Качински предупреждава Европа за руската заплаха

Русия възстановява сферата си на влияние в Европа, смята полският консерватор
1 окт 2010 16:25, Елка Василева
142
Качински предупреждава Европа за руската заплаха
Снимка: БГНЕС

Лидерът на полските консерватори Ярослав Качински отправи критика към останалите страни от ЕС и САЩ за „липсата на ответна реакция на неоимперската външна политика на Москва“.

Статията под заглавие „Съюзници и ценности“ беше публикувана на сайта на партията „Право и справедливост“, начело на която е братът близнак на загиналия полски президент Лех Качински.

Според последователния критик на Москва Ярослав Качински влиянието на САЩ в Европа намалява, а се наблюдава процес на постепенно възстановяване на сферата на влияние на Русия, която той смята за идеологически наследник на СССР, посочва ВВС.

„Сега станахме свидетели на опити за намаляване ролята на нашия регион в Европа. Подобни действия са подарък за държавите, които не признават демократичните ценности и правата на човека. Те могат да ни се струват привлекателни бизнес партньори, но те не споделят ценностите и стандартите, които преобладават в евроатлантическото политическо пространство“, се казва в статията.

Качински смята, че разширяването на икономическото сътрудничество на най-големите европейски държави с Русия заплашва да има сериозни политически последици и намаляване значението на ЕС.

Опозиционният политик, евродепутатът Ришард Чарнецки, написа в блога си, че статията е била изпратена на всички евродепутати и дипломатите, акредитирани в Полша, а също на полските мисии в редица страни.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Ярослав Качински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Нина преди 13 години
През последната една година бяха подписани множество договори с държави от континента. Търговски договори с Германия, Франция, Полша, Чехия, която пък заяви и желание за атомна централа, Дания, Белгия, Финландия, която пък заяви, че ще направи руският език официален в южната част на страната, с Украйна, Индия, Китай, Иран и Южна Америка не ги броя.
61
1
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Да, въпреки че на изборите полският народ ясно показа, че иска промяна в геополитиката, явно им писна от САЩ, този Качински загуби катастрофално изборите и нищо чудно няма в това. Сега взаимоотношенията Русия-Полша са повече от приятелски и добри. Народът е доволен от това очаквано сближаване, което бе обещано от новия президент още преди изборите. Полша се превръща във все по-добър партьор на Русия.
60
0
 
2
 
! Отговори
чечня преди 13 години
всъщност доста странно темата отскочи към чечня) а уж започна с Полша и Русия. Знаете ли кое оръжие плащи 2 едновременно? Празната пушка). Та Полша е като пушка дет плаши 2)
59
0
 
3
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Да, така е. Неведнъж са откривани зимни енатовски екипиравки в Чечения, в така нар. Волжска България действат терористични организации. Местните хора много добре знаят кой ги спонсорира.
58
0
 
3
 
! Отговори
Нина преди 13 години
И какво? Ще им изпратите Дянков за министър ли:))) Справя се ОК, съсипа Грузия, сега България и Волжска Б-я ще оправи:)) Ако не искат доброволно имабомби за тази цел
57
0
 
4
 
! Отговори
чечня преди 13 години
между другото- Чечня е доста богата на петрол , така че америнахаканците преследва 2 заека-дестабилизация на конкурент в геополитиката и естествено -петрол
56
1
 
2
 
! Отговори
нина преди 13 години
Има федерални закони. Ако България е позволила двойно гражданство за турци, ***, арменци и т.н. В РФ подобно положение не съществува, а и самите те не искат отделяне. Вече написах защо! Знаят, че веднага ще попаднат под ударите на САЩ, а там има само едно-експлоатация и съсипия до ддупка-примери- Ирак, Грузия, Афгана и т.н.
55
0
 
0
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Чечения на български, Чечня или Ичкерия още. Все тая:)
54
2
 
2
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Нинче има достатъчно материали в и-нет, и това което пишеш са пълни глупости, невиждам какво общо има защитата, с лишаването от право да напишеш националноста си такава каквато е ??? но сигурно това е някаква разновидност на руската "демокрация", а иначе рано или късно Казан с района ще се отдели от Русия независимо от риването на Кремъл :)))) и не намесвай религията тук, защото т.н. Волжки Българи са едни от най-слабо религиозните общности в русия
53
1
 
1
 
! Отговори
чечня преди 13 години
не че се заяждам-само като информация - ЧЕченска авт. реп., някак ми присяда това чичения . А руснаците и викат-чечня
52
0
 
3
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Всъщност имах една приятелка от този район, казваше се Раиса, на която вече загубих кординатите. Тя казваше, че силата е във федерацията, а не в разделението. Говорили сме дълго за опитите за атентати на територията на федерацията. Самата тя каза, че тези организации се спонсорират от САЩ-тези хора не са така глупави, както ги мислите.
51
0
 
2
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Тази федерация е прекрасна, а хората са невероятни. Искат спокойствие, нищо повече. Не искат външни намеси, справят се сами, скоро е имало атентат там от крайни ислямисти, местнатамилиция сама разби терористичната организация и извърши арестите без да търси помощ от Митрополията така да се каже. Естествено получават и секретна информация от ФСБ и ГРУ.
50
0
 
4
 
! Отговори
тетака преди 13 години
интереса на Щатите изцяло се покрива от Турция, ние сме така-пълнеж. А малка държава трябва да си гони интереса с помощта на заинтересована голяма такава.Какво и е лошото на Русия? Още повече че тя дава доста по голяма свобода и самостоятелност на по-малките ако я сравним със Щатите
49
2
 
3
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Да, веднага ще отговоря. Това се прави от местната власт с една единствена цел-защита на федерацията от дестабилизация. За разселвания не съм чувала да е имало, но там се приплитат много чужди интереси, най-вече американски. Искат да дестабилизират района и да направят ако може една втора Чичения, после да я "демократизират" и ограбят по подобие на Ирак и Афганистан. Местната власт ясно осъзнава тази опасност и предпазва района от дестабилизация. Хората искат мир и спокойствие, не америк. ботуш
48
0
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
а ся ни кажи защо не им се разрешава да се самоопределят като българи, ами ги пишете казански татари ???? збаеш ли колко има разселени из сибир само защото са искали да се пишат булгари ????
47
5
 
2
 
! Отговори
Захарий Стоянов преди 13 години
По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълнеПолша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села.
46
2
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Що се касае до волжските българи-те са добри мюсюлмани, много от тях заемат високи държавни постове в Руската федерация. Една от най-спокойните мюсюлмански федерации, местната волжскобългарска власт предприема енергични действа в борбата с тероризма и предотвратява успешно заговори за атентати. Местна корупция сред властта там не се забелязва. За мен са достойни хора, професионалисти, не само в борбата с тероризма.
45
7
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
Не се е случило нищо такова. А когато България се изчисти от руската пета колона, ще отпаднат всякакви опасности.
44
1
 
6
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Никой няма нищо против Монголия. Всъщност Русия я освободи от Китай. Благодарение на Русия съществува такава държава като Монголия.
43
1
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Нинче я кажи сега колко демократични са руснаците и руската държава към Волжките Болгари ?