Качински предупреждава Европа за руската заплаха

Русия възстановява сферата си на влияние в Европа, смята полският консерватор
1 окт 2010 16:25, Елка Василева
142
Качински предупреждава Европа за руската заплаха
Снимка: БГНЕС

Лидерът на полските консерватори Ярослав Качински отправи критика към останалите страни от ЕС и САЩ за „липсата на ответна реакция на неоимперската външна политика на Москва“.

Статията под заглавие „Съюзници и ценности“ беше публикувана на сайта на партията „Право и справедливост“, начело на която е братът близнак на загиналия полски президент Лех Качински.

Според последователния критик на Москва Ярослав Качински влиянието на САЩ в Европа намалява, а се наблюдава процес на постепенно възстановяване на сферата на влияние на Русия, която той смята за идеологически наследник на СССР, посочва ВВС.

„Сега станахме свидетели на опити за намаляване ролята на нашия регион в Европа. Подобни действия са подарък за държавите, които не признават демократичните ценности и правата на човека. Те могат да ни се струват привлекателни бизнес партньори, но те не споделят ценностите и стандартите, които преобладават в евроатлантическото политическо пространство“, се казва в статията.

Качински смята, че разширяването на икономическото сътрудничество на най-големите европейски държави с Русия заплашва да има сериозни политически последици и намаляване значението на ЕС.

Опозиционният политик, евродепутатът Ришард Чарнецки, написа в блога си, че статията е била изпратена на всички евродепутати и дипломатите, акредитирани в Полша, а също на полските мисии в редица страни.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Ярослав Качински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този качински да се качва на самолета ,и да се съюзява с С. корея.Колкото и да де искат да си признаят ,Русия е фактор на света , и много неща зависят от нея .
1
35
 
15
 
! Отговори
българин преди 13 години
Ето един ДОСТОЕН ПОЛИТИК. В България, такива в същност няма (има, само на думи). Затова, поляците ща напредват, а ние ще затъваме в прегръдките на Русия. Къде сте, червени ***, в тоя червен "форум", заквичите и загрухтите, колко долен бил Качински, как в Русия вече нямало комунизъм, колко хубаво можем да си живеем с газа и атомни електроцентрали и пр. от тях, колко са лоши американците, как умните европейци, турци и араби правят достлук с Русия, а ние - не, за американския хатър? *** мръсни!