Само 4 страни предоставили финансова помощ на Хаити

Преведени са едва 2% от обещаните $5,3 млрд.
15 юли 2010 19:22, Елка Василева
72
Само 4 страни предоставили финансова помощ на Хаити
Снимка: БГНЕС

Само четири страни са предоставили обещаната финансова помощ за жителите на Хаити, пострадали преди половин година от силното земетресение, съобщи телевизия CNN.

При двата земни труса с магнитуд 7,0 и 5,9 по Рихтер, станали на 12 януари 2010 г., загинаха над 200 000 души, пострадаха над 3 милиона, посочва РИА Новости.

През март на конференция, посветена на мерките в подкрепа на Хаити, донорите обещаха да преведат по сметките на специален фонд, организиран от ООН, 5,3 милиарда долара, но до момента от тази сума са получени само 2%.

По данни от разследване, проведено от INN, повечето правителства, обещали да окажат финансова помощ на Хаити, не са изпълнили обещанието си.

Средства са превели само Естония, Бразилия, Норвегия и Австралия.

САЩ обещаха да помогнат на Хаити с 1,15 милиарда долара, а Венесуела – с 1,32 милиарда долара. Тези пари до момента не са постъпили по сметките на фонда, макар че Венесуела опрости част от дълга на Хаити.

Бившият американски президент Бил Клинтън, който е специален пратеник на ООН за Хаити, обеща да окаже натиск върху правителствата на страните, които не бързат да изпълнят обещанието си, посочи CNN.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Джери преди 13 години
Венесуела обещали 1,32 милиарда.Той Чавес да не очаква да вземе тия пари от "неандерталците",както нарича католическите служби?Венесуела живее на ръба на кризата,но детето чудо-Чавес ще прати повече пари от Америка.Е тая и аз не мога да си я обясня.Имаш -даваш.Нямаш-траеш си.Дали с опрощаването на част от дълга си,Венесуела няма да предяви претенции? :)
70
0
 
0
 
! Отговори
Джери преди 13 години
На думи всички са тежки.Куче което лае не хапе.Стария български лаф "Нема пари действайте" е в сила.Гледах репортажи по телевизията,как хаитяни се бият за помощите,които са им изпратени.Ако самите те не си помогнат с труд и не се подкрепят като сънародници,нямам кой и да ги погледне.Аз лично бих отишъл да помогна с труда си,но да има дам пари,които ще се разпределят по разните организации за бедствия-няма да стане.Май някои доброжелатели са наточили ножа за нови територий.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А какви песни се изпяха
68
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 13 години
Както винаги - всяко чудо за три дни, най-голямото за седмица. Голям шум за нищо. Всеки ги забрави напълно и Европа , и Кристалина и Сащ и всички. Разбраха, че няма интерес, просто много са назад и ги оставиха да се оправят както могат или по-скоро да загиват бавно, но сигурно.
67
0
 
4
 
! Отговори
ООН=ООД преди 13 години
ООН=ООД
66
1
 
1
 
! Отговори
Къде са парите? преди 13 години
Къде са помощите,които САЩ обещаха?!?
65
2
 
4
 
! Отговори
Тектонично оръжие преди 13 години
САЩ създадоха през 1992г HAARP през 2002г. в руския парламент беше гласувано да бъде повдигнат въпроса за спирането на тестовете с природата на американците от HAARP.Не успяха да ги спрат,но пък си създадоха и те както и китайците такава технология.А това в Хаити си е дело на американците,заедно със земетресенията в Индонезия.Тектоничното оръжие вече е развито и се тества по света,а от колебанията в тектоничните плочи следват и наводненията.Благодарете на Америка за всичко.
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Olele maiko,***,ne mi kazvai,4e si nabor 79 agvust mesec.....UJAS.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние без никакво природно бедствие загиваме. Поне 6 млн. от 7 млн. в Бг. живеят зле.
62
1
 
3
 
! Отговори
PrOxY преди 13 години
САЩ им е през за Хаити...
61
8
 
2
 
! Отговори
Don Claude преди 13 години
Никакви помощи за *** !
60
0
 
0
 
! Отговори
КАЖЕТЕ... преди 13 години
ИМА ЛИ ДОСТОВЕРНА ДОКУМЕНТАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ,КОЛКО Е ПРЕДОСТАВИЛА БОКОВИЦА ОТ УНИЦЕФ?
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То не бяха концерти, живи предавания, рейдове на холивудски звезди, вопли... И накрая какво? Всичко е било въздух под налягане за успокояване съвестта на "гражданите" . Лицемерие, лицемерие...
58
0
 
8
 
! Отговори
me преди 13 години
Останаха ли балъци в БГ да дават пари за боготворителност? Давайте, давайте, сега някой кара ферари, а вие се чудите как да изкарате зимата..
57
1
 
0
 
! Отговори
AMERIKA преди 13 години
e bogata strana ,ne mojI da ne e dala pari,pone zaradi lihvata.
56
0
 
3
 
! Отговори
абдали преди 13 години
пращали sms..,абе вие къде живеете..???
55
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
нали и ние пращахме есемеси за да събираме пари къде изчезна нашата помощ
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mnogo si prav, kolega,no s teb 6te se saglasi mnogo malka 4ast ot na6iq "umen" narod(ne 4e ti trqbva podkrepa).
53
0
 
4
 
! Отговори
мина преди 13 години
Обещаването не е като даването.Вяра вече нямам всичко е измама и никога няма да пращам есемес.Пак щяло да има някакво шоу с който да под помагат децата от домовете,май това им хареса изглежда получават добър приход.Замен са просяци ,ако имам пари по добре да ги дам на ръка на някой който наистена се нуждае от тях.Измами има много в телевизията също,особенно с тези игри .
52
2
 
2
 
! Отговори
До ПР преди 13 години
ти пък кой си бе ***?