Бойни самолети бомбардират квартали в Триполи

"Има много, много убити", разказва очевидец
Обновена: 21 фев 2011 21:33 | 21 фев 2011 20:05,
316
Бойни самолети бомбардират квартали в Триполи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Военни самолети стрелят с бойни амуниции срещу протестиращите в Триполи, съобщи телевизия Al Jazeera, като се позовава на очевидци.

Бойни самолети бомбардират на няколко места в столицата, разказаха жители на Триполи пред телевизионния канал.

„Това, на което ставаме свидетели днес, е невъобразимо. Бойни самолети и хеликоптери бомбардират един район след друг. Има много, много убити”, разказа Адел Мохамед Салех.

Информацията не може да бъде потвърдена от независими източници.

ВВС също цитира очевдци, според които два квартала на либийската столица са отцепени от силите за сигурност. Над града се чува прелитането на военни самолети.

Над кварталите Фашлом и Завия ал Дахмани, които са на десетина минути път с кола от центъра на Триполи, се виждат пожари.

Същеврменно либийската държавна телевизия съобщи, че Сейф ал Ислам, син на либийския лидер Муамар Кадафи, е създал комисия, която ще разследва безредиците.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

В комисията, която ще бъде ръководена от либийски съдия, ще участват представители на либийски и чуждестранни правозащитни организации.

Комисията ще разследва причините, които доведоха „до смъртта на няколко души по време на тъжните събития в Либия”.

Междувременно всичи италиански военновъздушни бази са поставени под пълна бойна готовност, съобщи агенция Анса.

По-рано днес британският секретар по външните работи съобщи, че е видял информация, от която може да се предположи, че либийският лидер Муамар Кадафи е напуснал страната и пътува за Венецуела.

Високопоставен източник от правителстото на Уго Чавес, цитиран от Reuters обаче опроверга информацията, че Кадафи пътува към Венецуела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
1
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Не понасям Цецо, Боко и другите гейбери. Но в случая му отдавам дължимото. Боко постъпва като истински Българин и Премиер. Пищят някои, че Еърбъсът бил малък. Чакайте бе! Това има, това праща. Мисля, че и той вътрешно желае да прати "многобройната ни модерно въоръжена армия" да срине Либия със земята, но има норми, с които е принуден да се съобразява. Кадафи я го има, я не, но Либия и петролът и остават.Няма вечни приятели и вечни врагове - има вечни интереси.
306
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е че Третия Антихрист и кликата уахабити около него, които се намират в Саудитска Арабия са организатори на тези уж революции за доброто на хората, но истинската им цел е не установяване на демокрация, а да свалят светските режими и да се установят ислямитски правителства, които обединени да се изправят срещу Израел с цел унищожаването му, а от там световна война ни е 100 % сигурна. Така че под прикритието на добрите намерения се крият пъклените планове на войнстващия ислям.
305
0
 
3
 
! Отговори
отличник преди 13 години
Едно време в у-ще ни учеха никога да не разглеждаме едно явление като изолирано. Дори и по литература съдбата на гл. герой се анализираше в контекста на времето и при обстоятелствата, които го формират. ТРЯБВА ДА СЕ НАВЪРЗВАТ СЪБИТИЯТА, КОИТО ПРОТИЧАТ СЕГА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ
304
4
 
1
 
! Отговори
turk преди 13 години
strah go e bil ot turcite,Pak vyznikva Otomaniada jivee New Otomania....
303
0
 
5
 
! Отговори
левскар преди 13 години
Да вземем пример от Либийците и да обстреляме родните ромски гета ,пък после ще кажем че сме потушили безредиците проклаждани от ислямски фундаменталисти и ще ни се размине.
302
0
 
1
 
! Отговори
до 306 преди 13 години
Нещо ти е слабо инфото."Най-често военните са поемали властта"- да ама не за да подобрят живота на народа,а за да угодят на други и да преминат от един режим в друг!
301
0
 
6
 
! Отговори
DANGER преди 13 години
ДРУГ ДИКТАТОР ТЕРОРИСТ ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД КАДАФИ. ТАМ КАДЕТО ИМА ИСЛЯМ, ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЗАБРАНЕНА, НЯМА ЧОВЕШКИ ПРАВА, ВЛАСТВАТ СРЕДНОВЕКОВНИ РАЗБИРАНИЯ И НЯМА НАПРЕДЪК.
300
0
 
0
 
! Отговори
До 306 преди 13 години
:)))))))) Е то как по-точно се "сваля" народ ? И от къде се сваля ?
299
4
 
4
 
! Отговори
за 305 преди 13 години
нещо ти е слабо инфото. всички военни преврати по света са сваляли точно правителства ,а не народи. най-често военните са поемали властта за да спасят страната си от някакви ***, управляващи към момента,ясно ли ти е? в турция , в гърция,в чили, в египет, в либия и още безчет военни преврати са направени изключително заради интереса на съответните страни и народите им, а по-нататък как са се развили събитията е друга тема. в чили военните направиха страната най-развитата в южна америка.
298
2
 
5
 
! Отговори
до патриотите преди 13 години
Абсолютно всички военни по света защитават правителствата си, а не народа си!Ако има такива неконтролируеми от правителството бунтове и в България ,бъдете сигурни,че бг.армия ще стори същото!Най-манипулируемите хора са военните и вярващите /религиозните/!
297
1
 
3
 
! Отговори
Хи преди 13 години
А така, мама му стадна на народа, *** за *** и кестена в канавката, така се управлява
296
0
 
1
 
! Отговори
некой преди 13 години
ДО 296.Точно така е.
295
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: A what? (номер 299)Аз да те светна нещо ако искаш: Изобщо не им се връзвай на снимките които публикуват! Няма да забравя как прочетох статия че Северна Корея изстреляла нова балистична ракета, а пък на снимката имаше ракета със знамето на Южна Корея!!!
294
3
 
4
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Да го очистват тоа Кадафи и да се свършва. Ама няма да е лесно
293
0
 
20
 
! Отговори
A what? преди 13 години
Ако хеликоптера на снимката е на Либийските ВВС ... Хамериканците имат да отговарят на някой въпроси!
292
1
 
10
 
! Отговори
GENERALA преди 13 години
КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА,ТОЙ НЕ УМИРА!!!!!!!
291
2
 
6
 
! Отговори
Самолет преди 13 години
Фиииииииииииииииуууууууууууууууууууууууу Бууууууууууууммммм !!!
290
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 292 Слушай бе гомнишарски бръмбар , гъндак недорасъл какво ми са правиш на отворко .Ако не беше Кадафи а на власт бяха тези психясали *** и това дето го има сега нямаше да го има , разбра ли или да повтарям
289
5
 
3
 
! Отговори
stefandimitrov преди 13 години
Продавам дипломи за средно и висше образование. Качество и коректност; e-mail - stefandimitrov***mail.ru
288
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да бомбандират тя нафтата ще стане 3 лева тогава че ми се возите на к..о