Еврейските корени на вожда на революцията Ленин

Националността на прадядо му – най-пазената тайна в СССР
Обновена: 28 фев 2011 19:58 | 28 фев 2011 19:06, Елка Василева
166
Еврейските корени на вожда на революцията Ленин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Германският вестник „Зюддойче цайтунг“ публикува рецензия за книгата на професора по история от американския университет Northwestern Йоханан Петровски-Щерн „Еврейският въпрос на Ленин“, която е изцяло посветена на еврейските корени на вожда на революцията.

В СССР тази тема е била едва ли не най-строго пазената тайна чак до разпадането му и историците са получили достъп до документите едва през 90-те години. В Съветския съюз са се опасявали, че сведенията за еврейския му произход ще бъдат използвани от антисемитите.

„Всъщност от гледна точка хода на световната история не е важно дали предците на Ленин са били евреи, италианци или ирландци. Но тъй като едно от любимите занятия на онези, които се увличат от теориите за заговор, е търсенето на доказателства за еврейския характер на световната революция, Мишко Бланк, прадядо на вожда на същата тази революция, има по-голяма тежест от неговите германски или шведски предци“, пише авторът на рецензията, посочва NEWSru.

Същата тази гледна точка изразява самият автор на книгата през списание „Огоньок“: „Можем да обсъждаме еврейските корени на Владимир Ленин, но това не може да ни помогне да разберем кой всъщност е бил той. Да се обсъжда националният въпрос става неприлично сред руските интелигенти от недворянски произход още в края на ХIХ век, а за революционерите от началото на ХХ век такъв проблем изобщо не е съществувал. Поляци, грузинци, латвийци и евреи са влизали в партията  (РСДРП(б)) единствено и само като революционери“.

Всъщност евреин е бил прадядото на Ленин Мошко Бланк. На 80 години той се покръства. Дядото на Ленин Исроел при кръщаването си на 17-годишна възраст приема името Александър и се жени за Анна Гросчоп, произхождаща от германци с шведска кръв.

Майката на Ленин Мария Бланк е родена в семейство, изповядащо православието, и след това се омъжва за християнина Иля Улянов.

Според историка самият Ленин не е знаел нищо за еврейските си корени.

Документи, потвърждаващи наличието на предци евреи, са открити за първи път от сестра му Анна Елизарова-Улянова в началото на 20-те години. С находката си тя се обръща към партийното ръководство, но се сблъсква със стена.

Против публикуването им се обявява самият Сталин. Леонид Брежнев и Михаил Горбачов продължават същата линия.

През 1986 г. Горбачов нарежда да бъдат събрани всички документи за историята на семейство Бланк в една папка, достъп до която да се дава само с личното разрешение на завеждащ отдел в ЦК на КПСС.

В крайна сметка те са засекретени, а желаещите те да бъдат публикувани са наказани.

Тайната е разкрита едва през 90-те години с разпада на СССР. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
12
 
! Отговори
anonimous 82 преди 13 години
до 113-абе какъв интелект може да има тая прехвалена глутница хиени-те са като ***-поддържат се,силата им е 4е са група,плъзнала навсякъде!Това е раково образувание в обществото!Я да ти видя носа,съмняваш ме с тоя интелект!!
113
2
 
14
 
! Отговори
Калин преди 13 години
щото укриват доходи, не плащат данъци.. живеят . на гърба на хората, Евреите .. не са свесни с не малка част ама не ми ги хвали такива които имат празник.. някаква дата свързана с древна Асирия преди хилядолетия онези са ги насмели от териториите си и фанатиците евреии още ги жалят :) Знае е се, че нямат родина и никога не са имали.. не са народ ни нация а каста болни мозъци сред тях КАТО ТОЯ НА СНИМКАТА ПРЪЩЯТ СРЕД ТЯХ :)Най долните и мрачни евреи са комунисти а бай им Хитлер е социалист:)
112
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той и Торкемада е с баща равин но избива десетки хиляди испански евреи които не искат да станат християни по времето на светата инквизиция.
111
6
 
