Еврейските корени на вожда на революцията Ленин

Националността на прадядо му – най-пазената тайна в СССР
Обновена: 28 фев 2011 19:58 | 28 фев 2011 19:06, Елка Василева
166
Еврейските корени на вожда на революцията Ленин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Германският вестник „Зюддойче цайтунг“ публикува рецензия за книгата на професора по история от американския университет Northwestern Йоханан Петровски-Щерн „Еврейският въпрос на Ленин“, която е изцяло посветена на еврейските корени на вожда на революцията.

В СССР тази тема е била едва ли не най-строго пазената тайна чак до разпадането му и историците са получили достъп до документите едва през 90-те години. В Съветския съюз са се опасявали, че сведенията за еврейския му произход ще бъдат използвани от антисемитите.

„Всъщност от гледна точка хода на световната история не е важно дали предците на Ленин са били евреи, италианци или ирландци. Но тъй като едно от любимите занятия на онези, които се увличат от теориите за заговор, е търсенето на доказателства за еврейския характер на световната революция, Мишко Бланк, прадядо на вожда на същата тази революция, има по-голяма тежест от неговите германски или шведски предци“, пише авторът на рецензията, посочва NEWSru.

Същата тази гледна точка изразява самият автор на книгата през списание „Огоньок“: „Можем да обсъждаме еврейските корени на Владимир Ленин, но това не може да ни помогне да разберем кой всъщност е бил той. Да се обсъжда националният въпрос става неприлично сред руските интелигенти от недворянски произход още в края на ХIХ век, а за революционерите от началото на ХХ век такъв проблем изобщо не е съществувал. Поляци, грузинци, латвийци и евреи са влизали в партията  (РСДРП(б)) единствено и само като революционери“.

Всъщност евреин е бил прадядото на Ленин Мошко Бланк. На 80 години той се покръства. Дядото на Ленин Исроел при кръщаването си на 17-годишна възраст приема името Александър и се жени за Анна Гросчоп, произхождаща от германци с шведска кръв.

Майката на Ленин Мария Бланк е родена в семейство, изповядащо православието, и след това се омъжва за християнина Иля Улянов.

Според историка самият Ленин не е знаел нищо за еврейските си корени.

Документи, потвърждаващи наличието на предци евреи, са открити за първи път от сестра му Анна Елизарова-Улянова в началото на 20-те години. С находката си тя се обръща към партийното ръководство, но се сблъсква със стена.

Против публикуването им се обявява самият Сталин. Леонид Брежнев и Михаил Горбачов продължават същата линия.

През 1986 г. Горбачов нарежда да бъдат събрани всички документи за историята на семейство Бланк в една папка, достъп до която да се дава само с личното разрешение на завеждащ отдел в ЦК на КПСС.

В крайна сметка те са засекретени, а желаещите те да бъдат публикувани са наказани.

Тайната е разкрита едва през 90-те години с разпада на СССР. 


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
jek преди 7 години
Lenin po bashta e kalmik-baba i chuvash-diado, t. e. prabulgarin, a po maika e evrein diado moisha i bashta vikrest Aleksandr Blank, a ot strana na baba shvedsko-nemski uveliri preselnici ot Shvecia, iasno kakvi sa... znachi Lenin nash chovek, a ne rusnak!!!!!
153
2
 
2
 
! Отговори
Кубрат преди 7 години
Прав си муспи. българите са подложени на асимилиция. По всякакъв начин са искали да ги смесят със славяните но не са успели другарите комуняги.
Накрая направиха възродителен процес но разпада на СССР им изигра лоша шега и не успяха.
Изследвайте DNAто си и ще разберете кои са българите именно тези влжски българи са Добруджанските турци в България. А останалите са доста голяма каша. Даже *** са по чисти по-арийци от тях.
И тази истина ще излезе наяве.
152
1
 
1
 
! Отговори
Хаберий преди 7 години
Ленин има по бащина линия мордовски корен, а мордовците са разклонение на Волжските българи, по майчина линия е както се пише тук, шведско-германски и еврейски корени. Той не само че не е знаел, че има тези такива корени, но от негово време започва политиката на потъпкването на историята и националните права на волжските българи, които обхващат земите на цялото Поволжие, до Каспийско море и Урал.
151
2
 
