Северна Корея плаши с военен сблъсък Южна Корея

Командването на севернокорейския военен флот обвини Южна Корея в нарушаване на териториалните води
9 окт 2008 16:25,
7
Северна Корея плаши с военен сблъсък Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Командването на севернокорейския военен флот обвини Южна Корея в нарушаване на териториалните води в Жълто море и предупреди, че нарастващото напрежение може да доведе до военен сблъсък, съобщи АФП, позовавайки се на държавната информационна агенция на Северна Корея KCNA.

Предупреждението идва два дни след като комунистическият Север изстреля ракети с малък обсег в Жълто море, което беше сцена на кървави военни сблъсъци през 1999 и 2002 г.

"Ситуацията е толкова напрегната, че може да избухне сблъсък поради подобни военни провокации като непрекъснатото проникване на военни кораби (на Южна Корея) дълбоко в териториалните води на Северна Корея", изтъкна говорител на военния флот пред агенция KCNA.

Двете Кореи технически остават в състояние на война, след като конфликтът им от 1950-1953 г. приключи с примирие, но не и с мирен договор.

Северна Корея никога не е признавала морската граница с Юга, очертана от воденото от САЩ международно командване след войната.

Пхенян обвини Сеул, че увеличава броя на военните си кораби от началото на септември в опит да легализира непризнаваната от севера морска граница, известна като Северната лимитираща линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само ЦСКА
5
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
който е толкова мераклия да воюва с Севверна корея нека се пробва...ще остане приятно изненадан:)))))))))))))))миризливите южнокорейци,които са колония на щатите такъв ще го ядат,че им е бедна фантазията
4
0
 
0
 
! Отговори
Любопитко преди 15 години
Великият вожд пукна, а Любимият !?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо просто не ги смачкат тия севернокорейци.Ким Ир Сен да спре да си мисли че сме 62-ра и , че Корея/Япония могат да смачкат смешната му държава много много бързо.Севернокорейската армия сигурно е със същото въоръжение от края на войната
2
0
 
0
 
! Отговори
p преди 15 години
teq severnokoreici pak iskat da qdat boi kakto predi 50 godini,
1
0
 
0
 
! Отговори
peacemaker преди 15 години
<<не е признавала морската граница>>... За линия във водата ли се карате, срамота :))