10
 
! Отговори
7 преди 13 години
Хитлер е незаконнородено дете и баща му е Рокфелер,а майка му е австрийка/не е еврейка/,Ленин с майка еврейка,Сталин също.Но,Хитлер е ***.
110
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 111: Заради интелекта им.
109
4
 
18
 
! Отговори
ЮДЕН? ЯА,ЯА! преди 13 години
НИЩО НОВО! ЗА АДОЛФ ХИТЛЕР ИМА СЪЩАТА ИНФОРМАЦИЯ.ЧЕ ИМА ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД. И ТОВА Е ВЕЧЕ ДОКАЗАН,НЕОСПОРИМ ФАКТ. ТЕ ДВАМАТА СА НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ ЮДЕИ В ЕВРОПЕЙСКАТА ИСТОРИЯ.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе никога не съм разбирал защо толкова хора не харесват евреите. Едва ли е заради религията... По-скоро е заради действията им?
107
1
 
18
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Ейййй - голямата изненада !!!Че Бланк (Ленин) по майчина линия е юдей-хазар се знае от всички,които се интересуват и не си пият хапчетатаНе само Бланк - от 75% до 100% от ръководните органи на "революцията" в Русия през 1917 г. са хазари-юдеиlambo.blog.bg/politika/2007/11/07/90-godini-ot-iudo-hazarskiia-prevrat-v-rusiia.130728
106
1
 
15
 
! Отговори
anonimous 82 преди 13 години
То,които са се интересували отдавна знаят 4е Ленин Бланк е евреин,и не само тои...евреиската отрова е плузнала навсякъде,трябва да се борим с нея по вси4ки фронтове и с вси4ки средства!!!Братя-време е да се осъзнаете,защото пресметливите не4овеци с големите криви нослета ни водят към Ада!!!
105
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еврейската *** винаги е раждала сатрапи - пример.....КАДАФИ...!!
104
2
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
спрете си амфетата .. където ги пласирате :) тревата ... е за добитъка .. амфетата за психопата .. не съм и двете, тъй че .. баста .. айде налагай ми забрана .. да мирясаш :)
103
10
 
6
 
! Отговори
t.atanas1 преди 13 години
Прасето все на помия налита. Дайге помия на всички тия прасета,дето някой ги пусна от ***!
102
2
 
26
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Това беше отдавна известно. Ортодоксалните комунисти неизвестно защо се дразнят от този факт, както се дразнят и от истинското име на Маркс - Мордохай.Защо ли в Израел има комуни - кибуци.
101
6
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 13 години
Калине намали "тревата".
100
3
 
21
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
СЪМНЯВАХ СЕ , ЧЕ ИМА НЕЩО ГНИЛО В СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ И ЕТО , ЕВРЕЙЧЕТО БИЛО
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
VASTANOVAVANE NA ZARSTVO BALGARIA I NA TARNOVSKATA KONSTITUZIA...
98
4
 
14
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Стефко.. младо *** нема .. от малки са си атрофирали. .. умствено катастрофирали.. интелекта и потенциала ... на *** е такъв на ..абортирала гъба .. те за туй си баят и лаят .. както си знаят..какво му набият у главата .. туй излива.. същите са и в храненето.. вечно гладни и ненаситни .. :)
97
2
 
6
 
! Отговори
Stefko 88 преди 13 години
Brawo Kaline ti si Bulgarin! Ewala!!! malko takiwa hora ostanaha!
96
1
 
4
 
! Отговори
Stefko 88 преди 13 години
dolnoto se otnasq za SAMO LENIN...
95
1
 
10
 
! Отговори
Stefko 88 преди 13 години
Vie komunistite ste mnogo prosti , ewrei wi finansirat ,rukowodqt, dawat wi i utopi4na ideologiq w koqto da wqrwate ... sled tolkowa godini izminali ot rewoluciqta w rusiq i tolkowa knigi napisani po wuprosa o6te ne mogete da si dadete isna i trezva precenka za situaciqta i za towa koi dawa parite (mnooooogo pari) i kakwo celi s towa do den dne6en ste si malodu6ni i nekadurni ovce na kudeto vi powedat na tam vorwite ama mnogo ste zle pri teb e po-lo6o ti struva mi se i o6te mlad 4owek a qko tup