Страхът от радиация пълзи из Япония

Нивата й над АЕЦ "Фукушима-1" са без промяна, след забелязания дим
21 мар 2011 12:24,
17

Нивото на радиация в района на японската АЕЦ „Фукушима-1“ остава без промяна, след като по-рано днес над един от реакторите бе забелязан дим, а всички работници бяха евакуирани. Това заявиха представители на японската Агенция за безопасност на атомните обекти, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Същевременно хората в Япония са все по-притеснени след съобщенията за наличие на радиация в някои храни и във вода.

Репортер от Reuters измери в гр. Сендай четири пъти по-висока радиация отколкото в области на север от атомната централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
ЗЗЗ преди 13 години
ЕЙ *** ТОВА Е СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ ,И АКО НЕ ГО РАЗБИРАТЕ ЖАЛКО. ТИПИЧНО БЪЛГАРСКА ПРОСТАШТИНА
15
1
 
1
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 13 години
Почвам бизнес!!!! Ще внасям в Япония портативни дозиметри за гражданска употреба. Естествено произведени в Китай. Нали знаете - Господ направил човека, а китайците всико останало.
14
9
 
0
 
! Отговори
Varg преди 13 години
Яжте радиация
13
7
 
3
 
! Отговори
полудевам полечка преди 13 години
Страх от Японци пълци сред радиацията
12
6
 
2
 
! Отговори
преди 13 години
Abre 12 kat ne znae56 q mal4i be *** takav *** neorientiran profan Qponiq e na svetkinni godini ot nas i tova sass tezi reaktori trqbva da pokaje kolko sa opasni i da ne se stroqt predstavi si ako stane tuk za kvo satt na vapros sas radiaciqta 6ega ne biva.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе да ги взривяват тея реактори,че ми писна да ги четаегати фалшивата стара технология, 10 дена не могат да ги охладят
10
0
 
16
 
! Отговори
четете преди 13 години
2-ри и 3-ти реактори отново са подпушили и това е новина,защото се вижда от наблюдаващите централата.медиите се занимават с либия и защото им стига за хляба, за радиацията не пишат вече като новина..ако можеше да говори,радиацията щеше да им благодари.нашите мързели от бан и прочее спецове пак ще ни оставят да си ядем марулите на воля,хаха.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страшно ще им се отрази радиацията... Естествено, че положението е много зле и естествено, че няма да кажат, колко е зле, за да се предотврати паниката... Нищо не може да се направи за японците, но бедата няма да си остане само в Япония. Това е цената, която човечеството трябва да плати за прогреса... Жалко за хората :(
8
7
 
6
 
! Отговори
. преди 13 години
Японците се разболяват от рак по-малко от всеки друг народ, защото се хранят обилно с морска храна. Ще я преживеят радиацията...
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледайте да не *** от шубе, преди да дочакате радиацията!
6
2
 
9
 
! Отговори
Стига лъжи преди 13 години
Какво статукво на атмосферата, че радиацията е в поносими граници. На трети блок има взрив отново. Нещата с Фукушима отдавна са навлезли в опасен характер. Жалко за Японците и за населението в държавите, граничащи със Северен Тихи океан. Въздушни, морски течения ще разнасят радиацията и океана.
5
20
 
3
 
! Отговори
българин търговец преди 13 години
Продавам йод. Ефтинко!
4
2
 
34
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
АЛООООООООООООЯпония е 130 милиона!!!!Я сега от 6 милиона българи земете да сметнете какъв процент всяка година се разболяват от рак. Колко $$$$ трябват за онкоболните.Колко хора млади и стари се самоубиват в селцата и малките градчета от отчаяние и мизерия. Колко не могат Аспирин да си купят?Каква храна ядем всеки ден блъскана с кво ли не? Еденици са тия дето ядът натурална храна!По тая логика в Кенефия всеки ден става земетресение и гръмва АЕЦ! Но за вас това са битовизми а не новини!!!!!
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страхът от радиация ще бъде здраво раздухван от всички медии за да им се продават сензациите.
2
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв е изводът за нас от японската ядрена трагедия? Рисковете са непредвидими, затова трябва въобще да се откажем от ядрената енергия. (21.03% = 94 гласа) Да се откажем от АЕЦ "Белене" проектът е рискован и ненужен, да развиваме "Козлодуй". (36.02% = 161 гласа) Да подсилим мерките за сигурност и да си продължим с "Белене". (19.69% = 88 гласа) Да се изчака и да се развиват ядрени мощности само с нова западна технология и изпълнители. (19.69% = 88 гласа) Няма никакъв извод3.13% 14гласа
1
3
 
21
 
! Отговори
АлисКупър преди 13 години
Ужас .