Присмял се хърбел на щърбел

Бившият кубински президент Фидел Кастро се присмя на речта на американския държавен глава Джордж Буш за финансовата криза
26 сеп 2008 18:20,
53
Присмял се хърбел на щърбел
Снимка: БГНЕС

Бившият кубински президент Фидел Кастро се присмя на речта на американския президент Джордж Буш за финансовата криза, предаде АФП.

Възстановяващият се от болест 82-годишен Фидел осмива неуспеха на Буш да посочи виновните за провала на американските финансови институции.

„Изглежда, че „демократичният капитализъм“ не включва самокритика“, казва той и добавя иронично: „Във всеки случай не трябва да бъдем неблагодарни или недоволни: трябва да благодарим на Буш за брилянтните му прозрения за политическата теория“.

В сряда американският президент произнесе 13-минутна реч по телевизията, в която призова Конгреса на САЩ да побърза с приемането на плана на неговото правителство за излизане от финансовата криза, който ще струва около 700 милиарда долара, като предупреди, че „цялата ни икономика е в опасност... може да изпита дълга и болезнена рецесия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
FBR-то преди 15 години
ДОНЮ И КАДЕСЕТО И ОЩЕ НЯКОЛКО ИМЕНА СЕ ГАВРЯТ САС САЙТА КАТО ПИШАТ ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛУПОСТИ ЗА АМЕРИКА ! АБЕ ДРУГАРЮ *** КОМУНИСТ , АМЕРИКА Е ВЯЕЛИКА СТРАНА И ЩЕ СЕ ОПРАВИ ! ТИ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИШ ЩОТО СИ ПАТАЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ НА БОЛЕН МОЗЪК ! ВИЖ ТВОИТЕ СЪПАРТЙИЦИ ДОКЪДЕ ДОКАРАХА БЪЛГАРИЯ?! ИЛИ ТИ КАТО СЛУЖИТЕЛ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО ПО ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА НЕ ТИ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ 1 СКОРО ЩЕ ТИ ПРИПУКА , АМА НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ И МАШ ЩАСТИЕТО ДА СИ ЖИВ ДА ВИДИШ !
31
0
 
0
 
! Отговори
MEKSIKANEC преди 15 години
I TI LI KATO DON\ SI IZPERKAL ?! KURORTITE SA O]E OT 50 GODINI NA MINALIQ WEK ! STROENI SA OT AMERIKANCI 1
30
0
 
0
 
! Отговори
KLARA DE LA PONTE преди 15 години
KUMUNISTI`ESKOTO MRAKOBESIE NA`ELO S IDIOTA KASTRO DOWEDE DO RAZRUHA I GLAD KUBA I IZTREBI NA 1 MILION KUBINCI INAKOMISLE]I I O]E TOLKOWA EMIGRIRAHA W USA !
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Канадците обаче ходят в Куба. Една екскурзия 7 дни, а включено всичко ядене и пиене на корем в Куба в прекрасни курорти сега е около 700 канадски долара, и то заради огромните летищни такси на Канада. Преди беше 500.
28
0
 
