Стив Джобс излиза в отпуск по медицински причини

Акциите на Аpple паднаха рязко след новината
Обновена: 19 яну 2011 14:47 | 18 яну 2011 13:43,
39
Стив Джобс излиза в отпуск по медицински причини
Стив Джобс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шефът на Apple Стив Джобс обяви, че бордът на директорите на компанията е одобрил да вземе отпуск по медицински причини, за да се концентрира върху здравето си, предаде Ройтерс.

След новината акциите на Apple паднаха със 7% на фондовата борса във Франкфурт.

„По мое желание бордът на директорите ми разреши да ползвам отпуск по медицински причини, за да мога да се фокусирам върху здравето си. Ще продължа като главен изпълнителен директор и ще участвам във важните стратегически решения за компанията“, посочва Джобс в писмо.

По време на отсъствието му главният оперативен директор Тим Кук ще отговаря за ежедневните операции на компанията, посочва Джобс в изявление за медиите.

Той не уточнява за какъв период ще бъде в отпуск, но казва, че се надява „да се върне веднага, щом е възможно“.

Джобс се оттегли от задълженията си през януари 2009 г. поради здравословни причини, въпреки че продължи да участва във важните за Apple стратегически решения. Тогава отново Кук пое управлението на компанията.

По време на отпуска Джобс претърпя трансплантация на черен дроб и се върна в Apple в края на юни 2009 г.

Apple трябва да обяви резултатите за четвъртото тримесечие след затварянето на пазара във вторник.

Още новини от Комуникации

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: appleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
ьааьаьаь преди 13 години
Колкото по прос народа по света става и го мързи, толкова повече пари ще прават. Браво им казвам 6 милярда за 3 месеца добре се работи
37
4
 
0
 
! Отговори
Д-р Ябълков преди 13 години
Охоооо, черно дробче ще инсталираме а?Ами който е продал много ябълки и после с парите си е купил ичкия така става.Направо неговите хора да му инсталират новата версия на дроба.Щом от 2009 е почнал да се лекува...Само ябълков щрудел няма да помогне.Успех с пръскането и полирането!!!
36
4
 
6
 
! Отговори
kasandra преди 13 години
Е па тоа ако земе да се тръшне, и айдеее ... загниха огризките.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещата им са ниетина безбожно скъпи, но един път щом ги ползваш не можеш да ги оставиш. Просто не сте опитвали повечето. Не казвам, че Уиндълс е *** или, че няма по-хубави телефони от айфона, но не можете да отречете, че всичко на Apple е направено изключително интелигентно и прецизно. А иначе дано се оправи човека, няма втори като него в този бизнес.
34
8
 
5
 
! Отговори
MacBook Air преди 13 години
Не мога да си представя да се върна към фрашкания с бъгове и вируси, излишно усложнен, влудяващо неефективен Прозорец. Пожелавам на всички да минат на Apple - това не е просто система, това е откровение!
33
9
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Apple е 1 !
32
2
 
9
 
! Отговори
Пич преди 13 години
A чакай сега, кой е казал, че ще го тестваме с Уиндоус? Дай да тестваме с Линукс или ФриБСД? Те миличките си инсталирали Юникс на хардуер за 3000 лева и викат - дай да сравняваме КПД с Уиндоус. Много сте хитри феновете на Ябълката ...
31
5
 
1
 
! Отговори
Apple Rulz преди 13 години
Три пъти и то не зради проблеми, а от любопитсво. последният беше защото излезе снежинката и то не е точно преисталиране. А с прозорците какво е... Ако ти е пиратски на на всеки 6 месеца почва да се сбъгясва... И аре наново...
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И колко пъти си преинсталирал МАК ОС че ми говориш ?
29
7
 
3
 
! Отговори
Snow Leopard преди 13 години
Добре. гредай си красивите планини и небе и си натискай alt+ctrl+del ОС на Мак е в пъти по-бърза, производителна и функционална от седмицата примерно, да не говорим за глистата, ХП беше що годе прилично, но една ОС с три сървиз пака.. не ми я хвали...
28
7
 
