Скалпелът играл и по физиономията на Кадафи

Сега не изглежда добре, казва пластичният му хирург
Обновена: 25 мар 2011 15:30 | 25 мар 2011 15:00, Елка Василева
94
Скалпелът играл и по физиономията на Кадафи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бразилски пластичен хирург е заличил белезите на времето от лицето на либийския лидер Муамар Кадафи по време на тайна, четиричасова операция, извършена през 1995 г., съобщава Асошиейтед прес.

Операцията е била извършена малко след полунощ, с местна упойка, защото Кадафи искал да следи какво се случва с него.

Така се стигнало до среднощната интервенция, започнала в 2 часа след полунощ в бункера на Кадафи, оборудван с две много модерни операционни, басейн и гимнастически салон, разказва Рибейро.

По средата на процедурата либийският лидер поискал почивка, за да похапне хамбургер, спомня си доктор Лиасир Рибейро, който е оперирал Кадафи.

"Кадафи ми каза, че е на власт от 25 години и че не иска народът му да вижда как остарява", споделя хирургът.

Либийският лидер обаче не искал да прибягва до класическия лифтинг, защото тогава щяло да бъде очевидно, че се е подмладил изкуствено. Той настоял за нещо не чак толкова видимо и хирургът предложил друг метод – изсмукване на мазнина от коремната област на Кадафи и инжектирането й в набръчканото му лице. Либийският лидер използвал случая и да си присади коса.

"Предупредих Кадафи, че ефектът от операцията, която ще му направя, ще трае около 5 години, че тази интервенция си има краен срок, след който кожата му ще се отпусне и бръчките отново ще се появят", казва Рибейро.

Тогава Кадафи казал, че ще го повика отново след пет години. Така и станало. Но Рибейро не могъл да се отзове този път поради семейни проблеми и след това либийският лидер никога повече не прибягнал до услугите му.

По времето на операцията през 1995 г. Кадафи е бил на 53 години, но е изглеждал 10 години по-възрастен, спомня си хирургът. Той показва и снимка, направена преди операцията, на която позира до Кадафи, облечен с бял костюм, риза с цветни мотиви и с дълбоки бръчки, набраздили цялото му лице и шия.

След операцията Кадафи изглеждал като на 45 години, споделя Рибейро. Той признава, че чак сега разкрива истината за пластичната интервенция, за да хвърли повече светлина върху един мъж, който продължава да си остава загадка за много хора.

"В последно време Кадафи не изглежда много добре", казва Рибейро. Той подчертава, че либийският лидер изглеждал подпухнал, с отпусната на места кожа, с дълбоки бръчки.

Кадафи далеч не е единственият, прибягнал до пластичната хирургия, за да подобри външността си.

Италианският премиер Силвио Берлускони дължи вида си именно на такава интервенция. Той си присади и коса. Хирургът в този случай отново е бил доктор Рибейро, твърдят медиите. Самият хирург Рибейро засега не казва дали твърденията са верни.

Породиха се слухове, че руският премиер Владимир Путин също се подлагал на такава операция, след като миналия октомври се появи със силен грим, за да прикрие синини под очите си.

70-годишният доктор Рибейро е хирург със световна слава и е автор на две книги за пластичната хирургия. Той участва в международни конференции по целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахахахГалактика, че тая медия каква е според теб :)))))))
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зло куче по мъдята си има повече брада от тоя...
29
3
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Чувала съм, че има едно понятие, което се нарича лекарска тайна ---- Отделен е въпроса,че такава тема епо-подходяща за жълти медии / независимо за кого се отнася /
28
2
 
3
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Искам великите испанци да обяснят за Мексико и Перу.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човекът е тежък психопат и това отдавна не е тайна. Пластичните операции са най-малкото. Ежемесечно му се прелива кръв от 13-15 годишни момчета. Типично за комунистическите диктатори-практикуваше се от Живков и Брежнев.
26
1
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
ако предложението ти се сбъдне, имаш съгласието ми да пращаме СМС-и за хуманитарна помощ,до като се научат сами да си ловят рибата.
25
3
 
5
 
! Отговори
.. преди 13 години
Няма такова нещо, статията е пълна измислица!
24
17
 
7
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Стига разни нахални мижитурки са си подигравали с една от най-великите фигури на арабското и световното социалистическо движение.
23
3
 
4
 
! Отговори
бай онзи преди 13 години
А защо не пишете за онзи баскетболиста от Франция?????
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 19Това показва,че е носител на български орден.
21
4
 
8
 
! Отговори
Николай Х преди 13 години
баси Психопата Трябва да направят на някой остров лудница за държавници и да си живеят там на спокойствие и за тях, и за всички останали.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** чучелото смешно, долно!
19
10
 
11
 
! Отговори
:) преди 13 години
Скоро и СНАЙПЕРА ще заиграе върху грозната мутра на този кюнец :)
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако се загледате от лявата страна на униформата има разли цветове(незнам как се наричат, тези отличия)в най-левия край има знамето на България.
17
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
Там където са му накичени значките най горе в ляво да не е българското знаме?
16
5
 
7
 
! Отговори
az преди 13 години
Тоя хитър и нагъл *** ,яко ще узори американците. И много грешат че го бъркат със Садам Хюсеин.
15
1
 
12
 
! Отговори
Пандю Пандев-Пандист преди 13 години
Той е на 69 години, как очаквате да изглежда, като Лили Иванова ли? Пак никога не бих му дал годините.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
40 години разкошен живот. И да го убият сега няма да му вземат това което е преживял
13
3
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Това е униформата на либийските...кашици.Само дето Кадафито не се е...подстригал.
12
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
политическия живот на цялото земно кълбо...е една голяма каша...и никой строй не е правилния.властват парите и лостовете на властта който ги има разбира се.и нещата вървят кое както дойде.на самотек..а измислените графики,планове и програми са за заблуда на тия които ги избират.за да си диде на мястото едно правилно и справедливо решение по естествен път и начин са нужни да изминат почти 100 години.а кой простосмъртен има толкова време? и докато парите определят всичко то сме загубени всякак