ДНК тест показа: Хитлер имал и африкански корени

Учени са изследвали 39 роднини на Фюрера
24 авг 2010 14:04, Стела Стоянова
209
ДНК тест показа: Хитлер имал и африкански корени
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Възможно е Адолф Хитлер да е имал освен еврейски, също така и африкански корени, сочат резултатите от ДНК изследване. 

Проби от слюнка, взети от 39 роднини на Хитлер, показват, че нацисткият лидер може да е имал биологична връзка с расите, които се е опитал да унищожи по време на Холокоста, пише британският в. "Дейли телеграф".

Белгийският журналист Жан-Пол Мулдерс и историкът Марк Вермеерен са проследили роднините на Фюрера, включително и австрийски фермер, който бил негов братовчед.

Хаплогрупа E1b1b1 на У-хромозомите, която се появява в ДНК пробите, е рядка за Западна Европа и най-често се среща при берберите от Мароко, Алжир и Тунис, както и сред евреите ашкенази и сефаради, твърдят учените.

"Може да се направи извод, че Хитлер е бил роднина на хората, които е презирал", пише Мулдерс в белгийското списание "Knack".

"Резултатът е изненадващ", коментира Рони Декорт, специалист по генетика в Католическия университет Льовен.

Не за пръв път историци предполагат, че Хитлер е от еврейски произход. Баща му Алоис е бил незаконен син на прислужницата Мария Шикелгрубер и 19-годишен евреин на име Франкенбергер. 


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво сега, искаш да кажеш, че българите произлизат от турците!
Хахахахахаха, милият :))))
58
0
 
7
 
! Отговори
разгневена преди 8 години
Щом си "обяснявал" и използваш изрази като " изтъкнатия български историк", стана ясно колега че си обременен исторически. Какво ли се учудвам- Вера Мутафчиева, която написа "Кърджалии" обърна след това д..ирник и каза че в България не е имало турско робство а Османско присъствие, и че турците са дали тласък в развитието но на икономиката културата и просперитета на бъдеща България?! Те комунистите се въртят според вятъра.Бъди здрав.
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е чел "Моята борба" , знае закакво става въпрос и защо се забранява тази книга. Четете бе хора, после друг ви е виновен и все ви обирали,крали и лъгали. Ами образовайте се.
56
0
 
10
 
! Отговори
Arbeit macht frei! преди 8 години
Гадните ционисти готвят нова доза помия като отмъщение за обувната и козметична промишленост, която Х е развивал успешно навремето...
55
1
 
6
 
! Отговори
Баце преди 8 години
и кво излиза - че Ахмед Доган е прабългарин? ха.ха.ха.
потомък на хан Аспарух, а?
54
5
 
14
 
! Отговори
БОЙКО преди 8 години
ХАЙЛ ХИТЛЕР
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те разни пияници искаха да изкарат кланетата в Батак и Панагюрище за измислица, така че не виждам кво има да се връзваме на някви швейцарци.
Още повече, че от мен генетичен материал не са взимали, така че ако групата ***, които са отишли да изкарат някой лев са представителна извадка за БГ, още по-жалко за тези, които вярват в такива ...
52
3
 
17
 
! Отговори
VIP преди 8 години
Е,до сега за какъв не се опитваха да го изкарат тези *** - евреин,хомосексуалист,*** и тн.Истината е, че много рядко се раждат толкова велики хора - гении,като Фюрера.
51
5
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 8 години
Точно така,моето момче.Трябва всички да го разберат.Само това целя и нищо друго.
50
0
 
16
 
! Отговори
Баце преди 8 години
ейй, чудят се само как да очернат човека..
49
8
 
11
 
! Отговори
123 преди 8 години
Браво! Радвам се да видя човек със здрав разум.

Чисти нации няма,имената на народите са политически названия.Всички сме братя,независимо от раса,вероизповедание и националност
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е чудно как пускаш такива дълги постове?! А и някакси много прозира това което се опитваш да насаждаш със тези си кометари. Ясно е тази информационна агенциа днес.бг каква линия прокарва и на кого е..
47
10
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 8 години
Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.

Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...

Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.

М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,
46
4
 
7
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 8 години
Турците са генетичен микс от народите на анадола-тюрки,арменци,гърци,славяни,финикийци,хети и т.н.Плюс евреи и бербери.Общо 8 основни народа.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жълтинки :)

Белгийското списание "Knack" ... В превод ... нещо като "Цака". .... 'Шок" някакъв. :)

В добавка някакви си журналист и историк ( без докторат, иначе щяха да го упоменат за "тежест" ) разсъждават дълбокомислено за хаплогрупи, хромозоми, еврейски родове и други подобни.

