Qantas откри "малки отклонения" в двигателите на А380

Удължена е забраната за полети с тези самолети
Обновена: 8 ное 2010 09:47 | 8 ное 2010 09:46, Елка Василева
3
Qantas откри "малки отклонения" в двигателите на А380
Алън Джойс. Снимка: БГНЕС

Австралийската авиокомпания Qantas, която реши да извърши проверка на част от своята флотилия, след като миналата седмица един от нейните лайнери извърши аварийно кацане заради отказал двигател, откри в двигателите на отделни самолети „малки отклонения“, съобщи РИА Новости, като се позова на сайта на австралийската телевизия АВС.

„Открихме малки отклонения в три двигателя: имаше масло там, където не биваше да има“, уточни генералният директор на авиокомпанията Алън Джойс.

Той допълни, че проблемът вероятно е в некачествени материали или в недоработена концепция на двигателя, тъй като самолетите са били „съвсем нови“.

Освен това стана известно, че Qantas е решила да удължи забраната за полети на лайнерите А380 с още 72 часа. „Qantas няма да върне в експлоатация своите самолети А380, докато не бъде убедена, че проблемите са установени и отстранени“, се казва в официално изявление на авиопревозвача.

Още по темата

NEWSru припомня, че миналия четвъртък самолет  Airbus A380 на компанията Qantas, на борда на който имаше 459 души, извърши аварийно кацане в Сингапур поради технически проблем с един от четирите двигателя.

Веднага след това авиокомпанията спря полетите на всичките си шест самолета А380, за да бъде проверено състоянието им. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Онанимен преди 13 години
Тия са егати компанията, то не бяха валящи куфари от небето, пътници потрошени от внезапно пропадане на самолета поради грешка в датчици, сега и двигатели.
1
1
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
добре че се оправиха с стачките преди време. С това ще се оправят лесно и няма да има грижи ;-)