Еврейските корени на вожда на революцията Ленин

Националността на прадядо му – най-пазената тайна в СССР
Обновена: 28 фев 2011 19:58 | 28 фев 2011 19:06, Елка Василева
166
Еврейските корени на вожда на революцията Ленин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Германският вестник „Зюддойче цайтунг“ публикува рецензия за книгата на професора по история от американския университет Northwestern Йоханан Петровски-Щерн „Еврейският въпрос на Ленин“, която е изцяло посветена на еврейските корени на вожда на революцията.

В СССР тази тема е била едва ли не най-строго пазената тайна чак до разпадането му и историците са получили достъп до документите едва през 90-те години. В Съветския съюз са се опасявали, че сведенията за еврейския му произход ще бъдат използвани от антисемитите.

„Всъщност от гледна точка хода на световната история не е важно дали предците на Ленин са били евреи, италианци или ирландци. Но тъй като едно от любимите занятия на онези, които се увличат от теориите за заговор, е търсенето на доказателства за еврейския характер на световната революция, Мишко Бланк, прадядо на вожда на същата тази революция, има по-голяма тежест от неговите германски или шведски предци“, пише авторът на рецензията, посочва NEWSru.

Същата тази гледна точка изразява самият автор на книгата през списание „Огоньок“: „Можем да обсъждаме еврейските корени на Владимир Ленин, но това не може да ни помогне да разберем кой всъщност е бил той. Да се обсъжда националният въпрос става неприлично сред руските интелигенти от недворянски произход още в края на ХIХ век, а за революционерите от началото на ХХ век такъв проблем изобщо не е съществувал. Поляци, грузинци, латвийци и евреи са влизали в партията  (РСДРП(б)) единствено и само като революционери“.

Всъщност евреин е бил прадядото на Ленин Мошко Бланк. На 80 години той се покръства. Дядото на Ленин Исроел при кръщаването си на 17-годишна възраст приема името Александър и се жени за Анна Гросчоп, произхождаща от германци с шведска кръв.

Майката на Ленин Мария Бланк е родена в семейство, изповядащо православието, и след това се омъжва за християнина Иля Улянов.

Според историка самият Ленин не е знаел нищо за еврейските си корени.

Документи, потвърждаващи наличието на предци евреи, са открити за първи път от сестра му Анна Елизарова-Улянова в началото на 20-те години. С находката си тя се обръща към партийното ръководство, но се сблъсква със стена.

Против публикуването им се обявява самият Сталин. Леонид Брежнев и Михаил Горбачов продължават същата линия.

През 1986 г. Горбачов нарежда да бъдат събрани всички документи за историята на семейство Бланк в една папка, достъп до която да се дава само с личното разрешение на завеждащ отдел в ЦК на КПСС.

В крайна сметка те са засекретени, а желаещите те да бъдат публикувани са наказани.

Тайната е разкрита едва през 90-те години с разпада на СССР. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
12
 
12
 
! Отговори
Калин преди 13 години
*** ..вождовете ви са неописуеми ***.. ***.. правешки!!
33
4
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
до 32 Ама ти пък не се срамувай , кажи с колко го окраде ти --става въпрос за ортака ти
32
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И наш сергей е еврейски гей.
31
6
 
20
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
до27Не се цупи де,понеже темата е за Русия,на руски евреин е еврей,нищо против евреите нямам,дори съм имал съдружник еврей,който успя да ме набута само с 40 000 евро,хихихи
30
3
 
11
 
! Отговори
300 преди 13 години
az. pak znam, chee ***
29
10
 
11
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
До 15 като чета бисерите които си написал ми стана ясно ЧЕ И ТИ СИ ЕВРЕИН защото хем си ГАД и хем си МРЪСЕН и недей да го прикриваш то си пролича
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Важно е какъв е ленин, защото е бил антихрист.Но 95 % от революционерите са били юдеи (не случайно).За ленин още не се е разгласявало, че е бил сифилистик, гей, и че на края на живота си полудява.Има снимки с лудото му изражение.
27
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ленин е неописуем *** като произход- какви ли няма в родът вкл. и калмици- това е местно първобитно уралско население.От там идва монголоидната му физиономия, от чукчите в родът на майка му.Този безобрзно смесен произход обяснява лудостта му.
26
21
 
