Хакери публикуваха писмо за изменение на климата

Имало трикове, които можели да скрият понижаването на температурите
22 ное 2009 11:15,
63
Хакери публикуваха писмо за изменение на климата
Climatic Research Unit. Снимка: cru.uea.ac.uk

Хакери, проникнали в сървъра на Университета на Източна Англия, публикуваха в Мрежата писмо на учен, от което може да се направи извод, че в последните години температурата на Земята не се повишава, пише The Times.

Достъп до архива на електронната поща, съдържащ хиляди писма и документи, предназначен за служебно ползване, хакерите получили в средата на ноември 2009 г., съобщава Асошиейтед прес.

Сред документите, станали обществено достояние, е писмо на професор Фил Джоунс, оглавяващ Центъра по изучаване на климата (Climatic Research Unit) в Университета на Източна Англия, в което той съобщава за „трикове”, позволяващи да се скрие понижаването на температурите. Писмото на Джоунс носи дата от ноември 1999 г.

Ръководството на Университета на Източна Англия разпространи изявление, в което публикуването на писмото се посочва като тенденциозно и „отричащо признатия от световната общественост факт за негативното въздействие на човешката дейност върху климата”.

В изявлението се казва също, че полицията провежда разследване на незаконното проникване в сървъра на университета.

Писмото от сървъра на Университета на Източна Англия се появява в Мрежата в навечерието на срещата на върха, посветена на измененията в климата, която ще се проведе в Копенхаген от 7 до 18 декември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
da be преди 14 години
Da poqsnq, v Burgas prez 2000 god. takyv snqg padna, che se naloji da vadqt mashini ot pristanishteto, za da pomagat v razchistvaneto na grada. Beshe edna hubava prednovogodishna vecher i az stoqh pred garaja si s opisanieto za postavqne na verigi... nezabravimo... A nqkolko godini po- rano karah deteto si s shejna do detskata gradina... Razminavame se v spomenite.
61
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Всичко е нормален процес на земята. Винаги е имало студени периоди, така както и топли. Ако стане да мрем, ще мрем, срещу природата сме безпомощни.
60
0
 
0
 
! Отговори
Rado преди 14 години
Do 56 Приятел,вярно е, че преди години е било по-студено и има в последните години изменение на температурите, но ти го изкара така, сякаш 15 век е било Ледената епоха...Като ти гледам коментара си направих извод, че през Ледената епоха океаните са замръзнали...
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лек незнам ква литература четеш ама е или научна фантастика или болни халюцинации на някой луд. Отвори малко назад и чети. Средните векове е било в пъти по-студено от сега. Само зза сравнение ти казвам ,че преди 50-60години по-това време ,което сме днес е имало градове под 3метра сняг и са копаели тунели да се придвижват хората. А точно средните векове през 15век. Не се сещам точно коя година беше е било толкова студено ,че снега не се е разтопил и през лятото в Европа. В голяма грешка си
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тва го знаем всички. И кризата знаем кой предизвика. И правителството вече знаем чии банкерски интереси защитава. Айде някой да каже как да противодействаме?
57
0
 
0
 
! Отговори
56 преди 14 години
Лошото е че е заложено вече да се подпише договорът в Копенхаген с всичките си измислици, които ще наложат нови и нови данъци и ще е облагодетелстват т.нар алтернативни източници. По думи на Лорд Монктън CO2 има толкова малко и слабо влияние върху температурата, че трябва да се спре цялата индустрия в света за да има понижение на температурите с 1 градус Фаренхайт.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако искате гледйте филма Apocalypse? No! на Лорд Кристофър Монктън. Никой не може да предвиди кога ще е топло и кога студено за далечни периоди от няколко години дори, защото затоплянето и застудяването не са константни величини. През средновековието е било в пъти по-горещо отколкото днес. От обща култура трябва да знаете какво означава Гренландия и кога тя е получила името си и най важното - Защо? А да не забравяме че в Шотландия през същото това време се е отглеждало грозде.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до #3Тази измислица е нужна за да се изготвят допълнителни данъци с които да се финансират "едни добри чичковци" членуващи в едни "демократични" тайни общества... и по случайност тези са юдеи-банкери ... печатащи едни хартийки (вече без никаква стойност)
54
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Невежи хора дето скачат на въдицата колкото искате има. Докато ги има тях, ще има "свински грип", затопляне, замръзяване и компани. Докато ги има тях, света ще е в положението в което е, демек шепа хора държат света в ръка и дърпат конците на невежите.
53
0
 