0
 
! Отговори
За latgvl преди 7 години
А, знаете ли какво е било любимото занимание на малкия latgvl, написал възхитителния пост №140 ? - да събира лайненца, да ги вкарва в устенцата си и после да се наслъждава . Има и снимки за потвърждение. Това е ***.
150
0
 
4
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 7 години
АВТОРИТЕ на тази и подобни статии са некадърни манипулатори. Мислите ли, че досега никой не се е сетил да проучи родословието на Ленин--най-известната политическа личност на ХХ век ??? Още далеч преди Владимир Улянов да се заеме активно с политика е проучен неговият произход, и то във връзка с по-големият му брат Александър-- член на "Народна воля" и участник в атентата против царя. Още тогава е известно, че по майчина линия предците им са покръстени евреи, а те са 3-то поколение - низходящи.
149
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 7 години
Sushto obshtestvena taina e i suzdadenata ot CIA Al Qaeda.
148
2
 
4
 
! Отговори
до 154 преди 7 години
Подкрепям те, но ако позволиш и едно мое мнение - не само юдаизъм, а всякаква религия има една единствена цел - да облекчава хората духовно, да им прави животът по лек, което и се използува от управляващите.
147
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
LENIN toia *** e ubil pove4e hora ot ***.
146
4
 
23
 
! Отговори
Грешен ход преди 7 години
А защо не пишете за Българската кръв във вените на Ленин. Защото такава има. От покръстени Българи от Волжка България. Много едностранчиво разглеждане на въпроса. Бил съм в Израел, не видях враждебност към нас. Даже уважение към нас. Обикновенните хора навсякъде са едни и същи. Не търсете причините в евреите, а в юдеизма, той е причина за бедствията по света. По-скоро фанатизма във всяка религия е бич за обикновенните хора.
145
0
 
19
 
! Отговори
знаехме го преди 7 години
Още като деца родителите ни ( обикновени хора) ни казваха, че Ленин е евреин!
каква тайна!!!???
Народът си шушукаше, както сега казва, ПРЕДИ да заявят ОФИЦИАЛНО за съмнения по случая Белнейски, за съмнения около "самоубийството " на Емин, проф. Раданов....
На висшите партийни, съдебни и разследващи държавници трябва да е ясно, че народът стига по логичен начин( или телепатичен... както искате, така го наречете..) до истината, която се публикува след 3, 10, 50, 70 или 100 години!!!!!
144
6
 
10
 
! Отговори
tempo преди 7 години
доказателс::::че евреи в политиката не носят нищо хубаво на света
143
23
 
11
 
! Отговори
Килъра преди 7 години
Абе Ленин си е бил пич, доста *** е изчистил. И мен ако ме мачка някоя власт и не ми дава нито да уча и каквото и да е и аз ще се бунтувам срещу нея. Ако през царско време е било много гот и всички малцинства в Русия да се бяхая вдигнали нямаше да имат никакъв шанс да упсеят, но царизма и духовенството са били прогнили отвътре и за това революцията успява! Има много свестни евреи да ви светна ама вие сте зомбита и няма от къде да гоз анете това! Сега давайте колко минусчета искате! ;)
142
2
 
10
 
! Отговори
Пинко преди 7 години
Ей сега си го преместих от единият в другия крачол.
141
3
 
16
 
! Отговори
foxy преди 7 години
Колко ли ми дреме на шланга къф е бил? Всички са еднакви - разделяй, владей, който не слуша - в канавката... Народа иска да пука, маа и поебаа.
140
5
 
44
 
! Отговори
новинар преди 7 години
Най-новите документи намерени край охридското езеро доказват, че Ленин е бил македонец
139
1
 
3
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Gestoko, bravo!
138
0
 
17
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
Е сега ако изровят, че Хитлер е роден в Австрия, направо не знам...
137
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народ, който не почита миналото си, няма бъдеще.

(еврейска пословица )
136
9
 
43
 
! Отговори
lfbghk преди 7 години
ЛЕНИН Е ИЗЧАДИЕ И СРАМ ЗА ЧОВЕЦИТЕ. Когато го питаха "Какво да правят с царското семейство и с князете ?" ТОЙ им заповяда: " Да се разстрелят незабавно. Това е АРХИВАЖНО !
135
5
 
19
 
! Отговори
муспи преди 7 години
131 - ти казваш, - добре, да приемеме че някаква малка частица в него е еврейска, е - и? Тази малка частица е била достатъчна да превърне Русия в концлагер, но недостатъчна да го приемат евреите за свой и го убиват.