1
 
! Отговори
Apple Rulz преди 13 години
Хахахах абе джамджио. Не ти говоря за хардуеър, а за КПД ако се сещаш какмо имам предвид. Идеята е че Мак-а с много по ниски параметри върши много повече работа, защото системата е асемблирана и не се налага да се търсят драйвъри и т.н. Там нещата са правени едно за друго, а не като бозата на Били Крадеца. Където при всяко онсталиране трябва да търсиш драйвъри за всичко.
27
3
 
7
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Хайде сметни един четав лоп "Какво значи "четав лаптоп"!? Смятам един "четав лаптоп" със същия хардуер като Macbook и пак не го докарвам до 3000 лева. За софтуера какво да смятам, че не разбрах?! На мен не ми се плаща за светещата емблема на Apple, сори.
26
3
 
1
 
! Отговори
Apple Rulz преди 13 години
Толкова и разбираш.Хайде сметни един четав лоп топ с платен оригинален софтуеър дали ни те излиза около 2000 лева... А на пича отдолу за саревиза. Моят лаптоп го отворих, прецаках му панела и ми го смениха абсолютно безплатно, защото на панела гаранцията била доживотна.
25
3
 
6
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Е да де, за цена от 2000-3000 лева то оставаше и да няма производителност. Това все едно да направиш кола с разход 20 на 100 и да кажеш - "Е няма толкова мощна кола". Apple продават скъпи и напомпани джаджи. Хората се интересуват от един друг параметър - цена/качество. Там Apple не са особенно силни и за това си остават елитна марка за хора, които искат да се отличават от другите и имат пари за харчене.
24
4
 
5
 
! Отговори
apple fanboy преди 13 години
БРАВО САМО ТАКА!няма тъкъв сервиз като техния- купих си преди време iphone още беше нов и дадох около 2000 лв за него... не е като сега iphone модел на 3 години е само 800 лева та...бачках с него малко и се счупи... и можеш ли да си представиш! отидох в магазина и ми го смениха с НОВ! това никоя фирма няма да го направи- ще има да ходиш по сервизи ... докато ти го оправят!Apple Rulz!!
23
9
 
3
 
! Отговори
Apple Rulz преди 13 години
Чета и се смея на феновете на прозорчетата или на пингвините. Няма по-продуктивна машина от ябълката. Това което глистата и 7 цата се опитаха да направят като визия и призводителност аз го надминавам с 13 инчовото си ПВЦ което е 2 GB RAM и е на 3 години... An Apple per day keeps Windows AwayКотките просто изпочупиха прозорците...
22
2
 
28
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Този човек е гений, дано да се оправи по-бързо! Успя да зомбира доста от техническо неограмотените хора по целият свят до такава степен, че да му купуват Iнещата на пет пъти по-висока цена, отколкото струват в действителност, само заради лъскавата опаковка и отхапаната ябълка върху нея...Жив и здрав да е, така се прави бизнес! Гений!!!
21
4
 
2
 
! Отговори
mean преди 13 години
В Нубия OSX може и да е продуктивна ;)Лично аз не бих дал някакви си 2 000 паунда за някъкъв лаптоп със светеща ябълка, бих ги дал за както пише фена на Apple (ном.9) за Sony Vaio и то за 2 бр. !!П.С. И аз нехаресвам HP, но пък има доста по-добри марки .... Alienware, XPS на Dell, Vaio, Acer (имат и тези доста добри машинки) :)
20
4
 
1
 
! Отговори
Нубиеца преди 13 години
5, така е, но все пак филма отразява първия период на епъл и джобс. не може да се отрече, че когато той се завърна нещата се промениха и джобс направи епъл това, което сега е. епъл не произвежда хардуер но прави дизайн на хардуер, което както се вижда е по-голямата работа. делл, хп? какво произвеждат? аз ползвам епъл защото ОСХ ме прави по-продуктивен и ми доставя по-голямо естетическо удоволствие. епъл е скъп в бг понеже няма техен магазин. и определено не плащам такса ползване!! утф?
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото и да дрънкате тука , тоя човек е направил от едно нищо , нещо голямо, неговия живот не може да го изживеем такива като нас , ако ще и 500 години да живеем. Затова : Уважение към такива хора!