще ни забърше комина. Жалко за жертвите. Не искам и да си помислям какъв ужас са преживели.
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Моя грешка 10... Не е Ту-154. Не обърнах внимание на липсващия 3-ти двигател при опашката... Абе каквото и да е на снимката... жалко е...
10
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 15 години
На снимката (ако изобщо има значение) не е Ту-154, по-вероятно да е McDonnel Douglas MD-80/83, като този който се разби край Мадрид. Между другото, не знам защо им е хрумнало да сложат точно тази снимка, MD са едни от най-сигурните самолети.
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ееее 8.. не така... Най-много самолето Бойнг падат, защото са най-използваните... просто са най-много...Аз лично предпочитам самолета да не е толкова комфортен, да друса ако трябва, да бучи, но да стигна там, където съм тръгнал...Руските машини са такива... некомфортни и груби, но ПО-СИГУРНИ!
8
1
 
2
 
! Отговори
vesko преди 15 години
Наистина ужасаващо нещо е една самолетна катастрофа, но този вид транспорт си остава най-сигурното нещо и жертвите, които дава за година са в пъти по-малко от автомобилния транспорт...А да номер 3..ако някога през живота си беше се возил в руски самолет щеше да разбереш защо използват Boeing...
7
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 15 години
r Дали има загинали на земята още не се знае.Явно управлението на летище София чака да стане някаква подобна трагедия, за да се сети че трябва да си преначертае схемите на излитане и снишаване на самолетите. Към момента поне половината кацащи самолети (от запад) минават през целия диаметър на града прелитайки ниско над самия център на София.
6
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко наистина... самолетната катастрофа си остава за сега една от най-ужасяващите картини...НО снимката пак не е от този инцидент! Това на снимката не може да е BOEING 737... на 737 двигателите са на крилата... Това си е Руска машина... Най-вероятно Ту-154...
5
1
 
2
 
! Отговори
Jj преди 15 години
Дано всичко да е приключило бързо и безболезнено... Лека им пръст.
4
1
 
2
 
! Отговори
Jenny преди 15 години
Ujasna tragedia! Mir na praha im.
3
1
 
2
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
ужас. Боинг. Самолета е правен в САЩ. Що за гупост руснаците да купуват американските самолети???
2
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
лека им пръст
1
1
 
2
 
! Отговори
El преди 15 години
Ужас!Напоследък много самолетни катастрофи взеха да стават.Бог да ги прости хорицата!