Еврейските корени на вожда на революцията Ленин

Националността на прадядо му – най-пазената тайна в СССР
Обновена: 28 фев 2011 19:58 | 28 фев 2011 19:06, Елка Василева
166
Еврейските корени на вожда на революцията Ленин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Германският вестник „Зюддойче цайтунг“ публикува рецензия за книгата на професора по история от американския университет Northwestern Йоханан Петровски-Щерн „Еврейският въпрос на Ленин“, която е изцяло посветена на еврейските корени на вожда на революцията.

В СССР тази тема е била едва ли не най-строго пазената тайна чак до разпадането му и историците са получили достъп до документите едва през 90-те години. В Съветския съюз са се опасявали, че сведенията за еврейския му произход ще бъдат използвани от антисемитите.

„Всъщност от гледна точка хода на световната история не е важно дали предците на Ленин са били евреи, италианци или ирландци. Но тъй като едно от любимите занятия на онези, които се увличат от теориите за заговор, е търсенето на доказателства за еврейския характер на световната революция, Мишко Бланк, прадядо на вожда на същата тази революция, има по-голяма тежест от неговите германски или шведски предци“, пише авторът на рецензията, посочва NEWSru.

Същата тази гледна точка изразява самият автор на книгата през списание „Огоньок“: „Можем да обсъждаме еврейските корени на Владимир Ленин, но това не може да ни помогне да разберем кой всъщност е бил той. Да се обсъжда националният въпрос става неприлично сред руските интелигенти от недворянски произход още в края на ХIХ век, а за революционерите от началото на ХХ век такъв проблем изобщо не е съществувал. Поляци, грузинци, латвийци и евреи са влизали в партията  (РСДРП(б)) единствено и само като революционери“.

Всъщност евреин е бил прадядото на Ленин Мошко Бланк. На 80 години той се покръства. Дядото на Ленин Исроел при кръщаването си на 17-годишна възраст приема името Александър и се жени за Анна Гросчоп, произхождаща от германци с шведска кръв.

Майката на Ленин Мария Бланк е родена в семейство, изповядащо православието, и след това се омъжва за християнина Иля Улянов.

Според историка самият Ленин не е знаел нищо за еврейските си корени.

Документи, потвърждаващи наличието на предци евреи, са открити за първи път от сестра му Анна Елизарова-Улянова в началото на 20-те години. С находката си тя се обръща към партийното ръководство, но се сблъсква със стена.

Против публикуването им се обявява самият Сталин. Леонид Брежнев и Михаил Горбачов продължават същата линия.

През 1986 г. Горбачов нарежда да бъдат събрани всички документи за историята на семейство Бланк в една папка, достъп до която да се дава само с личното разрешение на завеждащ отдел в ЦК на КПСС.

В крайна сметка те са засекретени, а желаещите те да бъдат публикувани са наказани.

Тайната е разкрита едва през 90-те години с разпада на СССР. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
18
 
! Отговори
От Русия преди 13 години
Была в Шушенском - место ссылки Ленина в Сибири.Неплохо он там жил: туда он поехал с пианино, с кучей книг.имел возможность писать, охотиться, кататься на коньках.А на какие деньги, спрашивается...Революционное движение снабжали деньгами немцы + грабили банки...В этих грабежах участвовал молодой Сталин.Да и в Швейцарии Ленин неплохо жил...
133
10
 
39
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Съветските правителства са биле като сегашните български - все евреи и тук таме някой дивак, но не от коренния население. Може ли да посочиме един българин от нашите сатрапи? Първанов - тюркски ***, Станахшеff - украински евреин, Костов и бат Бойко - ***, но цяла дълга поредица от царя, Соломон до Дянков са евреи. Не без чувство на гордост жидите отчитат че българските правителства са като съветските - на 98% евреиски. Останелите два процента са такива като Ахмет Доган. Българи няма!
132
12
 
28
 
! Отговори
lafgvl преди 13 години
А, знаете ли какво е било любимото занимание на малкия Володя ? - да събира малки котенца, да ги вкарва в торбичка и после да се наслъждава гледайки как торбата потъва в реката. Има и снимки за потвърждение. Това е ***. Това не му е било достатъчно. По-късно садиститът е практикувал на воля хобито си върху десетки милиони.
131
5
 
12
 
! Отговори
Известни диктатори преди 13 години
с еврейски корени - хитлер и както се оказа Кадафи
130
3
 
23
 
! Отговори
стара истина преди 13 години
Най- известни евреи -*** - Ленин,Троцки ,Зиновиев. сталин ги е презирал. Крупская е била параван..........
129
3
 
11
 
! Отговори
Нобел преди 13 години
Погледнете малко и историята на научните открития!
128
3
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Ти кажи, мама, едно мерси, че не лаеш, щото такъв купон беше.....
127
3
 
10
 
! Отговори
top secret преди 13 години
a koga smjtat da razsekretjt tova 4e e pederast i e imal vrazka s zinoviev i trocki?4e nadejda krupskaj e streljla v nego?
126
13
 
10
 
! Отговори
Menn преди 13 години
Добреде, да приемем, че някаква малка частица от ленин е еврейска. Е, И ?
125
11
 
