Бебе гигант се роди в Бразилия

Луана Клеси Личковски се появила на бял свят с размерите: 6,1 кг и 56 см
12 мар 2009 08:16,
36
Бебе гигант се роди в Бразилия
Снимка: БГНЕС

Четирийсетгодишната бразилка Мария да Крус да Силва от щата Рио Гранде да Сул роди в болница в Порту Алегри бебе гигант.

Бебето е от женски пол, с дължина 56 см и тежина 6,1 кг, и ще се нарича Луана Клеси Личковски. Това е шестото дете на Мария, като всичките пет досега са се родили с нормални размери.

Според лекарите, акуширали при раждането на Луана, причина за внушителните й габарити вероятно е местната храна, извънредно богата на въглехидрати. "Хората в селските райони на Рио Гранде да Сул се хранят предимно с картофи и маниока.

Това се явява може би фактор, но не решаващ, за размерите на плода", пояснява д-р Паулу Дорнелес.

Луана е второто бебе великан, родено през последните години в Бразилия.

На 7 февруари 2007 г. в град Мирасол, на 453 км от мегаполиса Сао Паоло, се роди малкият богатир Артур Силва Сантуш, с размери, почти идентични с тези на Луана - 57 см/6,1 кг. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е голяма работа като има правописна грешка
14
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Сигурно този, който е писал статията е от Северна България някъде. Там из някои райони съм чувала така да казват "четирийсет". И по-точно в Плевенско Врачанско и Монтанско съм чувала да казват така.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бебчето направо е на 3 месеца да е живо и здраво, относно аномалиите аз родих на 33 и детето ми е живо и здраво
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да е живо и здраво но не намирам че е новина
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, верно, какво е това число ЧЕТИРИЙСЕТ??
10
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Аз няма да "раздавам присъди". Само ще цитирам по памет (нямам текста пред мен) какво пише Захари Стоянов в "Записките".Той казва нещо в смисъл, че както си вървяли между две населени места, по пътя срещнали една каруца с хора, по всяка вероятност сватбари. Изглеждали сватбари, защото били много весели, пеели, размахвали разни байраци, кърпи и т.н. Обаче като ги наближили, разбрали че най-вероятно са бунтовници, защото били много стари да се женят - тоест един поне би трябвало да е младоженец, а те били на по 18 - 20 години! Направо дъртаци!Не всички на по 20 години нямат акъл, но в днешно време хората се женят по-късно, и създават деца още по-късно. Номер 4 просто е искал да каже, че 40 години не е голяма възраст за раждане на дете.
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
хайде не ставайте гадни.забременяла-родила успешно голямо бебе.това е.има жени,които мечтаят да забременеят.стига коментари глупави.
8
0
 
0
 
! Отговори
malizia.blog.bg преди 15 години
Сладурче явно ти много задръстено разсъждаваш... *** на колко те е родила на 27 ли? Само не се опитвай да излъжеш за това. Значи по твоята плитичка логика, *** няма никакъв акъл в главата, защото съм сигурен, че е била под 27 когато те е родила. Всяка жена ражда когато е готова за това и когато сметне, че има подходящ мъж до себе си, а не според таблица с години и така да взема решението. Е... надявам се ти да имаш малко повече мозък и да родиш след 40... е може и никога, с това мислене ;) Хайде със здраве!
7
0
 
0
 
! Отговори
Баща преди 15 години
за 100 години(за толкова горе долу се е променила ценностната система в по-развитите страни)биологията на жената не се е променила т..е. след 30 годишна възраст рискът от поява на аномалий(различни синдроми в ранна възраст)се увеличава в пъти,както и рискът от спонтанен аборт.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
N:4, много лесно раздаваш присъди..Как така реши, че жените, които раждат по 27 - годишна възраст, нямат ум в главата...Човек може да се развива на колкото и години да и колкото и деца да има..Ето това е признак, че имаш ум в главата..ако съумееш да създадеш здраво семейство, независимо дали си на 23 или 27 например..Или за теб жената трябва да е боса и бременна в кухнята...
5
0
 
0
 
! Отговори
Radi преди 15 години
"Четирийсетгодишната"Оправете си правописните грешки. Не се ли пише "Четиридесет"?!?
4
0
 
0
 
! Отговори
Симона преди 15 години
Какво се чудиш,че е 40 годишна? Ти 40-годишните за бабички ли ги имаш? Мина времето,когато жените раждаха на по 18 и на 36 ставаха баби.Сега всяк жена,която малко от малко има мозък в главата си,става майка над 27 годишна възраст.А въпросната жена е имала и други деца преди това,така че какво пречи да има дете,като е на 40 години?Много задръстено разсъждаваш...
3
0
 
0
 
! Отговори
Яна преди 15 години
Ахахаха,браво,браво :)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тежина
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
четирийсетгодишна???