Новото оръжие на САЩ ще са гръмотевиците

Това ще стане с новия проект на "DARPA"
24 дек 2009 11:12, Петя Славова
82
Новото оръжие на САЩ ще са гръмотевиците
Снимка: БГНЕС

Американската отбранителна агенция "DARPA" обяви намерението си да започне реализацията на нов проект, който да използва силата на атмосферните явления като оръжие в случай на война.

Идеята е да се разработят механизми за защита на населението от светкавици, които в същото време ще се използват като оръжия, пише БГНЕС.

Агенцията предвижда да развие технология за отклоняване и контрол над светкавиците, която да защитава военните и цивилните от ужасните последствия.

Правителството съобщава, че всяка година гръмотевичните бури причиняват материални щети на стойност 1 млрд евро.

Учените ще се опитат да създадат технология, която да защитава от гръмотевици определена територия и да отклонява бурите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
14
 
! Отговори
Bo преди 14 години
Eiiii, ebati rusofilite tuk!!!! To izliza 4e Bu6ovete o6te malko i sa hvanali Boga za Roga,a?Na tija politkomisari tuka samo 6te im kaja da si izbijat vsi4ko za "sekretnite " ruski orajija, 4e komai sme ve4e 2010 , a ne 1985...nali!Mnogo Vi lagaha, ama i mnogo naivni si ostanahte....
59
0
 
14
 
! Отговори
mi6osp преди 14 години
Когато гръмна Чернобил,имахме лято без една гъмотевица.
58
0
 
14
 
! Отговори
Бай Димо преди 14 години
Руснаците имат тектонско оръжие, чрез което могат да предизвикат земетресение във всяка точка на света. Тъй че кой го е страх от мълнии при условие, че земята под него се люлее.
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Руснаците най-много да овладеят цунамитата и да почнат да ги насочват към гъзовете на хамериканците.
56
0
 
14
 
! Отговори
ROUGH преди 14 години
A МОЕТО ТАЙНО ОРЪЖИЕ Е БОБ С БАХУР И ЛЮТА ЧУШКА И БИРИЧКА. КАТО СЕ ИЗРЕЖА И СТЪКЛАТА НА ДОГРАМАТА СЕ ЗАПОТЯВАТ.
55
0
 
14
 
! Отговори
ХА преди 14 години
РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ ВЛАДЕЯТ ЗАМЕТРЕСЕНИЯТА УРАГАНИТЕ И МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКВАТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ ЕКСПИРИМЕНТА ИМ БЕШЕ УСПЕШЕН ,АМЕРИКАНЦИТЕ ЗНАЯТ .
54
0
 
14
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Каквото и да се създаде, ако не се използува умерено, то води до пренасищане. А това обърква природата и тя размества пластове в пространството. Затова каквото и да използувате, ако се прекали, ще доведе до нови катаклизми. Планетарният баланс е нарушен отдавна, а сега само се увеличава тази дисхармония. Така, че пак няма да има гаранция за поражения. Като да строиш къща, върху минни галерии - не се знае кога ще пропаднат.
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Внимавайте с DARPA защото всички сте участници в неим проект - те са измислили компютърните мрежи
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ZeUS grumoverjec :)
51
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Страшно жалко, че се сещат чак сега, ако беше през студената война, руснаците пък щяха в отговор да измислят метод за поемане и усвояване на енергията на мълниите, с които ги бомбардират американците - а това щеше да реши енергийните проблеми на човечеството.
50
0
 
14
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
Успоредно с гръмотевиците да усвоят и светкавиците, а след това наводненията, лавините, ураганите, земетресенията, цунамитата и вулканичните изригвания - щото празно да няма.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жалката ни недоразвита цивилизация не знае кога се пише "ИЙ", а да не говорим за запетайките. Нас едно време в зрелия социализъм поне на това ни научиха
48
0
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
Нали не вярвате ,че жалката ни недоразвита цивилизация притежава технологий и съоръжения с които да може да манипулира климата(колосални енергий) :)Има още дсота хлебец да похапнеме за да достигнеме такова ниво на развитие ,което няма как да стане без преди това да сме достигнали ниво на духа и съзнанието за които сега само можем да мечтаем с примитивните си инстинкти...
47
0
 
14
 
! Отговори
Ваня преди 14 години
Ето до какво водят компютърните игри, до хамерикански мечти и илюзии.
46
0
 
14
 
! Отговори
toni преди 14 години
sme6na teoriq :)
45
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 14 години
Те тази технология вече я имат! А това не е намерение - това вече е реализирано, щом ни го съобщават! А защо 6 месеца от годината вече 15-20 години се оказваме с екваториални температури!
44
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 14 години
До 40:Абсолютно вярно, не е истина направо...
43
0
 
14
 
! Отговори
бае ти ганьо преди 14 години
те хамериканците за туй играят на лотария 'зелена карта"щот не могат да стгнат марсианците!и който се чувства неудобно в собствената си родина по разбираеми причини..........се чуди как да не го гепят хамериканците!ама после се бием в гърдите от кое село бил и как така направил нещо,ама някъде другаде щот мъглата ми попречила да се прибере у нас!или мутрата работодател била пияна и го ядосала ,но чичко молиционер и се скарал после..........
42
0
 
14
 
! Отговори
xaxo преди 14 години
Да бе, затва американците карат сега на руски ракетни двигатели от 60-те, Менделеев, Ломоносов - известни аборигени.Ти си жертва на аборт просто
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колкото до моливите на руснаците - те и за Земята не могат да измислят писалки и химикалки, а двайсетте млн долара некой отворен ги е гушнал(усвоил)Първобитно племе