В Полша откриха най-голямата статуя на Христос

Монументът е висок 51 метра и се извисява на 16-метров хълм
Обновена: 22 ное 2010 11:35 | 22 ное 2010 11:13,
61
В Полша откриха най-голямата статуя на Христос
Статуята на Иисус Христос в Свебодзин, Полша (вляво), и на Христос Спасител в Рио де Жанейро, Бразилия. Снимка: БГНЕС

В полския град Свебодзин, разположен в западната част на страната, с тържествена церемония в неделя беше открита най-високата в света статуя на Иисус Христос.

Още по темата
Общата височина на монумента, осветен при голямо струпване на вярващи и католически свещеници, е 51 метра. Без пиедестала и короната самата статуя има височина 33 метра, което символизира годините, които е преживял Христос на Земята.

Досега рекордът принадлежеше на 38-метровия Христос Спасител в Рио де Жанейро. В Бразилия паметникът стои върху 700-метров хълм, докато полският му аналог се извисява на върха на 16-метров хълм.

За плановете по строежа на рекордно високия Иисус Христос в Свебодзин се знае още от 2007 г. Местните хора се надяват, че монументът ще привлича туристи и поклонници, което ще повдигне икономическия ръст на региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
11
 
! Отговори
Докинс преди 13 години
Поредните религиозни и егоцентрични глупости, базирани на ретроградно суеверие и *** догми; човечеството е тъпкано със зомбита, които се кланят на въображаеми идоли и оправдават престъпленията, фанатизма, (а)морала, глупостта и лицемерието си с фентъзи сюжети. Жалко.
15
3
 
13
 
! Отговори
Антихрист преди 13 години
"И един ден хванах една ееей толкова голяма риба."
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Асково пък е най- голямата на Дева Мария.
13
10
 
14
 
! Отговори
турист преди 13 години
не ми харесва тая статуя с тая глупава "златна" корона, и тия поляци не ми харесват с това глупаво мерене на п...и...
12
0
 
8
 
! Отговори
Р. но не Овч. преди 13 години
А колко е голяма вярата на християните?
11
8
 
5
 
! Отговори
ДАЛИ преди 13 години
След смъртта на президента,поляците явно се чувстват прокълнати и затова се е стигнало до това решение.
10
5
 
11
 
! Отговори
дава ми се да знам преди 13 години
Както казва номер 7 - състезание кой е по-по-най , ако хората бяха толкова вярващи,светътнямаше дае толкова престъпен
9
16
 
11
 
! Отговори
Антихрист преди 13 години
Стара новина за минало величие.А паметникът на армията никой няма да го пипа. Руснаците поне са направили туй-онуй за нас. Тоя труп какво е направил, освен да предизвиква религиозни конфликти?
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Gospod ne ni obicha zashtoto chisto i prosto takyv nqma.
7
19
 
11
 
! Отговори
ФФФ преди 13 години
КОМЕДИЙНО КАТОЛИЧЕСКО ШОУ,ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ ФАНАТИЧЕСКИ РЕЛИГИОЗНИ КАТО ИСЛЯМИСТИТЕ,РЕЛИГИИТЕ СЪЗДАВАТ ВОЙНИ,УБИЙСТВА И ПОСЛЕ ХОРАТА СТРАДАТ ТОВА Е МНОГО ЛОШО ЗА СВЕТА.НАШИЯТ БОГ Е ТАНГРА,А ЧДЕ МАСОНСКИТЕ *** САНИ НАЛОЖИЛИ ТЯХНИЯ БОГ С ПОМОЩА НА ТЪПАНАРИНА ЦАР БОРИС 1 ИСТОРИЯТА ПОМНИ ГЛУПОСТА НА БЪЛГАРИТЕ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТЪРСИМ ОТ ОКОВИТЕ НА ЮДЕ-МАСОНИТЕ.
6
17
 
21
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Крайно време е и в София да се издигне монумент на Исус Христос - там,където сега се намира паметникът на съветската армия.Този паметник да го преместят някъде другаде,не казвам да го унищожават.Обикновеният руски солдат е водил Отечествена война и едва ли е имал хабер от шашмалогиите на великите сили.Само че тук, в България не е воювал през 1944 г.Редно е най-внушителният монумент в столицата да е на Исус Христос - ние сме част от християнския свят!Ако това плаши някого,нека да е на кан Аспарух
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма работа-щели да привличат туристи?!Колко човека ще го видят?Ние си избрахме доносник за президент и цял свят го видя,а пък и той доста пообиколи,зер някъде ако е останал някой неразбрал да се изложи и там!
4
1
 
24
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Ама това е новина от преди месец.
3
4
 
26
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
"Местните хора се надяват, че монументът ще привлича туристи и поклонници, което ще повдигне икономическия ръст на региона."Не е само това - поляците са исински вярващи, не вдигат монумента за да печелят, а за да са покровителствани от Исус и за да му засвидетелстват своята почит...Нищо общо и тук с нас - нащите църкви се превърнаха в търговски дружества, а свещенниците станаха търговци на погребални и духовни услуги...каквато държавата, такава и църквата !
2
5
 
23
 
! Отговори
попа преди 13 години
Ние пък ще си реставрираме мавзолея.----------------------Може и една мумия да сложем вътре и да и се кланяме, както правехме преди. После се чудим защо Господ не ни обича.
1
3
 
23
 
! Отговори
Вежди преди 13 години
Ние пък ще си реставрираме мавзолея.