Ние можем!

"Има ли още някой да се съмнява, че в САЩ всичко е възможно?", попита новият президент
5 ное 2008 09:33,
58
Ние можем!
Снимка: БГНЕС

Шумно приветстван от 70-хилядно множество в Грант Парк в Чикаго, победителят застана пред избирателите си с думите: "Здравей, Чикаго!"

"Има ли още някой, който се съмнява, че Америка е страната, в която всичко е възможно?", риторично попита Барак Обама.

"Тази вечер отговорът е ваш", каза той и посочи, че много хора за първи път в живота си са чакали часове наред, за да упражнят правото си на вот.

"Ние сме и винаги ще бъдем Съединените американски щати", допълни Обама.

Освен, че благодари на Макеин и Пейлин, думи на признателност имаше за вицепрезидента му Джо Байдън.

Сенаторът благодари и за 16-те години, прекарани заедно със следващата първа дама - Мишел Обама, благодари и на децата си.

"Никога няма да забравя на кого принадлежи тази победа – на вас, тя принадлежи на вас", каза Обама на хилядното множество, събрало се в Грант парк в Чикаго.

Най-лошата икономическа криза на века, Ирак и Афганистан бяха сред темите, за които говори новоизбраният президент.

"Нови работни места, нови училища – всичко това предстои", посочи Обама.

"Америка, никога не съм бил изпълнен с повече надежда, че заедно с вас ще постигнем целите си", каза новоизбраният президент.

"Ще има връщания назад и фалстартове, но винаги ще съм откровен с вас и ще ви слушам. Преди всичко ще ви моля да работим заедно. По начина, по който започнахме това преди 21 месеца. Победата е шанс да осъществим промяната. Без вас тя не може да се осъществи, без новия дух на саможертва, на отговорност, на упорита работа", призна той.

"Новата зора на американското ръководство започва. Истинската сила на нашата страна не идва от оръжията, а от идеите", каза той.

"Америка, стигнали сме толкова далеч, знаем какво искаме да променим. На тези, които ни казват, че не можем, отговаряме с духа на хората. Да, ние можем, Бог да благослови Америка!", изтъкна в края на прочувствената си първа реч 44-тият президент на САЩ Барак Обама.

 

Всичко за изборите в САЩ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Нереалист преди 15 години
Ми стани президен и аз ще гласувам с теб!:))))))))))))
16
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
Светът се управлява с акъл, който ти очевидно не притежаваш.
15
0
 
1
 
! Отговори
СВАРОЖИЧ преди 15 години
ГОШО, ГОШО, АМА ТИ МНОГО СЕ ЗАСЕГНА НЕЩО!! КАКВОТО ЗНАМ АЗ, ТИ ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО УЗНАЕШ НЯКОГА В ГЛУПАВИЯ СИ ЖИВОТ, СКРИТ ЗАД КЛАВИАТУРАТА И МОНИТОРА. ВЗЕМИ ДА ПОРАБОТИШ И НЕДЕЙ ДА ФИЛОСОСТВАШ НАД ГЛОБАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ - НЕ СИ ДОРАСЪЛ ОЩЕ.
14
0
 
1
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Този мекушав черен евреин, ще забие и последния пирон в ковчега на САЩ. На американците им трябва силен президент, да мачка и да бие. Този ми прилича на някой сополив идеалист, който си мисли, че с усмивка и доброта, ще върне световното господство на САЩ. Американците се оказаха наивна нация, аз бих гласувал за ветерана, той поне е помирисвал война и ми изглежда корав (въпреки възрастта си). Това наивно и кльощаво негро ще полегне пред изчадията от КГБ (Медведев и Путин) и ще ликвидира окончателно тази нация. Светът се управлява със сопа, а не с усмивка. Това е стара истина.
13
0
 
1
 
! Отговори
Tsvetan преди 15 години
Evala na Obama, evala na McCain, evala na Nr 10! :)
12
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 15 години
Good bye America :)
11
0
 
1
 
! Отговори
X преди 15 години
Дано, както казва Обама силата на Америка престане да е оръжието, а станат идеите и то не крадените идеи като тези, с които Бил Клинтън направи интернет икономиката. Дано, ама вероятността е същата каквато беше Маккейн да спечели срещу мафията и ЦРУ. Защо ли европейските наблюдатели на изборите са ги пуснали само в една избирателна секция, която не те са посочили?Иначе с помощта на ЦРУ винаги могат да се сложат хубави приказки в устата на който и да е, но има хора които са ги изрекли/написали и вярват в тях преди ЦРУ да ги приспособи за устата на президента. Още първата изява на бъдещия президент на САЩ показва, че ще е поредната кукла на конци на същите кръгове, които доведоха САЩ и света до погром.
10
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 15 години
с тая разлика, че той е завършил право в Харвард, а ти дори не знаеш къде се намира този университет :) твоята баба едва ли е правила нещо по-интелигентно от неговия дядо. и накрая - каква е твоята заслуга за цвета на кожата ти, размера на пениса ти и др. под. плюсове, с които се гордееш. в реалния живот има доста по-значими неща от това да мерим и теглим видимото.
9
0
 
1
 
! Отговори
. преди 15 години
Аз залагам да е до 8 месеца,считано от този момент.ще остават 7 месеца 29 дни 23 часа 59 минути и 50 секунди-ТЪННН !ще остават 7 месеца 29 дни 23 часа 59 минути и 40 секунди - ТЪНН !
8
0
 
1
 
! Отговори
Сатанаил преди 15 години
аре да залагаме след колко време ще има покушение срещу ***...
7
0
 
1
 
! Отговори
Тракийски преди 15 години
Дано доживеем и ние, едно бъдно и утопично, според мен време, когато загубилия ще честити на победилия и и двамата недвусмислено ще показват, че мислят повече за народа, който представляват от колкото за собственото си чувство за псевдовеличие. Дано Обама да е по-добрия избор не само за САЩ, но и за целият свят.
6
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Не вярвах, че американците са узряли да изберат чернокож президент, изненадан съм!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
СВАРОЖИЧ преди 15 години
Тия американци най - сетне се прекараха - избраха си роднина на маймуните да ги управлява. На тоя само преди 130 години дядо му са го свалили от дървото и са го пратили в щатите да бере тръстика.
4
0
 
1
 
! Отговори
asd преди 15 години
евала . с тея знамена добре да им измиете очите и после им го нахлузете.
3
0
 
1
 
! Отговори
. преди 15 години
Хахаха,2pac си живее в new mexico и си пита ***,отдавна е известно това.Скоро ще пусне песен за новия чернокож президент,който е поредната кукла на подземните сили.И дано го гръмнат,че е толкова отвратителеееен ......
2
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
че доживях да видя такова нещо.За уточнение на евент. расисти - рус съм, със сини очи
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
...чe Tupac не доживя да го види това