Приятно четене!
Ама е за във влака, като ви омръзне кръстословицата ...
44
2
 
6
 
! Отговори
разгневена преди 8 години
До Кара Ибрахим Какви македонци те гонят бе чичо,македони се наричат, и как го изчисли този голям процент финикийци, а прабългарите ти са на нула? Аман от простаци неграмотни! И земи та махни Йоско Сърчаджиев че ми се драйфа! Само той трябва дя излезе сега и да се разреве пиянски! А твоят герой е българин помохамеданчен насила, прочети "Време разделно", ще ти стане гадно!
43
13
 
5
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 8 години
През 2009 г. публикации в медиите първо в Сърбия, а след това в Македония предизвикаха минискандал в България. Публикувани бяха изследвания на швейцарския институт Игенеа за генетичния произход на народите в Европа. Скандалът в България беше по отношение на това, че резултатите напълно противоречаха на национата митология – вместо смеска от прабългари (тюрки), славяни и траки, доминирана от славянския елемент, днешните българи се оказаха един от по-чистите народи в Европа – 50 % траки, малък процент славяни и нулев такъв от прабългарите.
Още по-дразнещо бе, че генетично македонците не само не се оказаха еднакви с българите, а се оказаха сериозно различни – при тях доминираха (антично)македонски, славянски и германски гени. Оказа се даже, че според генетичния профил българите са по-близки с албанците, отколкото с македонците. Самия факт, че швейцарците намират нещо като различен генетичен македонски профил, бе прието неприязнено. Та нали пишман историците тук последните години разправят, че не е имало отделен македонски народ през античността, ами хората, наричани и наричащи се македонци, са били гърци.
Тези неща дадоха началото на скандал в медиите, който обаче бързо заглъхна. Някак си българските историци се оказаха крайно несловоохотливи. Чуха се два гласа, че това бил скопски заговор против българщината, които предизвикаха присмех и реакция в някои медии, и всичко бе потопено в зоната на мълчанието.
Оказва се обаче, че и в България от известно време се правели подобни изследвания и техните резултати не противоречат с онези на швейцарците. Това е ставало в Националната генетична лаборатория в “Майчин дом” в София с ръководител проф. Иво Кременски.
И какво излезе дотук. Игенеа не са казали нищо, което българските генетици да опровергават. Напротив. И явно държавата не смята подобни изследвания за несериозни. Дори българското правителство е финансирало сходен проект по отношение на гражданите на Р България. Само май резултатите не са очакваните. Но генетиката не е история, където божидардимитровци да разточват кръчмарска логика за вътрешна консумация.
Може би е съвпадение, че проектът в България е започнат по време, когато в интернет стана популярно македонците да се аргументират с резултатите от техните генетични тестове, а резултатите на изследванията на швейцарците вече бяха известни (аз поне четох за тях преди повече от две години). Само че и изследванията в България дават резултати, които говорят, че съвременните българи съвсем не са продукт на прословутата смесица на прабългари, славяни и траки. И тук също така прозира и съответна разлика между българи и македонци независимо от общата паневропейска прилика.
Така изследванията на скелетите, извършвани от антрополозите, ясно показват, че в границите на България абсолютно доминират европейските расови типове (особено средиземноморският), докато монголоидните черти се намират главно сред тюркското население в Североизточна България (мястото, където някога са се населили българите на Аспарух) и в Кърджалийско. Към същото насочват и езиковите данни. Докато в съвременния български език има две или малко повече думи от прабългарския, в унгарския те са над 300. Т. е. унгарците имат 150 пъти повече езиково наследство от прабългарите, отколкото съвременните българи.
Защото последните наистина нямат нищо общо с прабългарите. Само са им присвоили името. Българската нация и съзнание сред славоезичното население в източната част на Балканския полуостров са резултат от процеси, протичащи през последните два-три века и нямат нищо общо с оригиналните българи, чийто наследници се намират днес сред турското население на Североизточна България и сред прогонените от България турци в Турция.
Обсадени от все по-големия брой данни от различни науки, самотно и жалко се инатят историците тип Божидар Димитров, но и тяхната конска опашка изглежда все по-проскубана и клюмнала.
И казаното дотук не е с цел да бъде обиден или унизен някого. Дори и науката окончателно да утвърди, че съвременните българи са едва вчерашно явление и че средновековните български държави не са техни - какво от това? Това не променя нито техните права да бъдат признати и уважавани като народ, нито правото им на достойно съществуване, нито правото им да се наричат българи, щом така са избрали. Същото обаче се отнася и до македонците!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така, но простотията и неграмотността са масово явление. Четенето не е за всеки ..както изглежда по кометарите.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стана ми интересно твоето изказване до момента, в който написа "древните македонци". Такъв род няма. Македония е населена с българи и е политически разцепена от България на Берлинския конгрес. След това хора като Гоце Делчев и Яне Сандански са искали свобода на българите (забележи) в Македония, тъй като тази територия е останала под турска власт.
Оттам цялото ти изказване отива директно в кофите :) Добър опит все пак ;-)
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най-смешната и измислена статия която съм чел в последните 20 години. Явно *** са много щом подобни простотии се тиражират.