Кой е най-лошият сценарий за "Фукушима"

Ситуацията не е Чернобилска, каза шефът на АЯР Сергей Цочев
Обновена: 16 мар 2011 14:39 | 12 мар 2011 12:30,
86
Кой е най-лошият сценарий за "Фукушима"
Снимка: Reuters

Най-тежкият сценарий за първата атомна централа „Фукушима”, която пострада от унищожителното земетресение в Япония, е стопяване на активната зона – това е стопяване на горивото, което вече е свързано със сериозни последици в района на централата. Това каза пред Дарик  радио председателят на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев.

Той побърза да уточни обаче, че това са хипотетични сценарии и се надява, че ще бъде осигурено своевременно охлаждане на реакторите и до това няма да се стигне.

По думите на Сергей Цочев не могат да се правят аналогии между ситуацията около двете централи във Фукушима и аварията в Чернобилската атомна централа. „Ситуацията не е Чернобилска, реакторът не е чернобилски, защитната обвивка е здрава и в този смисъл не може и да става сравнение с Чернобил”, каза Цочев.

Още по темата
12 мар 2011 10:20
504

„Няма графит, няма какво да се запали там”, допълни той.
Той добави, че получаваме информация от Международната агенция по атомна енергия за обстановката около централите в Япония. Двете атомни централи „Фукушима” са близо една до друга, едната има шест ядрени блока, а другата - четири.

По думите му след контролираното изпускане на радиационната пара е повишена между три и пет пъти радиацията на оградата на централата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е,защото и българите,и маджарите(унгарците)са по произход оногури.Всички неподправени генетични и антропологични изследвания показват,че най-близо до нас са волжките българи и след това унгарците.Генетично близки сме и с италианците-там се заселват българите на Алцек!Дори сме по-близо до германците,отколкото до руснаците и другите славянски народи.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия винаги ни е забивала ножа в гърба-примери много(киевския княз Светослав,Андрей Боголюбски,Иван Грозни и т.н.).Самите руснаци много добре знаят,че ние сме наследници на древните българи,а не на славяните!Сталин е заповядвал да бъде убит всеки един съветски учен,опитващ се да покаже,че древните българи не са тюрки монголоиди точно защото така влиянието на СССР като "наши славянски братушки" изчезва.В същото време от 3 века насам унгарските учени казват,че ние сме техни роднини.
83
3
 
4
 
! Отговори
ВСЕКИ КОМУНИСТ... преди 13 години
..СМЯТА РУСИЯ ,ЗА СВОЯ РОДИНА!НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ---ДУПЕДАВЦИ ПО СВЕТА ...ДАЛ БОГ....!ЩОМ ,ТОВА ВИ ПРАВИ ЩАСТЛИВИ И ГОРДИ....БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И НЯМАМ НИЩО ОБЩО С ТАЗИ РУСКА ПИЯНСКА ***!В МОЯТ ДОМ---ВСИЧКО РУСКО Е СИНОНИМ НА .....ПРИМИТИВИЗЪМ И ПРОСТАЩИНА!!!
82
2
 
7
 
! Отговори
славян преди 13 години
А тоя дето вика че нямаме общо с русия и славяните са ***. да му кажа. Ти може да си по-близък с турците или с китаците или пък с американците, не знам обаче Българите и руснаците могат да се разбират и без преводач и са христяни източноправославни. А това дето Русия била татарска провинция и не знам си какво го разправяй на жена си Русия е империя с огромна територия и влияние в света. И добре че е така щото нато, мато, евро съюз и прочие са от вчера и дали ще ги има утре не е много ясно.
81
0
 
5
 
! Отговори
славян преди 13 години
Атила да ти кажа и чехите са славяни. Ти за чешка индустрия да си чувал нещо -за шкода. За реактори шкода. тъо аз що ли се връзвам един каза че не си у ред ама ме дразниш.
80
0
 
7
 
! Отговори
Славян преди 13 години
Ти атила като думаш с кого се по-разбираш със сърби, хървати, словенци, руснаци и прочие или с турци, иранци, авганистанци, татари, китайци и т.н. дето ги издокарват родствени на прабългарите. стига русофобства бе. Свободата на България е рожба на славянската братска идея. С всичките си недостатъци сърби, хървати, словенци, руснаци и т.н. са в пъти по-добри, по красиви и по-умни от другите народности и раси.
79
0
 
2
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
ima 6 glasuvali plius *** li ste bre, kvo USA te unishtojava tebe be ? ko da ty unishtoji na tebe pak to4no pii si birata i ska4ai prez prozoretza, kvi planove za unishtojenie ot USA kvi 5 leva . Bahty ***
78
0
 
2
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
kak ne moja bashta ty da sloji edna guma 4e da ni opazi ot tebe ... de kitai de iaponia de viatar de radiatzia ai sikti mini ve ot !
77
0
 
8
 
! Отговори
хмм 73 преди 13 години
Ммммдаааам, правилно е казал народа:"Не спори със *** защото ще те смъкне до нивото си където ще те бие със значително по големия си опит... (в това да бъде ***)"
76
0
 
