Канада предвижда по-твърд закон срещу имиграцията

Премиерът Стивън Харпър смята, че сегашното законодателство не е достатъчно
Обновена: 8 окт 2010 09:37 | 8 окт 2010 09:37,
3
Канада предвижда по-твърд закон срещу имиграцията
Стивън Харпър. Снимка: БГНЕС

Канадският премиер Стивън Харпър заяви, че правителството ще внесе скоро проект на закон за справяне с нелегалната имиграция в отговор на пристигането на товарните кораби с тамилски бежанци.

Харпър смята, че сегашното законодателство не е достатъчно, за да предотврати трафика на хора, който "ще нараства през идните години, освен ако не въведем сериозни промени в нашия закон, за да ги възпрем".

Правителството ще предложи промени в имиграционния закон, "целящи да възпират подобен вид поведение, което за повечето канадци е напълно неприемливо".

492-ма тамили бяха задържани след пристигането им през август на борда на MV Sun Sea. Други 76-има бяха арестувани през 2009 след пристигането им в Канада с друг кораб.

Канада и Шри Ланка се опасяват, че сред имигрантите може да има членове на Тамилските тигри, забранени в Канада като терористична организация преди разгрома им от правителството на Шри Ланка.

Трети кораб с тамилски имигранти е на път за канадските брегове.

Канадските власти се опитват да го проследят, като използват сателити и високотехнологични методи за подслушване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Шри Ланкаканада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе те тия до преди 2-3 години викаха куцо и сакато да живее в Канада..а сега нещо се дърпат...какво ли ги е накарало да променят политиката си?
2
0
 
2
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
ЕЖЕГОДНО между 70 000 и 90 000 граждани на САЩ се преселват в Канада в търсене на по добри условия на живот. Още по-голям брой американци се изселват по същите причини от САЩ и се заселват в други страни, като най-предпочитани са Австралия, Нова Зеландия, Караибските острови, Аржентина, Чили, Бразилия, а от Европейските страни най-предпочитани са Англия, Франция и Испания.
1
1
 
2
 
! Отговори
тамилски тигър преди 13 години
ИБАФТИ АМУДЖИТЕ ДЕ СА СЕ НАСОЧИЛИ ДА ГИ ПОТОПЯТ В ОКЕАНА!!!!!!!!!!!!!!