Аржентина легализира марихуаната

Мексико също разреши притежанието на малки количества дрога
26 авг 2009 11:42, Видка Атанасова
153
Аржентина легализира марихуаната
Снимка: БГНЕС

Аржентинският Върховен съд декриминализира притежанието на малки количества марихуана за лична употреба, предаде АФП.

Решението ограничава суровите закони, приети в провинциите на страната, чиито наказания бяха обявени за противоконституционни.

Решението защитава "личния живот на възрастните, които са отговорни за собственото си поведение", се казва в изявлението на съда.

Според съдиите Конституцията защитава "личните действия на индивидите, които по никакъв начин не нарушават реда, обществения морал или вредят на трета страна; които отговарят пред Бог, свободни от властта на съда".

Съдът взе решението си по повод на процеса и осъждането на петима младежи, арестувани по време на полицейска акция през 2006 г.

Полицията беше намерила между 1 и 3 цигари с марихуана у всеки от тях. Съдът обаче предупреждава, че решението "не може да се смята за позволение да се консумира без ограничение".

Решението беше взето само 4 дни след като Мексико разреши притежанието на малки количества наркотици като хероин, марихуана и кокаин с аргумента, че ограничените количества е по-добре да се използват в борбата срещу организираната престъпност.

Мексиканците могат да притежават до 5 грама марихуана, 500 милиграма кокаин, 2 грама опиум или 50 милиграма кокаин без страх от преследване.


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Браво на тях трябва да вземем пример възможно най скоро защото така или инече в близкото бъдеще в целия свят ще се разреши марихуаната ! По добре да сме от първите от колкото от последните !
148
0
 
0
 
! Отговори
тото преди 9 години
а аз най се кефя да пуша хашиш,трева,джоинт и както там му се вика,важно е кат сецнеш и да запецнеш.хахаха
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добре да се изкарат младите от затворите и да се вкарат тез дето окрадоха България и Народа!
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА МАРИХУАНАТА! СПРЕТЕ СЪС АРЕСТИТЕ НА СТУДЕНТИ, МЛАДИ И СВОБОДОМИСЛЕЩИ ХОРА! В ЗАТВОРИТЕ Е ПЪЛНО СЪС ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УМНИ МЛАДИ ХОРА И БЪДЕЩИ УЧЕНИ ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО! ТЕ СА ТОЛКОВА ИЗГУБЕНИ КОЛКОТО И АКО ДА СА ИМИГРИРАЛИ И ТОВА САМО ЗАРАДИ ЦИГАРА ДЖОЙНТ!
145
0
 
0
 
! Отговори
До 125 преди 9 години
Темата е легализиране!
Мнението ти съчетава грешна информация, неосведоменост и липса на опит,
като преобладава липсата на опит!
144
0
 
0
 
! Отговори
Торквемада преди 9 години
Бре, че страшен проблем били гръстците. На балканите от векове се знае, че могат да се пушат, ама наркомани от гръстците не сме станали... Конопа си е едно много полезно, излишно сатинизирано растение и стига са преигравали с американското "марихуана"!!! А икономическот приложение на конопа в индустрията си заслужава вниманието....
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мисля че и наркотиците и алкохола и цигарите трябва да са забранени, но идва време когато и трите отрови ще са легални.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те в българия наркотиците са си разрешени. Само трябва ако те хванат от полицията да им платиш пари около една доза и те пускат. Пък ако се стигне слуучайно до съд, там е малко повече. Но няма затворен за употреба на наркотици в българия, или ако има той не е искал да плаща или е нямал с какво
141
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 9 години
Стига сте давали примери с алкохолиците.
И алкохолиците страдат от същия проблем както наркоманите - отричат че са алкохолици. Убеждават околните: "Бе аз мога да пия, мога и да не пия". "Аз си пийвам така по малко - за настроение, да сваля напрежението". Така и наркоманите: "То това било мека дрога, онова пък изобщо не било дрога, то цигарите били по-голяма дрога..." дрън-дрън-дрън... Под вола теле ще намерят, само да не си признаят че са ЗАВИСИМИ!
140
0
 
0
 
! Отговори
до: до: до: 129 преди 9 години
Е а де? Ми аз какво казвам?
139
0
 
0
 
! Отговори
до Чикатильо преди 9 години
Добре де, наркотиците не трябва да се разрешават.
Не знам защо изобщо се коментира тази тема.
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И червената мухоморка е растение. И лъва е животно. Я го посети да видим какво ще остане от тебе след това.
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви прости хора може да има. Позволяват марихуаната в малки количества за лична употреба. Ами като само в малки количества е позволена, кой ще я продава? Или трябва сам да си я отглеждаш. Следващите поколения ще я консумират така както нашите консумират цигарите и алкохола. И не само нея ами правителствата ще позволяват и "стимулиращата" кока, хероин, амфетамин, екстази и т.н.
136
0
 
0
 
! Отговори
мери преди 9 години
и как лови първо се вдигаш после се депресираш и накрая халюцинираш,ами то и за алкохола важи
135
0
 
0
 
! Отговори
мери преди 9 години
Искаш да кажеш,че стимулант, депресант и халюциноген е същото като кафе,захар и сметана?
134
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 9 години
Причината за забраната на канабиса, не е заради свойствата му или заради вредните му ефекти (които са значително по-малко от тези на тютюна). Причината за забранатана канабиса са АМЕРИКАНСКИТЕ ДЪРВОДОБИВНА И ПЕТРОЛНА ИНДУСТРИЯ!
133
0
 
0
 
! Отговори
до: 129 преди 9 години
Не, не съм казал че е твърд наркотик, а че просто е 3 в 1. Все едно да кажеш че Nescafe 3 in 1 е силно кафе.
Вярно бе, Господ си знае работата - марихуаната е растение. И беладоната също е растение.
132
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 9 години
Употребата на канабис на Балканите е позната още от ПРЕДИ НОВАТА ЕРА и е описана от "Бащата на историята" - Херодот, при погребалните ритуали на скитите.
Плутарх и други древни автори, също са описвали ритуали с употреба на коноп при траките.
В "Одисея", Омир описва как Хубавата Елена е била излекувана от депресия посредством лекарство донесено от Египет Лекарството се наричало непенте (против мъка).
131
0
 
0
 
! Отговори
Чикатильо преди 9 години
Ми те наркотиците са си забранени,бе.Тук темата е за легализиране,защо не вземеш да я прочетеш,преди да бълваш малоумщини?!
130
0
 
0
 
! Отговори
до мери преди 9 години
Ето затова трябва да забранят всякакви наркотици, включително марихуана.
И да хващат дилърите и да ги осъждат с ефективни присъди. Тогава няма да има задържани само заради една цигара и всички ще са щастливи!
Знам че е трудна работа на практика, но има какво да се направи по въпроса.