14
 
! Отговори
Я преди 13 години
Технологичните американци имали проблем-не могли да пишат астронавтите им в космоса-Нали е слаба гравитацията-химикалките не дращят.Та потрошили година и половина и няколко милиона и бинго!Имали си вече химикалка за безтегловност.Руснаците имали същия проблем.Взели си молив.
75
15
 
9
 
! Отговори
АТИЛА Е ПРАВ... преди 13 години
КОГАТО БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ВЕЧЕ ДЪРЖАВА , РУСИЯ Е БИЛА ...ТАТАРСКА ПРОВИНЦИЯ !!!!СЛАВЯНИТЕ , СА НАЙ-*** ПЛЕМЕ НА ЕВРОПА И АЗИЯ!СЛАВЯНИТЕ В БЪЛГАРИЯ , СА ПОД 1-2% !!!НЯМАМЕ , НИЩО ОБЩО С РУСИЯ!ТАЯ ПРИТЧА ,СИ Я ИЗМИСЛИХА ,КОМУНИСТИТЕ ...ЗА ДА СЕ СРОДЯТ С РУСНАЦИТЕ НА ЛЕНИН И СТАЛИН!ПЪЛНИ , СОЦ-ИЗМИШЛЬОТИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
японската радиоактивна пара е визокотехнологична и демократична, следователно безвредна, ако не и полезна, за разлика то съветската комунистическа такава.
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Япония ще се оправи. Не се съмнявайте в това. След няма и 6 месеца само спомени ще има.Що се отнася до "Атила" приемайте всичко на майтап. Не е добре момчето.
72
6
 
10
 
! Отговори
АБЕ УМНИКО ОТ 70... преди 13 години
КЪДЕ ГО ЧЕТЕ ТОВА ...ЧЕ "ЯДРЕНА ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ СПИРА", КАТО НЯМА ОХЛАЖДАНЕ....ХА,ХА,ХА,АААА....???!ДА НЕ СИ ГО УЧИЛ В НЯКОЙ "РАБФАК"...В РУСИЯ ЗА МУЖИЦИ ....ХА,ХА,ХА,ААА.....???!АКО ГИ ПИТАШ НА ПОЗИТАНО-20.....ТИЯ "ЯДРЕНИ РЕАКЦИИ" И "ЕЯКУЛАЦИИ" , сърГЕЙ СИ СПИРА И С ДУПЕ....ДА НЕ СИ ОТ ТЯХ!!!
71
6
 
7
 
! Отговори
ВАЖНО!!!! преди 13 години
В СЛЕДВАЩИТЕ МЕСЕЦИ , НЕ КУПУВАЙТЕ ,ЯПОНСКИ, РУСКИ И КИТАЙСКИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ И КОНСЕРВИ!!!!ВСИЧКИТЕ , ЩЕ БЪДАТ БОГАТО РАДИОАКТИВНО ЗАРАЗЕНИ И ОБЛЪЧЕНИ!СТОКИ И МАТЕРИАЛИ--СЪЩО!!!!ДОРИ ДА ВИ ГИ ПРЕДЛАГАТ ---БЕЗ ПАРИ, ЗНАЙТЕ ,ЧЕ ТЕ ...УБИВАТ!!!!!ПАЗЕТЕ ,СЕБЕСИ И...ДЕЦАТА СИ!!!!
70
1
 
7
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
ох, моля ви сеееее!!! хората не са виновни, че вярват в конспирации, а американците, които са написали на еднодоларовите си банкноти "за нов световен ред" - Novus Ordo Seclorum
69
0
 
8
 
! Отговори
До 44 преди 13 години
Ха сега кой не е учил физика - между другото преди да се излагаш хвани прочети малко (не е толкова трудно) преди да наричаш физици ***!Та да ти отговоря на въпроса - ако водата се изпари (няма нужда от експлозия) ДА РЕАКЦИЯТА СПИРА! Това е основната причина водо-водните реактори да се считат за значително по безопасни от всяка друга версия - просто защото най страшното което може да стане е парна експлозия и до-там!
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Атила иска обаче Турция и *** и еврейте на Сащ да управляват!А славяните са хората с най чиста кръв, красиви, умни и имаме уникална култура!Затова и Сащ иска да ни унищожат, ние които сме под тяхно владение 20 години не виждате ли, че направиха така, че *** да са толелирани и културата ни да изчезне
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 62:Ох, моля ви се спрете се с тия масони и илюминати, че сте смешни. Оставете книгите на Дан Браун и блоговете за конспирации. Ако такива тайни организации съществуваха, щяха да се погрижат *** като вас да не ги обсъждат по разни форуми и сайтове. Просто потърсете психична помощ и си оправяйте живота сами, а не обвинявайте масони и марсианци, че ви е малка заплатата.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ме разбирайте погрешно, ама добре, че това се случи в Япония. Ако беше в някоя от европейските държави, не дай си Боже в България, вече щеше да е гръмнала. Японците ще се оправят. Както казах не ме разбирайте погрешно, най-добре да не се беше случвало такова нещо, разбира се.