Бойни самолети бомбардират квартали в Триполи

"Има много, много убити", разказва очевидец
Обновена: 21 фев 2011 21:33 | 21 фев 2011 20:05,
316
Бойни самолети бомбардират квартали в Триполи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Военни самолети стрелят с бойни амуниции срещу протестиращите в Триполи, съобщи телевизия Al Jazeera, като се позовава на очевидци.

Бойни самолети бомбардират на няколко места в столицата, разказаха жители на Триполи пред телевизионния канал.

„Това, на което ставаме свидетели днес, е невъобразимо. Бойни самолети и хеликоптери бомбардират един район след друг. Има много, много убити”, разказа Адел Мохамед Салех.

Информацията не може да бъде потвърдена от независими източници.

ВВС също цитира очевдци, според които два квартала на либийската столица са отцепени от силите за сигурност. Над града се чува прелитането на военни самолети.

Над кварталите Фашлом и Завия ал Дахмани, които са на десетина минути път с кола от центъра на Триполи, се виждат пожари.

Същеврменно либийската държавна телевизия съобщи, че Сейф ал Ислам, син на либийския лидер Муамар Кадафи, е създал комисия, която ще разследва безредиците.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

В комисията, която ще бъде ръководена от либийски съдия, ще участват представители на либийски и чуждестранни правозащитни организации.

Комисията ще разследва причините, които доведоха „до смъртта на няколко души по време на тъжните събития в Либия”.

Междувременно всичи италиански военновъздушни бази са поставени под пълна бойна готовност, съобщи агенция Анса.

По-рано днес британският секретар по външните работи съобщи, че е видял информация, от която може да се предположи, че либийският лидер Муамар Кадафи е напуснал страната и пътува за Венецуела.

Високопоставен източник от правителстото на Уго Чавес, цитиран от Reuters обаче опроверга информацията, че Кадафи пътува към Венецуела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
1
 
6
 
! Отговори
Копеуе преди 13 години
А`е копелуета,как мо`е некой да го кръстат МУАМАР,баси...
286
7
 
19
 
! Отговори
21.12.2012 преди 13 години
До 291 Ей изсъхнал *** такъв-индивид умствен дегенератЛибия имат богатсво петрола и ако не беше Мухар Кофати-с болните му амбиций сега щяха да са сред първите страни по икономика - и действията на опозицията в Либия показват че Либийците са нород със сърце гонови да се бият за свободата си -ГОРД НАРОД -Свобода или смърт
285
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това се очакваше от Кадафи .Че му стига вече толкова години управление съгласен съм , обаче не съм съгласен да се извърши ислямски преврат и тези гнусни *** да върнат Либия в Средновековието . Така че Кадафи дръж здраво юздите и не се подавай на провокации . Самолети , танкове , подвоници, напред и това е, те също са въоръжени , знаем им номерата , най отпред вадят жените , децата , младежите и отзад чаткат с автоматите
284
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тея не знаят каква демокрация ще из осигурят американците! Свят ще им се завие!И в Тунис дойде демокрацията, а италианците не могат да смогнат да ги гонят:)
283
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците вече нямат природни ресурси и както винаги тръгнаха войните:) Па как се наговориха всички страни:)))))))))))
282
1
 
4
 
! Отговори
кадафи преди 13 години
Е това чукане чаках !
281
12
 
11
 
! Отговори
Газета.ру преди 13 години
Къде си Боце какво ще правим със Българите който са в Либия ????Това не е Египет !!! Как ще изкараш над 2000 Българи от там ???
280
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е интересно как невъоражени и мирно демонстриращи побеждават армията:))))))))))) Тези ги разправяйте на.......:)))
279
4
 
6
 
! Отговори
Газета Ру преди 13 години
Удри една водка....дай, дай, дай....кадафи кючек...ибре !
278
0
 
8
 
! Отговори
интересно преди 13 години
Тези се трепят,а Кадафи се превърнал в магнитно поле.Чудно само кой защитават?Всичко това намирисва на псевдо революциите в источна европа подкрепили не народите,а бившите режими с/у народите си.
277
8
 
7
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Оставетв ги Гей-берите, елеторатът им се състои от тотално неграмотни хора и силно обременени от разводи и нешастия жени, вече навлезли в менопауза, нали слушам по разни блокове как се обаждат, за да защитават Тиквата. Нито веднъж не съм чула да се обади нормален, интелигентен, Гей-бер.
276
0
 
0
 
! Отговори
До 272 преди 13 години
Зависи от къде го вкарва, но не по-далеч от стомаха.
275
0
 
3
 
! Отговори
Газета.ру преди 13 години
В отговор на опитите от страна на демонстрантите да презвземат Либийската столица, армията вярна на Муамар Кадафи започна обстрел на града със бойни самолет и хеликоптери. Демонстрантите не успяха да превземат Триполи, но източните райони на страната остават под техен контрол. Не се знае къде се намира в момента Кадафи, предполага се, че е излетял за Венецуела. Евакуацията на Руските граждани започва във вторник.
274
0
 
3
 
! Отговори
голямото Ро преди 13 години
голямото Ро е митично чудовище с тяло на лъв и глава на лъв, но не е лъв.
273
4
 
2
 
! Отговори
уморен преди 13 години
твърде съм уморен за да ***....
272
0
 
1
 
! Отговори
до Гелето преди 13 години
Геле, други пътища требат, не е верно това, диалектическия материализъм само отъжестви върешната сингулярност на нашата схоластика...чедо малоунмо. Не говори повече глупости !
271
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne vi li napomniat vsi4ki diktatori na razglezeni kyrvi ? Vse triabva niakoi da gi pazi te vse ne se davat bez pari no mnogo im se 6te.. Kolkoto po kyrvi i razglezeni tolko pove4e ohrana..
270
0
 
8
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Интересен въпрос, 272. По-скоро докъде може да стигне жестокостта на една империя правеща преврати.
269
0
 
2
 
! Отговори
До 262 преди 13 години
Казах й. Тя помоли да ти предам, че като й се освободи устата, ще ти се обади по GSM-a.
268
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Електората на ГЕРБ се сътой от: - *** - Роми грабят мандра - наркомани - Човек на ГЕРБ дописал закона за наркотиците - алкохолици - Борисов лобирал за Леденика