Любчо Георгиевски: Република Северна Македония е добро предложение

Политическа фондация „Любчо Георгиевски“ изпрати позицията си до Dnes.bg
9 окт 2008 21:48,
75
Любчо Георгиевски: Република Северна Македония е добро предложение
Логото на политическа фондация „Любчо Георгиевски“. Снимка: Dnes.bg

Дълбоко сме убедени, че името Република Северна Македония е най-достойното, най-доброто и най-точното от всички предложения, които чухме досега.

Това е позицията на политическа фондация „Любчо Георгиевски“, изпратена до Dnes.bg.

Неприемането на това име е възможност всички имена, които чухме досега, повторно да бъдат сложени на масата за преговори. Държавните органи на Република Македония трябва да приемат името Република Северна Македония като завършено и като решена част от проблема, категорични са от фондацията на бившия министър-председател на Македония.

Преговорите трябва да продължат и най-голям акцент в тях да бъде прецизирането на името „македонска нация“ и „македонски език“. Още веднъж искаме да призовем президента на държавата и министър-председателя да надминат своя личен инат и да намерят сили заедно да стигнат до решението, посочват от политическата фондация „Любчо Георгиевски“.

Съобщението на фондацията е подписано лично от Любчо Георгиевски.

Dnes.bg припомня, че посредникът на ООН в спора за името между Македония и Гърция Матю Нимиц излезе с ново предложение: името на югозападната ни съседка да бъде Република Северна Македония.

Това название ще се използва само в международните организации, като се препоръчва и употребата му в двустранните отношения между Атина и Скопие, а конституционното име „Република Македония“ не се променя, твърди гръцкият всекидневник „Вима“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
daniel novo konjarev преди 15 години
inace bratcet do blaze kako si mi ako slucajno ja procitas taa stranicata
73
0
 
0
 
! Отговори
slobodan преди 15 години
На пълно сам съгласен стеб много си точен одобрявам и 71 мисля,че е македонец и е прав.На нас македонците въобще не ни трябват некка си живеят в свойта измислена държава.Гола вода са ако знаят какво значи това.Аколко до македонките модерно е да ходят по улиците и да (ручат и да гоят дупета) е признавам си добро са ке-ат.
72
0
 
0
 
! Отговори
Goran преди 15 години
kogato gledam po novinite i po filmite za horata v afrika deto se biqt pomejdu si, gledam necivilizirani divqci. i kogato vi gledam vsi4ki vas kak si govorite pomejdu si.. gledam sa6toto
71
0
 
0
 
! Отговори
Драган преди 15 години
Во целост ги поддржувам ставовите на фондациата на убчо Георгиевски. Името Република Северна Македониа е наприфатливото решение за деценискиот спор со Грциа. Името Северна Македониа е многу поприфатливо отколку сегашното име Бивша угословенска Република Македониа. Но, србоманската власт во Македониа повее го сака името Бивша угословенска Република Македониа отколку Северна Македониа. Се прашувате зошто? Па, затоа што таму стои нивното омилено зборче угословенска.
70
0
 
0
 
! Отговори
Матей преди 15 години
Македонците не са виновни, мозъците им се промиват от десетлиетия. Само едно не мога да проумея-как не са се осъзнали още, живеем в 21 век. Смешното е че те са тези които имат самочувствие а не ние...
69
0
 
0
 
! Отговори
marika преди 15 години
EI NESHTASTNIK OT "MAKEDONIA" VASHITE VESTNICI DNES PODROBNO PISHAT KAK SHTE VI SE NARICHA "DRZHAVCHETO,NARODOT I JAZIKOT" ,MAJKATA SHTE VI RAZPLACHAT GRCITE,TE NQMAT GLUPAV SANTIMENT KAM VAS ENICHARI PROKLETI.NAJ MAKEDONISTKIQT VESTNIK "VECHER" NA ANTICHNIQ MAKEDONEC OT SRBSKO POTEKLO LATAS DNES VI INFORMIRA KOJ E UBIECA NA KRALOT NA YUGOSLAVIQ AL.KARADZHORDZHEVICH,NE E HRABAR MAKEDONEC A E BULGARIN OT VELINGRAD{PREDI 1945 SELO KAMENICA},NO VIE "PATRIOTI" NE ZNAETE KADE E VELINGRAD,NO SHTE RAZBERETE.......SHTE VI DAVAT OT "BULGARSKOTO LEKARSTVO" NA CHAS PO LAZHICHKA,ZA DA NE IZPADNETE V TOTALEN MALNIENOSEN SHOK.....SRBO-VLASHKI *** TAKIVA
68
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
Люпчо да не се обиди че сте го написали с гългарското му име? ;)
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bugari - Tatari
66
0
 