0
 
! Отговори
ПСИХИАТЪР преди 15 години
ОСНОВНИЯТ ДОМИНАНТ ТУК Е ДОНЮ КУМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛЪХВА ДЕТО СЕ ОПИТВА В САЙТА ДА ИЗНАСЯ ЛЕКЦЙИ ПО МАРКСИЗЪМ ЛЕНИНИЗЪМ , НО ЗАБРАВЯ ДА НИ ОБЯСНИ ЗАЩО НЕГОВИТЕ СПОНСОРИ ОТ ЧЕРВЕНАТА МРАКОБЕСНА МАФИЯ ОТ КЪЛНЯЩИ СЕ В КОМУНИЗМА СТАНАХА МИЛИАРДЕРИ ИМПЕРИАЛИСТИ ?! КУХИЯТ ДОНЮ Е НА ПРИНЦИПА ,,НЕ ГЛЕДАЙ ПОПА КАКВО ПРАВИ , А СЛУШАЙ ПОПА КАКВО ТИ ГОВОРИ ,, ! ДОНЮ Е АБСОЛЮТЕН ПРИМЕР НА БОЛЕН ПРОМИТ ЧЕРВЕН МОЗЪК !
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Куба има страхотни курорти, ама американец не може да отиде там, забранено му е от американското правителство и ги съдят ...
26
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
КУБИНСКИЯТ ДИКТАТОР И КЪРВОЖАДЕН КЪРВОЛАГ ПРОГОНИ С НЕДАЛНОВИДНАТА СИ ПОЛИТИКА МИЛИОНИ КУБИНЦИ ! ТЕ ТРУГВАХА С ОБИКНОВЕНИ ЛОДКИ И ТРЪСТИКОВИ САЛОВЕ С РИС ДА СЕ УДАВЯТ НО НЕ И ДА ВИВЕЯТ В РОБОВЛАДЕЛСКА КУБА ! МРЪШЛЯКА КАСТРО СДАДЕ БАГАЙА И НЕ МОЖЕ И ДА ГОВОРИ ! ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА !
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Г-н Lestat, ами като баща ти е кубинец и е толкова хубаво в Куба, ти се чудя на акъла какво правиш в България ами не отидеш да живееш в Кастровия рай. Или си много глупав или много лъжеш.
24
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ето и мнението на германския министър на финансите Штайнбрюк, представено в реч пред Бундестага. Според него САЩ в резултат на настоящата финансова криза губят статуса си на супердържава във финансовата сфера. Световната финансова система неизбежно ще стане многополярна. Силно критично се е отнесъл Штайнбрюк и към страстта на американските и английските инвестиционни банкери към големите печалби, която, по негово мнение, е основната причина /бих казал по скоро повод - бел. Д.Д./ за сегашната криза. И най-важното - след анализа той е предложил конкретни мерки за по-безболезненото преодоляване на сегашната ситуация от Германия. И това е правилния начин на действие в настоящата критична ситуация. Но вместо да подходят сериозно и отговорно към проблема, нашите политици и медии търсят пикантното. А може би такива са им и възможностите.
23
0
 
0
 
! Отговори
Lestat преди 15 години
За нарада на Куба храната не е проблем както и имат една от най-добре развитата медицина в света ... Проблема им е само и единствено лошото ембарго наложено от САЩ . Държавата не разполага с достатъчно ресурси за да си произвежда всичко, иначе нямаше да ги бърка ембаргото :)
22
0
 
