Грузия без премиер?

На мястото на Гургенидзе Саакашвили щял да бъде назначен досегашният посланик на Грузия в Турция - Григол Багалоблишвили
27 окт 2008 16:43,
20
Грузия без премиер?
Михаил Саакашвили. Снимка: БГНЕС

Грузинският президент Михаил Саакашвили уволни премиера Ладо Гургенидзе и ще назначи на негово място сегашния посланик на страната в Турция, съобщи за АФП високопоставен източник от правителството в Тбилиси.

Президентът ще поиска от грузинския парламент да одобри назначението на Гега Мгалоблишвили, след което ще му възложи да формира ново правителство. Очаква се по-късно днес Саакашвили да обяви официално решението си.

Засега липсва официално потвърждение за уволняването на Гургенидзе. Не е ясно също защо е уволнен, но неговото правителство беше силно критикувано за начина, по който водеше войната между Грузия и Русия през август, около сепаратисткия район Южна Осетия.

Гургенидзе стана премиер през ноември 2007 г., когато беше уволнен неговият предшественик Зураб Ногаидели след сблъсъци между силите за сигурност и опозицията по улиците на Тбилиси.

Някои опозиционни групи в Грузия призовават за подновяване на уличните протести за годишнината от сблъсъците - 7 ноември.

Досегашният премиер Гургенидзе, бивш управител на Търговската банка, беше смятан за ключова фигура в реформирането на грузинската икономика и привличането на чужди инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Мастията е разгонена,но освен пияни руснаци,никой не ще да си цапа х.. с нея...Затова бръмчи и прави само ***...
18
0
 
0
 
! Отговори
лудо куче преди 15 години
бе ти жив ли си още .знаеш ли баща ти е бил много пиян като е давал на маика ти да го *** пък и тя сливата го е гълтала че да се родиш такъв .хаиде нещастнико че обама те чака но вземи жена си ако имаш такава де то кои ли *** би живял с теб
17
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Виждам,че ти е трудно - затова не се опитвай...Ако руснаците са ти престъргали халката,вземи и мама си дъртата ***/щом толкова настояваш/ да помага.Може и на мен да извъртите по една ***,но предварително ще ви дам страгали -да ви се нащърби езикът...
16
0
 
0
 
! Отговори
лудо куче преди 15 години
здравеи бе геи .трудно е да правиш *** и да мислиш бе тъпчо .остави на умните хора да мислят а ти си гледаи свирките.какво прави онази *** *** що не вземе да ми извърти една *** .пък може и ти да се включиш.сега като изберат обама ще трябва черна *** да надуваш .дано ти хареса
15
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Обратната захапка на лудото куче е още от войната в залива,когатопопадна на взвод американски командоси,на които прави *** докрая на войната.Освен това няма проблеми в тоалетната - ходи като самосвал.Сега се натиска да ходи в Ирак,но понеже е дърта *** без зъби- разрешават му *** само на руснаци...
14
0
 
0
 
! Отговори
лудо куче преди 15 години
този *** странджата може да прави *** защото мама му го е учила .тя овцата си го е учила тя що *** е направила в русия чак зъбите и упадали .но и странджата и тои може макар че е срамежлив като ущипана мома .но горкия не е разбрал че от *** се затъпява и затова си е голям ***.
13
0
 
0
 
! Отговори
Комсомолски секретар преди 15 години
Оооо,доста си напреднал ?... И от коя партия си сега?
12
0
 
0
 
! Отговори
балкандо преди 15 години
за грузинските работи. Само ще кажа, че в Грузия демокрацията е като нашата. Малките държавички си избираме с кои големи батковци да си играем (или каки). Саакашвили е избрал САЩ и НАТО. Кофти избор, като другия голям ти е на границата - винаги ще има напрежение и шамари. Особено когато "приятелите" са с гръб. Пък те не са слънце, че да огряват навсякъде.
11
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Едно от условията да станеш комсомолски секретар - е да правишхубави ***.Ако си много добър в свирките,може да се издигнеши на партийно ниво...
10
0
 
0
 
! Отговори
Комсомолски секретар преди 15 години
Изключиха те щото непрекъснато правиш ***!!!запомни това най- после!
9
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
По-вярно,по -кратко,по разбираемо,по -достъпно/дори и за *** като 2 ,5 и 6/не може да се каже.Целият конфликтмежду Грузия и Русия се съдържа в коментара на 7.
8
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Изключиха ме от ДКМС то - напсувах един комсомолски секретар...
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Саакашвили бърка много дълбоко в зaдницитe на руснаците, защото доказа, най-вече на руските националисти, че Грузия може да се развива и то много успешно без "братската руска прегръдка". Това предизвика голямата омраза към него от кремълската върхушка и логично беше нападнат от бившата метрополия. Лошия пример, който даваше на руските роби свобона Грузия, повече не можеше да се търпи.
6
0
 
0
 
! Отговори
Monaha преди 15 години
Сакашвили си го е избрал народа колкото ние сме си избрали нашите лапачи. Сами си се избират гадовете с подправени избори.Ама наште поне война не започват. Само ни цицат.
5
0
 
0
 
! Отговори
do vsicki tapi bulga преди 15 години
sled kato ne ste na iasno s opstanovkata v gruzia pone ne se obajdaite tam v momenta na vlast e takav tiranin i amerikanska podloga ce gurkomu na tozi narod bog da mu e na pomosht
4
0
 
0
 
! Отговори
Комсомолски секретар преди 15 години
Ех кратуно празна, кога беше в ДКМС-то, друга песен пееше...
3
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Грузинците отдавна се събудиха,проведоха си демократични избори и си избраха законен президент.Може би имаш предвид,кога ще се събудят русначетата и да поразгонят ония момченца,които се посочват един друг и смятат,че са законни президенти...Но скоро няма да се събудят,защото преспивателното/водката/ -се лее,като из ведро...
2
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 15 години
Кога най-после ще се събудят грузинците и ще му бият дузпата на тоя изпращял марионетен психопат? И те като нас... мазохисти горките.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Саакашвили, не ти е лесно и на теб, нещастнико дето си подложи народа на страдания.