Аферата Рубигейт – циркът продължава

Низ от противоречия около делото срещу Берлускони
Обновена: 18 фев 2011 15:56 | 18 фев 2011 15:56,
17
Аферата Рубигейт – циркът продължава
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Италиански издания и световни агенции съобщават нови подробности около аферата Рубигейт, превърнала се дори в атракция на фестивала на италианската песен в Сан Ремо.

Вестник "Кориере дела сера" цитира съдийката Кристина Ди Ченсо, дала зелена светлина на започването на бърз процес срещу премиера, която твърди, че Берлускони се опитал да прикрие престъплението секс с непълнолетна проститутка, като извършил другото престъпление – злоупотреба със служебно положение.

Изданието посочва обаче, че обвинението трудно може да разчита на разказите на мароканката Руби, за да осъди Берлускони.

Още по темата

Доказателство са два протокола от разпитите на момичето от 3 август миналата година. В един и същи ден, на два различни разпита, Руби разказва първо, че е казала на премиера, че е непълнолетна, а после твърди коренно различно нещо.

Подобни противоречия има в разказите на Руби и за това как се е появило твърдението, че тя е роднина на Хосни Мубарак. По този въпрос момичето има дори три версии: че идеята за мнимото роднинство била на Берлускони, че била нейна лична и че медиите измислили този елемент от скандал.

Вестник "Република" пише, като се позовава на изнесените в италианските вестници съдебни документи, на базата на които съдийката Ди Ченсо поиска бърз процес срещу премиера, че по време на един от разпитите мароканката е заявила, че Берлускони й е обещал бързо издаване на документи за самоличност.

Списанието "Ки", издавано от издателската къща "Мондадори" от холдинга на Берлускони "Фининвест", се опитва да разсее представата за скандални партита в премиерските вили, като публикува детайлен репортаж за едно новогодишно тържество в премиерската вила на остров Сардиния, на което "най-шокиращата" атракция са момичета, облечени като Дядо Коледа, пише в. "Дейли телеграф".

Агенция Асошиейтед прес съобщава за кратка размяна на имейли между мароканката Руби и АП по повод скандала. В тях Руби се оплаква, че е смятана за проститутка в цяла Италия и иска да бъде компенсирана за понесените морални щети. Тя твърди, че цялото злато на света няма да бъде достатъчно за тази цел.

След това мароканката иска хонорар от 20 340 долара, за да даде пълно интервю за телевизията на Асошиейтед прес. Агенцията припомня, че е организация с нестопанска цел и не плаща за интервюта.

Скандалът Руби се превърна отново в повод за шеги за известния италиански актьор и режисьор Роберто Бенини, пише в. "Стампа". Снощи в поредната вечер от фестивала на италианската песен в Сан Ремо, посветена на 150-ата годишнина от Обединението на Италия, Бенини изля низ от хумористични коментари във връзка със скандала, а после препоръча на Берлускони, ако гледа шоуто по телевизията да смени канала, за да се озове на друг канал, който също коментира Рубигейт. "Нашата страна е на 150 години.

Направо си е непълнолетна девойка", пошегува се Бенини. Комикът се беше шегувал с Рубигейт и миналата есен по време на програма, водена от писателя и журналист Роберто Савиано, борец срещу мафията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
32
 
! Отговори
омразата преди 13 години
Много точно казано от номер 1 не стига че са мръсни и нахални тези марокинци ами се чудет само какъв гаф да направят да измамет да лъжат да проституират и само да раждат тяхните к**еленца и Европа да ги издържа но не и да работят .*** албанска ,марокинска и там подобна ***.
15
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз го разбирам човека ка да удържиш на туй Руби.
14
8
 
33
 
! Отговори
! преди 13 години
Това е положението, не казвам, че жените са ***, просто за тях мъжете с много пари са по-готини ;-)
13
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Berluskoni e pich N1,zavistnizite i republikanskite OLIGOFRENI da se trashkat,da umirat ot JAD i ZLOBA...lazeReferenduma v Italia,sasto kato v BALGARIA e NEZAKONEN,v usloviata na republikanska OKUPAZIA ot Chuzda voiska...Samo VASTANOVAVANETO na ZARSTVO BALGARIA i na TARNOVSKATA KONSTITUZIA ste ni IZVEDE ot republikanskata KRIZA i republikanskata PALNA NAZIONALNA KATASTROFA...
12
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сложете една снимка на Руби-то бе,аман от Ситнио Берлускони,с тъпата му дърта,зализана ***...туууу....
11
9
 
38
 
! Отговори
Mango преди 13 години
На всеки ценител и колекционер, му е пределно ясно.Най хубава *** става, само от млада върба!
10
8
 
36
 
! Отговори
Опълченеца преди 13 години
Берлускони е по-известен с прякора си "Оправяча" . хахаххаххахха:)))))))))
9
10
 
45
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Всички хейтъри,които плюят Берлускони,ми мязат на лисицата, която като не стигнала гроздето, казала че е кисело!
8
9
 
38
 
! Отговори
you преди 13 години
Според мен историята си е доста битова - дай да издоим тоя богаташ, сега ни е паднало.
7
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Revat,ama Italiya moderna,krasivo,chisto i podredeno,horata s nadniza 40 E.
6
11
 
37
 
! Отговори
Аз до 4 преди 13 години
Напълно съм съгласен с теб и 2. Комунистите му завиждат заради парите му и готините мацки. Същото което правят червените *** у нас. Това със СРС-тата са сапунени вечеринки от селско читалище. Обаче - давайте дургари и дургарки да вдигаме гюрултията, за да ни видят колко сме посрани (те самите).
5
15
 
32
 
! Отговори
до кнк преди 13 години
да ,ама лиже г.зовете на мафията!капиш???
4
14
 
46
 
! Отговори
КНК преди 13 години
Берлускони е пич!!! Нека и нашите управници спасят държавата от кризата,която беше и там докарана от социалистите,пък нека си плащат за секс с чужди мацки. Проблема на противниците-комунисти на Берлускони е,че не могат да извадят нищо политическо срещу него и затова се опитват в битови скандали.Както у нас със СРС-та,а не за "ползите" от 8 годишното управление на БСП/ДПС/НДСВ.На Цветанов му били много апартаментите,а ченгетата в МВР,ДАНС и МВнР са дребна работа. КОМУНИСТИЧЕСКА ИСТЕРИЯ!!!
3
22
 
35
 
! Отговори
ШИШИ преди 13 години
тоя нерез Берлускони е рядко противен тип!!!кретино!!!
2
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Coriere della ***", "Unita" - издания на италиянската компартия. Нещо като нашите "Земя" и "Галайнерия". Какво повече да се коментира. А Берлуско го боли фара.
1
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мароканката е заявила, че Берлускони й е обещал бързо издаване на документи за самоличност....ето,за това мароканските скакалци трябва да си стоят в мароко.ти му даваш убежище в държавата си, то *** му с ***,не стига,че некадърно да работи и тръгнало да проституира от малко,ами и дискриминирано се оказа. също като нашите ***.