ДНК тест показа: Хитлер имал и африкански корени

Учени са изследвали 39 роднини на Фюрера
24 авг 2010 14:04,
209
ДНК тест показа: Хитлер имал и африкански корени
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Възможно е Адолф Хитлер да е имал освен еврейски, също така и африкански корени, сочат резултатите от ДНК изследване. 

Проби от слюнка, взети от 39 роднини на Хитлер, показват, че нацисткият лидер може да е имал биологична връзка с расите, които се е опитал да унищожи по време на Холокоста, пише британският в. "Дейли телеграф".

Белгийският журналист Жан-Пол Мулдерс и историкът Марк Вермеерен са проследили роднините на Фюрера, включително и австрийски фермер, който бил негов братовчед.

Хаплогрупа E1b1b1 на У-хромозомите, която се появява в ДНК пробите, е рядка за Западна Европа и най-често се среща при берберите от Мароко, Алжир и Тунис, както и сред евреите ашкенази и сефаради, твърдят учените.

"Може да се направи извод, че Хитлер е бил роднина на хората, които е презирал", пише Мулдерс в белгийското списание "Knack".

"Резултатът е изненадващ", коментира Рони Декорт, специалист по генетика в Католическия университет Льовен.

Не за пръв път историци предполагат, че Хитлер е от еврейски произход. Баща му Алоис е бил незаконен син на прислужницата Мария Шикелгрубер и 19-годишен евреин на име Франкенбергер. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 13 години
Няма начин момчета и момичета. Живота е такъв и може да се вгледате във всекидневието. Сталин и Хитлер с анаправили индустрялен прогрес за сметка на обществото и на начина на живот. Всяко нещо си има и хубавите и лошите страни.
118
0
 
4
 
! Отговори
от Уикипедия преди 13 години
Някои историци разглеждат тюркски като езикова категоризация, а не като стриктно етническа такава. Това не е чудно, тъй като тюркските народи често се различават сериозно един от друг по външен вид, отразявайки изобилните преселения, завоевания и заселвания из цяла Евразия. По тази причина вече значителните проблеми, съществуващи при всяка расова класификация, са много по-трудни в случая с тюрките.Мнозинството тюркски народи, от бившите османски земи до западен Китай и от сибирските равнини до централен Иран, имат видими физически черти, вариращи от средиземноморски европеидни до северни монголоидни. Някои имат много светли черти, включително сини очи и русолява или червеникава коса, други са с определено северноазиатски вид, но могат да имат и сини или сиви очи.
117
0
 
12
 
! Отговори
РОА преди 13 години
Ако не беше революцията в Русия, сега руснаците нямаше да има кой да ги стигне.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mdaaaaaa, Fulera e chist arabin.. hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ebati prostacite
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно така. Лека поправка само, не е искал да завладява цяла Русия. И другото което е, че не е бил наивен, дори напротив, бил е голям реалист и аналитик. И все пак стигна далеч, там, където само Сталин успя да стигне и дори го надмина....то затова Америка така рязко смени политиката към СССР по времето на Сталин :) .....
114
1
 
5
 
! Отговори
istorik преди 13 години
Izliza che mrazim turcite poradi 30 % turski geni v kryvta ni.
113
6
 
2
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 13 години
В Българския език се използват съответно турски и тюркски и други думи със съответните корени.Това разграничение е изкуствено и не се прави от говорещите тюркски езици на други места. Разделянето е до голяма степен в резултат на сталинизма и, че преди основаването на Съветския съюз, името турски е използвано за всички тюркски народи като част от едно по-голямо семейство.
112
1
 
4
 
! Отговори
от 105 преди 13 години
Само не разбирам защо си сложил този ник, и тази картинка?За да дразниш българите ли?Ако искаш да ги дразниш, добре дразниш ги, и после?
111
5
 
2
 
! Отговори
не забравяйте преди 13 години
Хитлер бил направил Германия "мощен двигател на научно-техническия прогрес в световен мащаб"???Аман от промити мозъци като вас! Да, така е направил, а и Сталин е направил точно същото, ако не и повече, защото направо е прескочил 5-6 века развитие в СССР. Ама на цената на какво? Тия хора са поробили собствения си народ. Ако ти отнемат правата и правото да се изразяваш и работиш като роб ден и нощ и застрелват приятелите ти дали ще се радваш, че страната ти е "мощен двигател на техническия прогре
110
1
 
8
 
! Отговори
РОА преди 13 години
До 104Да, не съм чел "Моята борба" (освен оттук-оттам), но ти говорих за плановете на РОА.Хитлер наистина не е искал да освобождава Русия от комунизма, а да я завладее.Бил е доста наивен като цяло. Искал е да освободи Европа от властта на юдео-масоните.Но по негово време вече това е нямало как да стане.Последната държава реално бореща се с юдео-масонството е била Руската Империя (Сергей Нилус). Но след революцията вече няма толкоз силна държава, която да се противопостави на равините.Една демокрация, република не може да се бори с тях.
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"както и сред евреите ашкенази и сефаради, твърдят учените."То отдавна се знаеше за еврейските му корени. Нищо ново!!!И кво от тва?!Плюс това правилно е казал 108 - всички имаме африкански корени!
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво се пените за чужди народикой може да каже че е с чиста кръв ?никойна едни имличи на други не.с чиста кръв е този който не е правил изследванетолкова войни е имало кой победител кой победендецата са се раждали от победени майки и са носили гените на победителитеда се пъчиш единствено с пройзход значи си *** пилиран
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То само ника като му видиш .....
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Там е грешката на неграмотните, че се подвеждат и не правят разлика между тюрки и турци. Точно от това се възползват турците, за да прокарват идеите си.
105
1
 
4
 
! Отговори
do 107 преди 13 години
А ве ей до оня ден пищеше като закалан ,че си Турчин сега вече не си ай сиктир!
104
2
 
4
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Е, то всички имат африкански корени. Това е добре известен факт от сума ти време ... умирате да пишете глупости.
103
4
 
2
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 13 години
Не му обяснявай-няма да те разбере.Той е решил,че сме турци,нищо,че ние тази дума не я знаем.
102
1
 
9
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Е, то бива глупости, ама чак толкова. Като го няма Хитлер вече, кой знае какви роднини са му приписали. Срещат се абсолютни глупости - в т.ч. че бил внук на евреина Ротшилд, амо това не били баш евреи а почифутени хазари - и това е вид антисемитска пропаганда.Като загубиш една война, губиш всичко - всеки може да хвърли камък върху мъртвия Хитлер. А малко са се осмелявали да излязат срещу живия.Забравя се и това, че около него е имало хора, искрено посветени на едно дело за справедливост.
101
5
 
4
 
! Отговори
До 96 преди 13 години
То на турски такава разлика няма.Turk - тюрк, турчин.Една и съща дума с две значения.Не знам дали в Турция някой прави подобна разлика. Тюрк и турчин са като синоними.
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно е, ченеси чел Моята борба. Хитлер просто е искал добро за ГЕРМАНЦИТЕ. А това за освобождаването на Русия са глупости, да борил се е с марксизма и комунизма така както и Американците, но вкрайна сметка който и да е бил на власт в Русия, все тая, защото на Германия и е трябвало земя, а тази земя е само на ИЗТОК ! Просто чети . Едно със сигурност е ясно. Хитлер е бил най-честният политик, както за времето си така и до днес...а и за вбъдеще както изглежда.