Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате

Либийският лидер изпраща въздушни целувки към тълпата
Обновена: 25 фев 2011 22:03 | 25 фев 2011 19:50,
182
Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате
Снимка: Reuters

В реч, която произнесе пред свои привърженици на Зеления площад в Триполи, либийският лидер Муамар Кадафи призова сънародниците си да защитават Либия и петролните интереси на страната, предаде Ройтерс.

"Бъдете готови да се борите за Либия, да отстоявате либийското достойнство и да браните либийския петрол", каза Кадафи, цитиран от Ройтерс.

Кадафи се зарече отново да се бори срещу враговете си, допълва Ройтерс.

"Ние ще се борим срещу тях и ще ги победим", закани се Кадафи.

"Реагирайте срещу тях, накарайте ги да се срамуват", призова той привържениците си.

Кадафи подчерта, че либийският народ го обича и обеща, че ако се наложи, той ще отвори всички оръжейни складове, за да въоръжи целия народ и племената.

Още по темата

Докато говореше, Кадафи вдигаше заканително юмрук във въздуха, скрил очи зад черни очила, отбелязва Асошиейтед прес. 

По едно време обаче той започна да изпраща и въздушни целувки към тълпата, допълва Ройтерс.

Според агенцията на площада е имало 1000 привърженици на Кадафи.

"Този народ е един достоен и почтен народ, този народ триумфира над Италия /бившия колонизатор на Либия/", припомни Кадафи пред множеството, цитиран от Ройтерс. 

"Трябва да танцувате, да пеете и да се подготвите да осъзнаете истината, че този дух, който притежавате, е по-силен от всеки опит на чужденците и на враговете да ни разрушат", заяви Кадафи.

"Гледайте каква сила има народът. Това е сила, която не може да бъде победена", отбеляза  либийският лидер.

"Така че правете каквото ви харесва. Свободни сте да танцувате, да пеете и да празнувате по всички площади, през цялата нощ. Муамар Кадафи е един от вас. Така че танцувайте, пейте и се веселете!", прикани той привържениците си.

Убитите в Либия са хиляди?

Убитите при размириците в Либия се броят в хиляди, а не в стотици, каквито са официалните данни, заяви заместник-постоянният представител на страната в ООН Ибрахим Дабаши, цитиран от Франс прес.

Дабаши предположи, че Кадафи няма да се остави да бъде заловен жив.

"Това е луд човек, той не е стабилен психологически", каза Дабаши по адрес на Кадафи. 

Дабаши прогнозира, че либийският държавен ръководител ще остане на поста си, "докато бъде убит или извърши самоубийство".

САЩ затвориха посолството си в Либия

САЩ евакуираха с ферибот от Триполи около 150 американски граждани и наеха самолет за по-нататъшното извеждане на американци от страната, предаде Асошиейтед прес.

С ферибота за Малта заминаха и около 150 граждани на други държави, съобщи Ройтерс.

Отплаването му се забави с близо два дни поради лошото време.  

Американски служител каза, че САЩ са затворили посолството си в либийската столица, след като са евакуирали целия си персонал с ферибот и самолет, предаде Асошиейтед прес.

Служителят, на когото се позовава агенцията, каза, че работата на посолството на САЩ в Триполи временно е прекратена поради влошаване на сигурността. 

Той пожела да остане анонимен заради изключително деликатната ситуация.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: Муамар КадафиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
1
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Tц тц тц 178 ама сам как виртуозно ме разкри да му се и невиди. Следващият път като каня бате ти Бойко Борисов на гости при мен в предаването ми, ще те поканя и теб за да разясниш как така стигна до гЕнИаЛнОто откритие че аз съм Професор Юлиан Вучков.
176
2
 
2
 
! Отговори
angel преди 13 години
"Това е луд човек, той не е стабилен психологически", каза Дабаши по адрес на Кадафи. DNES.BG- и вашите журналисти май са с купени дипломи,.........или имате някое пияно студентче на стаж а??!!!Само държа да отбележа, че психиката е различно нещо от психологията. В случая правилно би било да се напише "Това е луд човек, той не е стабилен психически", а не "психологически" Много се забавлявам с вашия сайт,.....не го чета заради новините! То от вас какви новини......
175
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Досетих се кой се крие зад ника Матрицамен - професор Вучков! Приветр., професоре! Как сме днес? Хапчетата пихме ли вече???
174
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Споко! САЩ ще им донесе демокрация, а в замяна ще им вземе петрола:) Всичко е решено честно! Ирак са на същият принцип! Няма диктатор, няма пари от петрол:) Има пък атентати!
173
4
 