0
 
! Отговори
Ганчев преди 15 години
65. още повече, че тогава и гърците не са искали Беломорска Тракия щото не са искали да имат сухоземна граница с турция.
65
0
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 15 години
Именно, ако не се бяхме втурнали към Македония, сега да бяхме с 200 км. излаз на Бяло море - територия, тогава населена основно с българско население. Ама дядката на Симеончо се е хванал на византийско-сръбския номер.
64
0
 
0
 
! Отговори
a bulgarian преди 15 години
... или пък ще им позволим да се казват "административна област Македония" ако се върнат в изначалната си държава - България.
63
0
 
0
 
! Отговори
Ганчев преди 15 години
най-ме е било винаги яд, че заради тези македонски чукари/мн от политиците ни през 20 век са от там/, сме загубили много по-важната Беломорска Тракия.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Скопие. Ако Европа не притисне Гърция и България да зачитат правата на малцинствата, държавите ще останат парадокс на Балканите, пише днес македонският вестник Дневник. Това заявиха представителите на Виножито от Гърция и на ОМО Илинден-ПИРИН от България на връчването на златни медали в Битоля за техните заслуги в утвърждаването на македонизма. На медалите е гравиран ликът на последния античен македонски крал Персей, според Дневник.Бившият секретар и член на ОМО Илинден-ПИРИН от България Иван Гаргавелов направи оценка на натиска, на който е изложена партията в България заради желанието да се регистрира. Той посочи, че са събрали 6 000 членове, но българските власти оказали натиск върху повечето от тях, особено върху жените. Според Гаргавелов полицията ходела по домовете и работните места и ги заплашвала да се откажат.
61
0
 
1
 
! Отговори
Кръстникът преди 15 години
Най добрият избор за име на б.ю.р.м. е ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯТова име е справедливо, вярно и точно от всяка една гледна точка - историческа, народностна, езикова, географска ...Всяко едно друго име е от лукавия
60
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
ABE MAKETA NE VIJDATE LI 4E PI6ETE NA STAROBALGARSKI I SRABSKI . KAKVA DARJAVA STE I NAROD NE ZNAM., NO SAM SLEDVAL S MAKEDONCI I ZNAM 4E SA *** SAS SAMO4YSTVIE
59
0
 
0
 
! Отговори
RaDDo преди 15 години
Аз пък си мислих, че Христос е македонец, а то и от преди него Ви е имало? Вие имате повече общо с Кадафи от колкото с Александър Македонски :))))))))Вас само шптърите ще Ви оправят, като Ви потпрът в пухкавите има да скимтите на границата :)))))))))
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако македонците открият истаната кои са що са може държавата да успее. Ако не я следва съдбата на югославия в много по-лош и кървав вариант. И сърби , гърци, албанци , българи всички занят че това фалшива нация. Нациите в европа са се формирали отдавна прес 18век.
57
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Абе ко ни занимавате с тези дребни душици народоизменници макетата, да им се казва както ще държавата, ако искат и Република Шльокавица да си я прекръстят, че ми писна да се прават само на светци и да ни крадат историята, техната вера в килера, никакви хора не са. Като им знаят толкова устите, ще ги гледаме след 3-4 години как ще се оплакват от задаващата се Велика Албания, по.сер.ковци
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aз мисля че докато Македонците на поставят на обществен дебат кои са Кой е Цар Самоил , Климент, ВМРО , Илиенден. Дали ние ги искаме или не, те за себе си не могат грядят каквато и да нация основана на лъжа и фалшификация. Това искме да се разбере кой какъв защо България е водила три войни. Ние не сме окупатори и фашисти.
55
0
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 15 години
Съгласен съм, най-глупавото нещо, което може да се случи е да ги присъединим. Всъщност добре, че е толкова абсурдно, защото ако стане действителност ще е трагично. А и както е казано по-долу - не македонците са ни проблема - те са с безвъзвратно промити мозъци. Сърбите и гърците винаги са ни били враг, но това е нормално - съседи сме, имаме общи интереси.