4
 
! Отговори
ehh преди 13 години
kajete na men kakvo mi slagate minusi .. nima ako biahte uspeli hora v oblasta si,6taslivi ot jivota koito vodite 6tiahte da se zanimavate s podobni gluposti a???? mi nee 6itahte da ste nad tezi ne6ta no o4evidno vsi4ki tursite niakakvu zagovor koito da opravdae gluposta vi :)
124
8
 
15
 
! Отговори
Ананас преди 13 години
Ха!Гледам, минуси ми е сложил някой...Що, бре хаирсъзино?Кое не ти хареса? Еврейските именца ли? Бегай да пускаш минусчета на Историята и на Истината!
123
12
 
6
 
! Отговори
ehh преди 13 години
samo v na6ata durjava poslednite 3 godini se otdelia takova vnimanie na evrei,komusniti,izvunzemni,arabi,amerikanci v ostanalite otdavna se preodoleli svoiat amaniakalnost po teoria na konspiraciite i sa razbrali 4e vsi4ko zavisi ot na6ite sobstveni deistvia i e vreme da sprem da obviniavame ostanalite za tupotata,murzela i kompleksar6tinata si :)
122
10
 
9
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ХИТЛЕР... СТАЛИН....ЛЕНИН....ЕВРЕИ....ЮДЕЙСКИТЕ МЪЖЕ СА РАБОТИЛИ ДОБРЕ....ДОКАТО ДРУГИТЕ СА СПАЛИ....И НА ДОКТОРИ СА СИ ИГРАЛИ...
121
6
 
22
 
! Отговори
Ананас - V-та част преди 13 години
под опеката на Ото Бауер, а Източна и Южна Европа, Северна и Южна Африка, както и цяла Америка са тяхна Ханаанска земя.А създателите на ЧК са:Феликс Едмундович Дзержински полякИосиф Станиславович Уншлихт полски евреинАбрам Яковлевич Беленький чист евреинВячеслав Рудольфович Менжински полякЯков Христофорович Петерс латвиецБерия и Сталин грузинци.Въх! Руснаците къде са??? Заровени са...
120
3
 
21
 
! Отговори
Ананас - IV-част преди 13 години
447 са евреи, въпреки че еврейското население по това време е само 4%. Централният комитет на Комунистическата партия през 1936г. се състои от 56 членове, от които 53 са евреи, а останалите трима- женени за еврейки. Още по-очебийно е в съветския Съвет на цензурата през 1935г.- всички членове 100% са евреи.След Първата световна война 1919-1920г. за евреите настъпват предсказанията на техния месия: Русия попада изцяло в техни ръце. Унгария е под управлението на Бела Кун, Австрия- под опеката на О
119
3
 
22
 
! Отговори
Ананас - III-та част преди 13 години
Съвет на народните комисари-- 2 руснаци, 1 грузинец, 1 арменец и 18 евреи.Централен изпълнителен комитет- 4 руснаци, 6 латвийци,1 германец, 2 арменци, 1 чех, 2 грузинци,1 караим, 1 украинец и 43 евреи.Московска извънредна комисия- 1 поляк, 1 германец,1 арменец, 2 руснаци, 8 латвийци и 23 евреи.От 1918г. до 1938г. повечето от ръководителите в болшевишка Русия са евреи. Според официалната информация от Русия в 1920г. от цялата болшевишка администрация (545 членове) 447 са евреи, въпреки че евре
118
3
 
18
 
! Отговори
Ананас - II-ра част преди 13 години
Централен комитет: Бронщайн ( Троцки), Апфелбаум (Зиновиев), Лури (Ларин), Уритцки,Володарски,Розенфелд (Каменев),Смидович,Янкел (Свердлов),Накхамкес (Стеклов). Всички гореспоменати са евреи- 9.Улянов (Ленин), Кириленко,, Луначарски- руснаци 3. Напоследък се доказва, че и Ленин е от еврейски произход.
117
6
 
13
 
! Отговори
ринго преди 13 години
Евреите са богопомазания и едновременно прокълнат народ но са били винаги авангарда на човечеството за съжаление добрите им намерения винаги се израждат в нещо като светото разпятие като октомврийската революция и третия райх .Ленин е финансиран от банкери евреи а кой е замислил тази великолепна по същината си идея за социализма не се знае.Най вероятно на някой му е било скучно и е имал много пари та решил да се позабавлява за сметка на милионите славяни в Русия
116
9
 
5
 
! Отговори
kireza преди 13 години
Ха така,западните п.....сти пак ни откраднаха чувякът,а и чели недочели някои нашенци даже и нова фамилия му дадоха....:))))))))))))))Абе по баща Ленин си е българин,от тези старите по Волга,сам го установих:))))))))))1.И бащата и брат му абсолютно приличат на българският поет Гали Чокры аль Булгари,възпял родината си през 18 век.2.Борис Годунов,също българин,убива наследника на Иван Грозни.3.Ленин също избива царското семейство(български табиет)И ако това не са доказателства...:)))))))))))
115
4
 
11
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хитлер е национал социаналист .. нацисти им казват .. фашистите са сектата на Мусолини .. *** бекапе на факти не учи :) преподава помия .. и ***...!!