0
 
! Отговори
esra mehmedova преди 14 години
i az ne razbrah ni6to osven zaglavieto
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
егати газа, нищо не разбрах
51
0
 
0
 
! Отговори
габровеца преди 14 години
вчера гледах едно филмче за Дубай.там казаха,че с огромното озеленяване и множеството водни басейни които са направени е повлиято на климата в следствие на което температурата е с до 5 градуса по ниска!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има доста сериозни публикации вече от доста сериозни институции, занимаващи се с метеорология, в които се казва и доказва, че глобалното затопляне не се случва така, както ни го представят. Драмата с глобалното затопляне храни една цяла индустрия и засега явно ще продължи да я храни. Няма лошо, просто спете спокойно, краят на всета се отлага за пореден път :)
49
0
 
0
 
! Отговори
Тихомир преди 14 години
До Хакерите.Ако анонимния вземе да засади едно дръвче,то тогава ще вземе мерки за опазването на природата,а аз оставам с впечатлението,че повечето потребители направо крещят "Не на природата,тя сама ще се възстанови".
48
0
 
0
 
! Отговори
сем. Хакер.... преди 14 години
Едно е затопляне, съвсем друго е замърсяване на въздуха, Анонимчо. Виждам, че си много загрижен за горите, което е хубаво. Дано да не е само на думи, а да вземеш да организираш едно залесяване около Бургас. Ползата ще е за поколения напред. Около нашето градче има само гори - дай Боже да ги има вечно!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
12358 преди 14 години
А в сайта на National Geographic споменават ли си кого цитират?Майкъл Крайтън - "Състояние на страх" /2004 г./ - от там са го взели!
46
0
 
0
 
! Отговори
shithit преди 14 години
все пак да отчетем, че от над 1000 откраднати мейла от общо над 4500 документа (около 150 МБ текст), те всички са за тъй наречения палеоклимат, т.е. за климата от преди много години. според мен другите документи са по-важни от писмата, макар че има някои особено интересни измежду тях. тези данни не бяха достъпни досега публично. е, сега са достъпни, макар и незаконно, защото са крадени...
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да хакерчо, само ,че при предните затопляния 90% от Земята е била гора,която унищожава въглеродния двуокис. Сега са остана ли едва 40% ,най-вероятно за кратко до 100-200 години и тях ще опоскаме и после ще обясняваме липсата на кислород с цикличност на планетата.. като бях на 10г. в Бургас всички имахме шейни и се пързаляхме. Сега съм на 30г и не си спомням да съм виждал шейна в последните 15г. Толкова бързо затопляне.. с тия темпове скоро ще сме с тропически климат.
44
0
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка и дядо преди 14 години
Браво на колегите Хакери!!! ние отдавна искахме да кажем на учените от английския университет, че говорят ала-бала, да плашат невежите. Ние, сем. Хакери , с прости думички ще ви обясним,че както има в една година пролет, лято, есен, зима, така и в една хилядолетна епоха се редуват - пролет, лято, есен, зима - наречени космичекки сезони.Сега сме в космическа есен - затова има повече валежи, което не е хич лошо - има водица за пиене и къпане...
43
0
 
0
 
! Отговори
до 40-7 преди 14 години
не съм ***...да кажа първо....като се забавите с писането и не излиза нищо наяве