6
 
! Отговори
:-))))))) преди 13 години
i toq nagal kato stani6ev,goce i qnka ludata.
172
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ся,заедно с корабите за евакуация,ще се наредят и празните танкери,а 'свободното'население ще посреща освободителите с хляб,сол и пълни менци с петрол
171
9
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
Kadafito e pich.
170
6
 
1
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Чао интАлагнетино
169
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
171 - Ти си ми опонент?! не ме разсмивай! Аз все още имам чувство за съхраниние и интулуктално не се малтретирам! Чао! Все пак не смятам да доказвам, че глупостта не е оборима! Това си е кауза пердута! Оставям те да се къпеш в интелектулният си ореол:)
168
5
 
2
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Анонимко, така като гледам публикацията е за Кадафи, а не за комплексите ти, че не можеш да обориш опонента си, и не можеш да си наложиш глупостите над останалите, и сега трябва да бъдеш търпян, за да се доказваш колко си се бил познавал, а отстрани съвсем друго се вижда и установява, кой колко се познава, и кой колко не знае къде се намира и плещи глупости до умопомрачение.
167
6
 
1
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Exjoy ти просто не можеш да спориш, защото няма какво да кажеш в своя защита. Не си искал да спориш. Говориш за ограниченост и неинформираност.Ами нали това казвам. Че религията ви точно до това ви води. До умствена ограниченост и дезинформираност. Да защитавате тираните си, а да оплювате хората опитващи се да ви помогнат по някакъв начин. За това наистина добре ще направиш, да да не спориш, защото наистина ти го казвам, ТИ просто няма какво да кажеш в контра аргумент, екстремистино ГУБИШ.
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
168 - Там е разликата! Аз моите клетки си ги знам, но явно ти си загубил представа за твоите:)
165
6
 
3
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
А ти защо се опитваш изобщо да мислиш изобщо. Две клетки имаш, и тях ли трябва да ги похабиш бе. Абе като сте неспособни да водите диспути с достойнство, на какво се надявате? че с глупоста и крайното си невежество, че ще постигнете нещо ли? На това ли се надявате. Просто губите по всякакви начини диспута.Кадафи е луд. Действията му в последните дни го доказват. Респективно всеки който го защитава този психопат и масов убиец, е също толкова луд, колкото и любимият им Кадафи.
164
3
 
4
 
! Отговори
Exjoy преди 13 години
Информация ти е неточна, за антихриста се говори още в стария завет. Не ми спори с ограничени и неинформирани. Остани си със здраве :)
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
165 - И защо си мислиш, че ти говорш умни неща! Само защото пускаш по-дълги постове ли?! Интересно!
162
6
 
2
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Ако е за въпрос, още от преди 1800 г. са заприказвали за митичният антихрист. От 1800 г. все живеят сродни на теб мислещи и вярващи в последните времена, и всяко по разтърсващо събитие, все води антихриста, и все нещо не идва този митологичен антихрист. Пораснал на пъпа на лумпенизираното човечество, винаги да търси вината в друг, но никога в себе си.Абе за образоването дали аз да се образовам, или по скоро ти да се образоваш, не знам, но едно знам! говориш пълни глупости християнино.
161
2
 
6
 
! Отговори
Еxjoy преди 13 години
Православен християнин съм, не харесвам и не оправдам Кадафи. Не съм и аз човека, който ще го съди. Просто ми е интересно, как света се доближава до събития пророкувани от светиите от първите векове. Не считам,че етикетите ти са от полза. Образовай се малко...
160
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
162 - Е па от какво ще се облекчи положението! От "демократичните" държави ли!? Като САЩ например? Я виж каква демокрация направиха в Ирак! Прав си! В тях е разковничето на успеха!
159
7
 
2
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Хайдеее религиозните фанатици и фундаменталистки есктремисти, налазиха онлайн пространството за да плюят пророчествата си, за да отместят фокуса от истинският проблем, че комунистически неверници и диваци, убиват невинни хора.Антихристи, мантихристи! хора вземете и слезте на земята, а стига сте летяли из облаците и сте лапали мухите, и да преповтаряте все глупости родени в нечии религиозни болни мозъци, и да защитавате откровенни убийци зад религията.С това нещо няма да стане по добро положението на Кадафи и на Либийският народ. Че еди кой си нискочел светия, е изтърсил като шизофренична глупост, че от еди къде си ще била тръгнела третата световна война, и да се говорят разни небивалици, само и само да се оправдае Кадафовата лайнарщина, която успя да натвори за има няма месец, върху собственият си народ.
158
4
 
0
 
! Отговори
от 149-тия. Пак! преди 13 години
Матрица-мен, колко шота вкара вече? Можеш ли още да четеш? Я *** па си легни, па си отспи едно хубавичко.