Уганда е готова да даде убежище на Кадафи

САЩ, Великобритания и Катар за идеята да отиде в изгнание
Обновена: 30 мар 2011 16:56 | 30 мар 2011 16:55, Елка Василева
43
Уганда е готова да даде убежище на Кадафи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Уганда ще приеме либийския лидер Муамар Кадафи, ако той поиска убежище, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Тамале Мирунди, говорител на угандийския президент Йовери Мусевени, заяви за АП, че Кадафи е добре дошъл в Уганда.

По думите му политиката на Уганда е да дава убежище на тези, които се обърнат с такава молба към нея. Според него тази политика е продиктувана донякъде от това, че много угандийци са избягали от страната по време на диктатурата на Иди Амин, пише БТА.

САЩ, Великобритания и Катар, които участваха вчера в Лондон в среща за Либия, изказаха идеята, че на Кадафи и неговото семейство може да бъде позволено да заминат в изгнание, ако те бързо приемат подобно предложение с цел да се сложи край на кръвопролитията, отбеляза Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 13 години
Кадафи ще стане втория Омар Мухтар!
37
0
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 13 години
Напълно съм съгласен с "dkhe.-m,rsje.s" . Той както всички хора не е еднозначен, но под негово ръководство Либия е израстнала от бедоинската разпокъсаност до една добре развиваща се държава. Вероятно е заграбил част от средствата от петрола, но достатъчно е оставил и за народа, няма да изреждам социалните придобивки. Младежите се учат и имат стремежи за напредък. Младите хора са много и преобладават сред населението. Никъде няма изоставени старци и т.н.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже, колко хора с промит мозък тук!това ме кара да не влизам повече в български новинарски сайтовето и самите сайтове са такива
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а Сомалия не е ли готова?
34
3
 
7
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Сутринта като написах,че бунтовниците бягат никой не повярва ???Кой са бунтовниците ?? Шепа крайни ислямисти, бойци от Ал Кайда и Хизбула !!!Либийците от Бенгази им дай да стрелят във въздуха и по цял дена да се молят !!!Тези който опитват да се бият са от Ал Кайда и Хизбула...Тези от Бенгази бяха излъгани, че ще получат петрола и властта във Либия ако се вдигнат !!!
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бунтовниците са в панически бяг назад. Проправителствените сили са взели отново петрола в свои ръце. Нито една новина, произведена от "алианса" не прави връзка с главния мозък. Лъжепропагандата на "развитите демокрации" е да плаши гаргите. Кадафи не е светец, но не е и ***. Страшна би била една война между Запада и Африка. Което не е изключено.
32
4
 
1
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
DA SI VZEMAT I KOSTOV TAM.S KADAFI SA SI LIKA PRILIKA.
31
5
 
10
 
! Отговори
dkhe.-m,rsje.s преди 13 години
В никой случай Кадафи не бива да приема този вариант. Той трябва да умре от американските ракети, или в сухопътна битка. Точно след 5 години ще бъде абсолютен национален герой на Африка и Арабския свят. За него ще си спомнят като за Левски у нас. В Либия още не познават прелестите на "демокрацията", когато ги опознаят ще се смръзнат от настоящата си идиотщина.
30
0
 
0
 
! Отговори
;)) преди 13 години
как става пускането на дълги постове, кажете и на другите ...ami naprimer-pises go na Ms Office Word ...and -Copy/Paste
29
2
 
11
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
Среща в Лондон!Няма ООН,няма СЪВЕТ ЗА СИГУРНОСТ!Какъв хуманизъм-да отиде в Уганда!Ей евроатлантически фашисти,абе що не се СМИЛИТЕ и го пратите в резерват за индианци?Коренноте население на Америка натикано в резервати за туристическа атракция.Те милите вашингтонски хуманисти искат да ги приобщят а те не искат!Де бре фашизоиди вярват ви само *** от двете страни на Атлантика!Абе още ли търсят на Садам химическото оръжие?Абе на сбъркан Сарко да дадат една бедуинка да го ошлайфа!
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кръвопролитията до сега да са свършили ако западните сили не бяха се намесили. Кадафито щеше да си кърне контрола на страната и всичко щеше да се кротне.
27
1
 
8
 
! Отговори
revlio преди 13 години
Уганда e бивша братска страна, тамошния диктатор *** Амин много обичаше народа си в буквалния смисъл,когато го прогониха от страната легионерите бяха намерили доста пресни угандийчета провесени одрани на ченгелите в кухнята
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е Кадафито може да я поведе Уганда напреде с правенето на деца туко виж утре са станали 300 Милиона за нула време пък и да взима подчинените си от Либия там :D
25
10
 
4
 
! Отговори
jghyt преди 13 години
До 24.Ами ти, що не се обесиш ?
24
13
 
13
 
! Отговори
gfhrtyu преди 13 години
Аз пък желая на всички англичани и на французи да отидат в Уганда. Достатъчно се налапаха през вековете от кръвта на робите. Нека и те отидат да поживеят там в Черна Африка, защото там им е мястото.
23
1
 
7
 
! Отговори
dede преди 13 години
Толкова лесно няма да им го направи.
22
6
 
22
 
! Отговори
и аз на вас преди 13 години
Мубарак се чупи с няколко милиарда, а тоя *** ше го обесят както е тръгнало.
21
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ, тоя *** така и не схвана че прав или не ,неговото царуване свърши,пуста лакомия и мания за величие.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами сега?Другарю Уго,ще те изпреварят угандийските другари,галиба?
19
0
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
Не съм убеден, но мисля, че само масоните го могат.