0
 
! Отговори
Lestat преди 15 години
Баща ми е кубинец и много добре знам какво говоря. Можете да гледате филма Zeitgeist от zamundata -- в подкрепа на номер 20 . А това което исках да ви кажа е, че Фидел Кастро разполага с пълната власт в държавата си и има подкрепата на Русия, а Буш е пионка дърпана 4 години на конци . Какво толкова не разбрахте ?
21
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
И ако в случая с Кастро може и да се допусне елемент на ирония, има достатъчно други лидери, които имат даже по категорично мнение - от Меркел през Медведев до Ли Куан Ю. Та според германския канцлер Меркел позволявайки на големите банки и финансови институти да работят без достатъчен контрол от страна на държавата, САЩ са постъпили безотговорно по отношение на всички световни пазари. "Представителите на реалното лроизводство знаят какви изисквания се предевяват към тяхната продукция и на какви стандарти трябва да съответства тя. На финансовите пазари също трябва да имаме представа за предлаганите продукти. Иначе нещата тръгват по начина като в сегашния случай, за който всички плащаме", е казала тя наскоро при среща на консервативните лидери в Линц. Освен това в интервю за германските СМИ тя е заявила, че е солидарна с онези, които сега задават въпроса "явява ли се световната икономика честна".Разбира се, това са сравнително дипломатични изказвания, дори и аз в 9 не бях достатъчно пълен, но след като сме лъгани толкова дълго по най-безобразния начин за финансовата система - като е спрян достъпа до каквато и да е смислена информация /замислете се защо на тема финансова система няма нищо нито в учебниците, нито в литературата, нито в киното.../ нещата трябва постепенно да се открехват и постигат И за да завърша, днес геманския финансов министър е заявил, че залеза на еднополюсната финансова власт на САЩ /а фактически на нейната ционистка върхушка/ е неизбежен.
20
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ами аз често повтарям, че политиците в най добрия случай са трета власт и единствено реална е властта на банкерите лихвари като давам и доказателства, като например това, че тях не ги хваща примерно нашия закон за разкриване на досиетата. Докато Кастро е и лош, и хубав, но има реална власт. А за САЩ по повод речта на Буш вече писах: " САЩ имат около 14 трилиона брутен национален продукт и около 10 трилиона държавен дълг. Освен това фирмените и индивидуалните дългове са около 53 трилионо. Всичко това е заложено в самата порочна финансова система, която няма как да не доведе до подобно, че и по-лошо състояние. Интересуващите се като начало да потърсят с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филмче/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/; не давам адресите, защото ги трият. Дълговата парична система се появява в Англия през 17 век със съотношение 1:2 между наличното и кредитираното, докато днес /включително у нас/ това съотношение в най-добрия случай е 1:10 , а често и по-малко и дори с разни трикове може напълно да се заобиколи. Но който се интересува да гледа филмчето и прочете текста, а после може да продължи напред - има достатъчно информация в интернет. САЩ водят тежка борба от самото си основаване, за да не попаднат в такова дългово робство, 7 пъти се спасяват, сегашното успешено, но вече пукащо се по шевовете завладяване е осмото и успява в периода от 1913 г., когато се създава Федералния резерв като частно предприятие /формално това не е съвсем така, но това няма практическо значение/ до 1932 г., когато на на уж свободните граждани на САЩ със законова заплаха за 10000 долара глоба и 10 години затвор се забранява да притежават злато с изключение на нумизматично. Последния успешно преборил се президент с дълговота финансова система е Линкълн и фактически това е основната причина за убийството му, а не освобождаването на робите. Освен всичко друго проблемите при такава финансова система растат експоненциално - ето например как от Вашингтон до Рейгън държавния дълг на САЩ нарастна до 1 трилиона, Буш го завари на няколко трилиона, а сега последно е ограничен на 11,5 трилиона.А за да охарактеризирам сегашната финансова криза ще спомена, че примерно Йошка Фишер е на мнение, че Америка преживява залеза на своята мощ и финансовата криза /която е реална и много сериозна и според повечето анализатори може да се сравнява само с кризата от 1929 г./ е само едно от проявленията в този аспект. Затова, пак според него, Европа трябва да поеме инициативата и т.н. И добавя, че причината за това състояние на нещата е смесицата от високомерие и слепота на основните играчи в САЩ. И въпроса сега е не има или няма криза по вина на САЩ,това дори Буш отчасти го признава, а как по-безполезнено да се преодолеят последствията от нея в света."
19
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 15 години
А иначе всички пишещи тук са леко казано пълни олигофоррени.
18
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 15 години
Не разбирам на какво се е пресмял Кастро. Народа му няма кво да яде и не е на 1/10 от стандарта на САЩ. В САЩ не са като наште. Това се вижда. Когато в Бг има криза или е имало управляващите винаги са твърдяли, че всичко е ок и никога не е било така добре. САЩ не само признават проблема, но взимат и мерки. Правителството им налива $ мил за да стабилизира положението. Така, че кога ще ги стигнем. А иначе всички пишещи тук са леко казано пълни .
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Фидел управлява
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bush ne e proiznasial 13 minutna re4-Prezidenta 4ete 13 minuti tekst kojto nebivashe da se izporti po televizora.Ina4e i dvamata sa go udarili na kubino-teksastki kawbojstini.
15
0
 
0
 
! Отговори
Rambo преди 15 години
Ei pi4 ma ti jiv li si?Evala,Nie vsi4ki v toia sait sme s teb sreshu Bush i negovite reformi,no mai ne vijdash 4e i toi e prozrial istinata i shte vuvejda komunizam s tia negovi nacionalizacii!
14
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ЕХ УМНИКО!ЗА ТВОЕТО ЗАБОЛЯВАНЕ ЛЕК НЯМА!НО ПЪК ВМЕСТО ДА ОНАНИРАШ ВЪРХУ КЛАВИАТУРАТА НЕ ЕЛОШО МАЛКО ДА ПОЧЕТЕШ ЗА ЛАТИНСКА АМЕРИКА И ДА НАПРАВИШ НЯКОИ СРАВНЕНИЯ!АБЕ МАЙ МНОГО ТЕ НАДЦЕНИХ!С БОЛНИТЕ СТАВАЛИ ЧУДЕСА..А?
13
0
 
0
 
! Отговори
Dimiter USA преди 15 години
Hey 11, ti mi prilichash na durt zakoravial komunist moeto momche!!!(ili momiche, n.zn.)Ti znaesh li che v Cuba obiknovenite hora gladuvat a ?Iili sigurno ne pomnish kakvo beshe v BG predi okolo 20tina godini.Hm, ne znam na kolko si godini vushnost! I nedei na zashtitavash Cuba bez da znaesh!Kakto se vijda az znam malko poveche ot tebe!Dolu komunizma!!! Pa koi kakvoto shte da pravi!Komunizma e vreden na sveta!!! Razberete!!