Над 300 са жертвите на земетресението в Чили

Трусът с магнитуд 8,8 по Рихтер остави 2 млн. чилийци без покрив
28 фев 2010 07:18,
24
Над 300 са жертвите на земетресението в Чили
Снимка: БГНЕС

Броят на жертвите от разрушителното земетресение в Чили надхвърли 300 души, съобщава Ройтерс, като се позовава на местните власти.

Още по темата
Трус с магнитуд 8,8 по Рихтер разтърси Чили в 3,34 ч. местно време (8,34 ч. българско) в събота на 115 км северно от град Консепсион, на дълбочина 55 км.

Според очевидци земетресението е разтърсило и домовете в Сантяго, който се намира на 340 км от епицентъра. Подземните трусове са били с продължителност между 10 и 30 секунди.

Според президента на Чили Мишел Бачелет около 2 млн. чилийци са останали без покрив в резултат на разрушителния трус, пострадали са още 1,5 млн. къщи. Значителни разрушения от предизвиканото от земетресението цунами има в гр. Талкауано.

Земетресението е петото в света по сила в света от 1900 г. насам, отбелязва Ройтерс.

Информацията е актуална към 7,00 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
2
 
! Отговори
Пиночет преди 14 години
И аз го усетих. Ама съм си все на същото място.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много жалко за Чили !
20
0
 
5
 
! Отговори
larco преди 14 години
Поправка. Чили е на 2-ро място, след Бразилия.Иначе хубава страна, определено е най - подредената и цивилизованата в Южна Америка. Дано броят на жертвите остане малък :/
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
i mavzoleq li poneje e komunisti4esko delo i toi li be6e labav,pomnime kolko lesno go butnaha nekomunistite i nz za6to se govori za komunisti i ne komunisti kakvo ob6to ima s tragediqta az li4no ne sym na mnenie 4e prez komunizma ne se stroqlo ka4estveno,zanimavam se sys stroitelstvo i imam nabliudeniq togava se e lql beton na poraziq materiali ne sa pesteni za razlika ot sega ....leka im pryst na zaginalite,tragediqta ne e malka 5-to po sila zemetresenie v sveta za poslednite 100 godini
18
8
 
8
 
! Отговори
азсъмбългарче преди 14 години
Това на снимката не е ли Софийски квартал? Абе, журналята са използвали снимков материал от България!
17
4
 
6
 
! Отговори
Форд Префект преди 14 години
Да, идва и е най-добре да внесете опровержение във Вселенският съвет, иначе вогоните ще разрушат Земята заради строежа на новата Галактическа магистрала :) И както чудесно знаете, от целият свят ще се спасим само аз и Артър Дент. Така че, побързайте!
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ИДВА 2012г.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
коя,мира баджева?
14
1
 
9
 
! Отговори
дд преди 14 години
моралът на жената е между краката но щом са чужденци *** МОЖЕ нали е за пари !!!В БТВ е супер даже и *** президентската любовница БАДЖЕВА там гоце как се е хвалела за хубави *** правела тя
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тебе още ли не са те прибрали на 4ти километър бе,*** тъпо
12
3
 
11
 
! Отговори
До многознаещите преди 14 години
В ЧИЛИ комунисти НЯМА! Избиха ги!В България ако стане - няма да остане НИЩО (ни човек ни сграда) - няма сграда проектирана за 9та!Само АЕЦ Козлодуй (ако умнините НЕкомунисти не я унищожат до тогава) и АЕЦ Белене (ако е построена) ще стърчат непокътнати! Като паметници!И да не забравяме:АЕЦ Козлодуй е построена от мръсни и гадни комунисти!АЕЦ Белене щеше да е построена отдавна пак от тях!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами какво да кажем за гена малкия крокодил трайкова,баща и дето си изнудва лиентите за бакшиши,смятай как е възпитал дъщето,сраааам и тези ще ми четат морал,пропаднали пълзящо-послушни невежи
10
1
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Трудно се справиха с комуноидите, но успяха да се спасят от тях и дръпнаха напред.При това земетресение става ясно, че стандарта и качеството на строеж не са комунистически... ех, ако товабеше в Куба - жална им майка...
9
0
 
5
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 14 години
да тя е точно от този тип "свестни момичета"просто и е написано на челото,иначе тръгнала морал да ми чете помиярката
8
0
 
10
 
! Отговори
набори преди 14 години
Най морално пропаднала е Ани Салич, като студентка спа с всички *** в студенски град.След това се ожени за някакъв сърбин и сега ми се прави на много свестна.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
писна ми от тези *** бтв,вече се заеха и светът да спасяват,срам и позор,а всичките им водещи са обратни,стари моми и ергени и близачи и подлизурковци
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бтв пак ще се правят на интересни,време е за нови смс и концерти....
5
3
 
14
 
! Отговори
1011001 преди 14 години
Какви комунисти те гонят, пък и теб!?!? Пиночет ги изчисти още през 73-та и оттогава Чили дръпна и е вече страната с най-висок стандарт в Ю. Америка.
4
0
 
11
 
! Отговори
сеизмолог преди 14 години
ако тук удари с такава сила,ред върху ред няма да остане в нашата великолепно устроена държава
3
12
 
7
 
! Отговори
разбиращ преди 14 години
А бе не важно какви са земетресенията(хоризонтални или вертикални)важен е броя на разрушените сгради и колко са убитите под теси сгради,сега господата или по точно другарите комунисти да им се притекат на помощ нали са съпартийци,а не да ми се занимават със кражби във България и компромати!