24
 
! Отговори
Узиел Гал преди 13 години
Я вземете, та пораснете с тия евреЙ. При положение, че българите стават все по-големи ***, боли ме фара кой е бил евреин преди 100 години...
25
8
 
19
 
! Отговори
До 21 преди 13 години
Не ликуваме...това го знаем отдавна...просто сега си го признават...А комунизма нанесе неизлечими вреди на света както и богоизбраните/еврей/.Ние останалите сме "гои" т.е. животни
24
6
 
24
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Ейййй - голямата изненада !!!Че Бланк (Ленин) по майчина линия е юдей-хазар се знае от всички,които се интересуват и не си пият хапчетатаНе само Бланк - от 75% до 100% от ръководните органи на "революцията" в Русия през 1917 г. са хазари-юдеиlambo.blog.bg/politika/2007/11/07/90-godini-ot-iudo-hazarskiia-prevrat-v-rusiia.130728
23
15
 
10
 
! Отговори
Узиел Гал преди 13 години
"Онези, които се увличат от теориите за заговор, е търсенето на доказателства за еврейския характер на световната революция" в момента шизофренно и буквално лъскат в коментарите под тази статия. Като съм сигурен, че са прочели само заглавието.
22
6
 
32
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
до 11И Сталин е еврей!Цялото ЦК на КПСС до втората световна са евреиКИБУЦ = КОЛХОЗВ Израел има 2 официални езика,Иврит и Руский
21
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво от това.Историческа личност с доказан интелект.
20
27
 
12
 
! Отговори
ZAza преди 13 години
Любителите на конспиративните теории ликуват.Евреите са хора ,като всички нас.
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Централният комитет на Комунистическата партия вМосква през 1936 г. се състои от 59 членове, от които 56 саевреи, а останалите трима женени за еврейки.Следва списъкът:Руснаци, женени за еврейки: Сталин, С. Лобов и В.Осински. Останалите 56 са евреи: Балицки, Бауман,Варейкис, Гамарник, Егов, Заленски, Кабаков, Каганович,Кнорин, Литвинов, Мануилски, Носов, Пятницки, Аазу-мов, Рухимович, Риндин, Хитаевич, Чудов, Шверник,Аихе, Ягода, Якир, Яковлев, Грядински, Камински,Уншлихт, Еулин, Калманович, Бейка, Зифринович,Трачтер, Битнер, Канер, Лео Крихман, Лепа, Лозовски,Позерн, Дерибас, Стривски, Н. Попов, Шварц, Вегер,Мехлис, Угаров, Благонравов, Розенголц, Серебровски,Щайнгарт, Павлуновски, Соколников, Бройдо, Полонски,Вайнберг.
18
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 1918 г. до 1938 г. повечето от ръководителите наболшевишка Русия са чужденци, предимно евреи. Нямакомитет или комисариат, в който те да не са билиболшинство от най-малко 75 %.Според официална информация от Русия в 1920 г. отцялата болшевишка администрация (545 членове) 447 саевреи, което представлява огромен процент в сравнение севрейското население в Русия по същото време около 8милиона души или само 4 %.
17
13
 
23
 
! Отговори
д-р Хаус преди 13 години
Евреи е само този, чиято майка е еврейка!
16
7
 
7
 
! Отговори
baluci преди 13 години
awe dnes pak se opitvate da tursite fal6ivata senzaacia :D palia4ovci
15
3
 
26
 
! Отговори
Знаещ преди 13 години
Да еврейн е освен това 2/3 от т.нар револуционери са еврей...Искали са да направят цялата държава кибуци и мошави...Конспирацията си я има...За комунизма Чърчил казва,че трябва да се изпробва в държава за която не ти е жал...