Най-старата жена в света живее в манастир в Мианмар

Дау Мя Ки е родена през 1892 г., тоест сега е на 118 години
17 авг 2010 07:22, Елка Василева
15
Най-старата жена в света живее в манастир в Мианмар
Снимка: БГНЕС

В Мианмар откриха най-старата жена в света. Тя е родена четири години преди французойката Йожени Бланшар, смятана досега за най-стария човек на Земята.

Дау Мя Ки е родена през 1892 година в град Мандалай, Мианмар, тоест сега е на 118 години, предаде агенция Синхуа, като се позова на управлението по социално осигуряване на Мианмар.

Жената живее в манастир близо до село Пуак Чан Кон. Здравословното й състояние й позволява да води сравнително пълноценен за нейната възраст живот. Известно е само, че не бива да яде киселомлечни продукти.

Според официалната статистика на властите в Мианмар 11% от 58,3 милиона души, колкото е населението на страната, са на над 60-годишна възраст.

Йожени Бланшар е обявена за най-възрастния жител на Земята на 2 май 2010 г., след като на 115 години почина предшественичката й японката Кама Тинен. Йожени Бланшар е родена на 16 февруари 1896 г.

NEWSru обаче пише, че има още една претендентка за "званието" най-възрастен жител на планетата. Според някои данни грузинката Антиса Кхвичава е навършила 130 години на 8 юли 2010 г.

Ако данните за нея бъдат официално международно признати, тя ще стане най-възрастният жител на Земята.

Кхвичава е изгубила свидетелството си за раждане по време на войната, но според чиновниците паспортът на жената потвърждава възрастта й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Мианмар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това за китайците го знаем. И не е само в Париж. Във всички градове по света, където има компактно китайско население е така. Там никой не умира... поне не и по документи. И нищо чудно после някой китаец да има претенции да е на 200 години, защото е получил "по наследство" документите на прадядо си, който емигрирал в Америка през 19 век.
13
1
 
7
 
! Отговори
Столетник преди 13 години
Преди време се говореше полу на шега полу на сериозно, че в Париж няма починал китаец от 60-те години до днес. По документи се води че 70-80-90 годишни китайци карат таксита, работят в строителството или извършват друга сериозна работна дейност. А иначе, документите от около 1900 година са смешна работа и трудно могат да се приемат като сериозен аргумент.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А, ама вие нищо не знаете! Аз съм най-върастната! Безсмъртна съм и съм на около 2 000 години. Бях приятелка на Клеопатра, обаче направих грешка и си оставих документите в Египет и да вземат някакви учени да ги приберат... и сега документите ми са в музея. И няма как да докажа, че аз съм най-възрастната! Ама вие май не ми вярвате, нали? Как да ви убедя?
11
3
 
6
 
! Отговори
КК преди 13 години
Явно това е хобито на Днес БГ ..... откривателство на старци
10
4
 
5
 
! Отговори
Gaskoing преди 13 години
Тя е казала за документите на баба си сигурно..!!!! нищо не може да е сигурно докато не покаже черно на бяло както ние имаме документи! може да е на 3000 години но да докаже!
9
2
 
8
 
! Отговори
Lestat преди 13 години
А бе вие всяка седмица откривате най-възрастната жена!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А не спорете, най-стария човек е Лили Иванова, обаче няма как да го докаже, защото документите и изчезнаха по време на Потопа.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обаче моите прабаби, две от тях починаха над 90, си имаха документи. Едната е родена през 1895, другата през 1897 г., българки си бяха и двете. Мен какво ме интереува, че сигурно и до днес в Екваториална Африка има хора, които не само нямат документи, но дори не си знаят и годините. В крайна сметка не става дума за материална облага, като нямаш доказателства за възрастта си, не участваш в изледването и толкоз.
6
3
 
9
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Анонимен 6, знаеш ли, когато тези хора са се раждали и в младите им години е било пълно се документи и се е водила най-строга документална отчетност. При това всеки е знаел да чете и пише поне на десет езика. Само да ти кажа, че една моя роднина е починала около 1950 година в София, България и е нямала лични документи никога през живота си.
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само едно ми прави впечатление, винаги претендентите за титлата са без или с нередовни документи. Кой го загубил по време на война, кой по време на земетресение, наводнение или нещо подобно... ама извинявайте и аз мога да твърдя, че съм на 200 години, ама нали трябват доказателства! Иначе направо да издирим Дънкан Маклауд, а? Ама сигурно и той няма документи.
4
1
 
14
 
! Отговори
si преди 13 години
много интересно щеше да е една снимка да сложите....
3
1
 
13
 
! Отговори
Bandit преди 13 години
Това просветление, което явно поддържаш отиди да го кажеш на родителите си "Гошко" !
2
6
 
9
 
! Отговори
Царицата преди 13 години
Ако тази жена живее в даоски манастир може и да е по-възрастна. Според тази религия, целта на живота е безсмъртието. Техните светци живеят над 150 години, а не като нашите да са нетленни (да не гният хиляди години).
1
12
 
11
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
"Старците държат много за....идеите си.Затова *** от Фигийските островиубиват собствените си...родители,когато остареят.Така те олесняват развитието,докато ние забавяме хода му,понеже от.....старците правим.....академици."Анатол Франс