Китаец дарява $735 млн. за благотворителност

Азиатецът се присъединява към инициативата на Бъфет и Гейтс
7 сеп 2010 22:00, Елка Василева
28
Китаец дарява $735 млн. за благотворителност
Уорън Бъфет. Снимка: БГНЕС

Китайският милиардер Чен Гуанбяо е решил да завещае цялото си състояние за благотворителност, съобщи агенция „Синхуа“.

Така Гуанбяо стана първият бизнесмен в Китай, който се присъедини към инициативата The Giving Pledge на инвеститора Уорън Бъфет и на създателя на Майкрософт Бил Гейтс.

Състоянието на Чен Гуанбяо, който е председател на борда на директорите на Jiangsu Huangpu Renewable Resources Utilization, се оценява на над пет милиарда юана (735 милиона долара).

Бъфет и Гейтс се очаква да посетят Китай в края на септември и там да се обърнат към местните богаташи с призив да дарят средства за благотворителност.

Lenta.ru припомня, че през юни тази година Бъфет и Гейтс призоваха американските милиардери да дарят поне половината от богатството си за благотворителност.

Още по темата

Организаторите на The Giving Pledge не планират лично да разпределят дарените средства, като целта на кампанията е да бъдат убедени най-богатите американци публично да заявят намерението си да станат филантропи.

В началото на август към инициативата The Giving Pledge се присъединиха още 38 милиардери от САЩ. Сред тях са режисьорът Джордж Лукас, кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, основателят на компанията CNN Тед Търнър, филантропът Дейвид Рокфелер, съоснователят на Майкрософт Пол Алън и много други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
oryhfrtb преди 13 години
mvYcqo <a href="yjnuvotwtmkl/">yjnuvotwtmkl</a>, [url=pqmnbvmyryjt/]pqmnbvmyryjt[/url], [link=izpdhncrkedj/]izpdhncrkedj[/link], tvyohlcvvdcw/
27
0
 
0
 
! Отговори
iajwbfhzl преди 13 години
Z7ZJ3c <a href="xgztehhctagt/">xgztehhctagt</a>, [url=afknpjicygqw/]afknpjicygqw[/url], [link=zylcrwjbpyvi/]zylcrwjbpyvi[/link], gkulwszxqkga/
26
0
 
0
 
! Отговори
hvowkuoqxf преди 13 години
jAcf7c <a href="ygdwxntfecys/">ygdwxntfecys</a>, [url=ixirwrfkorif/]ixirwrfkorif[/url], [link=xjwxbvpojirn/]xjwxbvpojirn[/link], lxgovufoaygw/
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия като споменатия по-горе , дето навремето си продадоха душичките на мамона ,за власт и пари днес,усещат ,че идва време за плащане на сметката и бързат да се праваят на дарители и добрички ,че рогатия дава земни благинки ,но накрая пък винаги следва страшното Божието възмездие.
24
0
 
3
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Овчаров,Петков,Ването Костов и Велчеви да вземат пример и да да рят част от гепеното.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za men lichno e istinski milarder spechelil po chesten nachin i jivesh dosta skromno ne e kato RUSKITE PRESTAPNIZI MILARDERI KOITO S KRADENITE PARI KOPUVAT GIGANSKI ZAMAZI NA VAN,JAHTI I DR RABOTI
22
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Да сте чули от времето на братята Евлоги и Христо Георгиеви някой българин да е правил подобно нещо - не сте чули, защото никой не го е правил.Прав е Петко Славейков:Не сме народ, не сме народ, а ***, хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме...и т.н.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Eех, дребни душици сме българите, като чета коментарите тук!Затова ще си останем и дребен и малък народ!
20
2
 
1
 
! Отговори
Real преди 13 години
koito ima dava taka e i sus Real i Man City davat na po bednite clubove golemi pari za da vadqt novi igrachi ili za zaplatite na igrachite im, a taka davat i shans na nqkoi da si sbudnat mechtite, da vzimat hubavi pari i da igraqt na visoko nivo, a nqkoi gi pluqt che ne bili igrali... kvoto igrali igrali vie kato nqmate puknat grosh kvo igraete toto li ? evala na choveka za darenieto sega nqkoi shte imat hrana a ne parite da stoqt v nqkva banka
19
6
 
2
 
! Отговори
asdgqw преди 13 години
Явно много хора е погазил докато спечели тези пари и има малко съвест.
18
5
 
0
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Бре ,ми като вземете толкоз пари,ко'шги праите бре?Дан земити да ги турнити за тщфлек ей!
17
1
 
2
 
! Отговори
Лари преди 13 години
Независимо от всичките клаузи и разпредел на парите на този човек,все някяква част ще стигне до идеята му и до тези които наистина се нуждаят,другото отива винаги о призначение
16
2
 
3
 
! Отговори
Васил Божков Черепа преди 13 години
И аз съм милиардер, и с удоволствие ще им дам половината от голата си опашка. Да дойдат да си я вземат.
15
2
 
0
 
! Отговори
На дали преди 13 години
А,сефте комендантски!Много ясно е че безплатен обяд няма,щом ще даряват пари;значи ще приберат двойно !!!!
14
3
 
2
 
! Отговори
Не падаме от Марс преди 13 години
"Не падаме от Марс"
13
4
 
8
 
! Отговори
въпроси преди 13 години
Помислете си защо само американци искат да дарят част от парите си в някакъв фонд,който ще се занимава с нещо си.Дали това е най-мирната и благородната страна на света?Или има скрит замисъл?Въпросите ми са риторични(т.е. с ясен отговор).
12
4
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Уорън Бъфет твърди че населението на света трябва да се редуцира с 90%,защо не се самоубият с Бил Гей двамата и да дадат пример!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
П.С.Също така Карлос Слим каза,че той дарява всяка година пари и не е нужно човек да влиза в някакъв фонд за да дарява пари.
10
1
 
9
 
! Отговори
Карслос Слим преди 13 години
Най-богатия човек в света,Карлос Слим си го каза почти в прав текст.Няма да давам пари за фонд с неясна цел,като не е сигурно как ще се управляват тези огромни средства.
9
3
 
10
 
! Отговори
Да да преди 13 години
Да да,инициатива за "благотворителност" има ли някой наивник,който да вярва на тази благотворителна инициатива?