Ожесточени сблъсъци в центъра на Кайро

По последна информация ранените са над 500
59
Ожесточени сблъсъци в центъра на Кайро
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ожесточени сблъсъци има в района на площад Тахрир в центъра на Кайро между поддръжници и противници на президента Хосни Мубарак, съобщава CNN.

Според телевизията на мястото на сблъсъците са се чули и изстрели.

Привържениците на президента Хосни Мубарак избраха ново място за пропрезидентската си демонстрация - булевард в престижния квартал на Кайро "Мохандисин", предаде Асошиейтед прес.

Там те организираха митинг в защита на държавния глава, който е първият подобен след девет дни на протести за свалянето му.

Тази демонстрация протече мирно за разлика от случващото се на централния площад на Кайро "Тахрир".

Там противници и привърженици на Мубарак влязоха в ожесточени сблъсъци и по последни данни ранени са най-малко 500 души, предаде Франс прес.

Това принуди полицията да се намеси със сълзотворен газ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шш...Полковника ! Много мачкаш, много се ежиш ! Я по спокойно ! Пий си хапчетата и *** да си играеш на танкове с другарчето !
50
2
 
5
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Какви революционери,какви 5 стотинки, с тази робска психика?!Ние се въртим, като фурнаджийска лопата или, от където духа вятъра!
49
1
 
9
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Синовете на т.н. "борци против фашизма и капитализма", изведнъж се оказаха борци против комунизма!
48
2
 
4
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 47 Полковник от ДС ..че не си полковник не си тои никога няма да напише тия простотии но ще ти отговоря като на Полковник от ДС ...................................бачкал съм с вас доил съм ви колкото си поискам проблема при комунистите и техните бизнесмени е само един НЯМАТЕ ФАНТАЗИЯ НЕ МОЖЕТЕ ДА ТВОРИТЕ затова са ви и толкова плачевни резултатите от там и идват и силовите ви методи просто няма как да изкарвате пари без да сте във власта ама кравите избягаха и дойте само плъхове в бг
47
3
 
6
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Да не говорим, че повечето пишещи тука са били в течно състояние, или в най добрия случай са се спъвали у мокета!
46
2
 
4
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Брях,брях,брей!Големи революцинери, бре!Като чуваха Държавна Сигурност,милиционери,отрядници,Бойчиновци,Белене,Бобов Дол,Янчова поляна,Трудово Възпитателните Лагери и т.н.,се снижаваха и насираха в гащите от страх!
45
5
 
2
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 13 години
До Ревльо - пост 46.Щи ви държим още 20 години на синджир, както до сега. Като казвам до сега имам предвид и днешното правителство. Което също е наше. Когато трябваше, вие не си мръднахте задниците (скачането на един крак,паленето на свещи и срането в палатки не го четем). Налага се да свиквате с това, да ви управляваме до като стигнете годините на дядовците си. Хайде отивай да скачаш на площада ,или на мегдана ако си заврян в някое село.
44
1
 
4
 
! Отговори
revlio преди 13 години
ЕВАЛА НА египтяните каквито и да са ,незнам дали ще успеят мубарак си показа зъбите ако имахме 20 процента от техния инат нямаше да липсват 2 милиона българи от страната не мога да разбера как може да има толкова злобари или ЗАВИЖДАТ наи хубавата българска черта таиничко завиждат а в сърцата си честно им симпатизират защото ако имахме един истински протест срещу дс и комунизма нямаше да се лутаме 20 год. НО НЕМОЖЕМ ДА ПРЕОДОЛЕЕМ СТРАХА СИ А ОПРАВДАНИЯ РАЗУМНИ ВСЯКАКВИ ЗАВИЖДАИТЕ ТОВА ВИ ОСТАНА
43
0
 
7
 
! Отговори
До пост № 42 преди 13 години
Каква "наша революция" бе въшкав *** ? Преврата беше извършен от Луканов, Младенов и Джуров с подкрепата на Горбачов. По онова време в България имаше само един десидент, който и до днес не е признат от "раволюционерите" като тебе. По същото време шушумигите като тебе само слушаха по радиото, какво е следващото решение на ЦК на БКП. Днес, 20 г. по късно започнахте да се правите на активни борци. ***.
42
1
 
5
 
! Отговори
PARIS преди 13 години
Писах ви че в момента го ширак садят за злоупотреби с пари.Министърката Алиот марие я натиска опозисията за оставка защото ползвала джет на бизнесмен близък на Бен Али.Сарко изгони 3 министри-единия че пушел скъпи пури на сметка на държавата другия че е взел подкуп от Бетанкур ''Loreal''.Навсякъде корупция има но имат закони и здрава опозисия която да ги почуква ама яко по краката.В България опозиция няма защото всичките са комунисти-((ще кажеш за мен ама аз ще кажа за теб)),затова и народа мизерува.Свалете всички партии същото са всичките Другари
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знам, че темата за палежа на Партийния дом няма да се хареса на другарите комунисти и на гладните българи, които обвиняват демокрацията за глада си, но ... аз пък сам щастлив че бях участник и свидетел на тези събития и знам какво не искам - комунизъм!
40
11
 
4
 
! Отговори
do СИБАНКЯ преди 13 години
Нашата революция правихме селянино ... ти не си чул, защото си би зает да доиш козите и да се напиваш до безпаметост, но да - направихме революцията против комунизма !
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала на хората , след толкова години най-накрая се надигнаха.....дано успеят да се преборят със системата.
38
0
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 13 години
не е от триъгълничетата... на едно мнение нацъках 10 и не го изтрихавъпрос на лично мнение на адина е!.... ама не ми се занимава...отивам да пия бира...а тоя "***" ...ще се разправям друг път с него
37
2
 
2
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
38- каква революция си правил 90 и 97г. бе !?
36
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние нашта революция си я направихме 90-та и 97-*** година ... лапенца ... когато скачахме по площатите, бихме с милицията и палихме партийния дом вие сте тичали прави под масата ... незнаете какво е комунизъм. Късметлии сте.
35
4
 
5
 
! Отговори
ГолОдя преди 13 години
Пирамиди,фараони и балъци за милиони!
34
12
 
7
 
! Отговори
You преди 13 години
nie si izpusnaxme shansa predi 20 god.....sega veche e kasnoooo Chado.....samo Terminal 2 e spasenieto....
33
8
 
13
 
! Отговори
митю пищоа преди 13 години
Революция искаамм!
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до:17Не можеш да си представиш колко пророчески прав си! Дано да си млад, за да видиш в близките 20-30г. какъв апокалипсис очаква БГ.