Синдромът на компютърния стрес - страшилище за дигиталната епоха

Забиващи PC-та, бавно зареждане и агонията на техническата поддръжка
29 апр 2010 07:23,
35
Синдромът на компютърния стрес - страшилище за дигиталната епоха
Снимка: БГНЕС

Забиващи компютри, бавно зареждане и агонията на техническата поддръжка докарва Синдром на компютърния стрес на хората, твърди изследване, цитирано от АФП.

Докладът посочва като източник на проблемите на хората "смущаващи, сложни компютри и устройства, технически проблеми, вируси и дългото чакане за решаване на компютърни проблеми".

Изводите се базират на изследване на над 1000 души в Северна Америка, което имало за цел да се установи как потребителите да останат щастливи в силно конкурентния комуникационен сектор.

"Реалността е, че множество продължителни проблеми притесняват повечето компютърни потребители, като създават ненужни опасения и притеснения", разкрива изследването.

94% от изследваните са казали, че зависят от компютрите в личния си живот. Близо две трети от потребителите на компютри са имали нужда от техническа помощ или са изпитали Синдром на компютърния стрес през изминалата година.

"Понеже са важни за нас, компютрите са нож с две остриета", казва Мъри Фейнголд, американски лекар, който е дал името на Синдрома на компютърния стрес.

 "Когато функционират правилно, е чудесно. Но когато нещо се обърка, незабавно се паникьосваме – това наричам Синдром на компютърния стрес", допълва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
2
 
! Отговори
587 преди 13 години
Компютъра и свързаните с него високи технологии са нещото, което ще унищожи света.Проблемите предстоят.
11
0
 
5
 
! Отговори
Жул преди 13 години
До 10: Тогава, както беше казал един мой познат нека всички да имат първо инженерно образование, а след това каквото искат да учат ;)
10
1
 
8
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Само са пропуснали подробността, че 90% от проблемите с компютрите тръгват от задклавиатурното устройство. Еле пък като иде реч за една такава безспорно ентеуегентна нация, каквато са американците.
9
2
 
6
 
! Отговори
do 10 преди 13 години
Aз познавамам инженери които незнаят от къде се пуска компа също така 5 годишни деца които се справят доста добре!
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблемът на компютъра е, че е сложно устройство. Така за да работи нормално машината трябва човека да е с технически познания за нея. Следователно 90% от хората винаги ще имат проблеми с тази машина щото не отбират от техника. Няма начин. Това е положението. Ставайте инженери ако искате да нямате проблеми с компота. Логиката е ясна.
7
2
 
4
 
! Отговори
Жул преди 13 години
Ааа, компютър ли? Какво е това?
6
4
 
11
 
! Отговори
Магнолио преди 13 години
Компютъра служи, да се гледа порно.
5
2
 
11
 
! Отговори
Мефисто преди 13 години
Копирайте отделно важната информация.Преинсталирайте и да не ви пука
4
2
 
9
 
! Отговори
pchelp преди 13 години
Всичките проблеми пс-тата идват от лоша поддръжка /наличието на прах,калпав хардуер или драивери , слаб антивирус/.Изискват се малко познания за качествена поддръжка и малко пари за качестван хардуер.
3
2
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Стресът е за инфантилните....хора;с или без....компютар,те са си....такива.Товаса хора,които не са направили нищо съществено в живота си,не са превзелис лични усилия някакъв житейски....връх.Не е виновна ....машината,а програмиращото .....устройство.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма работа, в която да няма стрес
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то старите хора са го казали,няма две хубости на едно място.